USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Güncel

“Tarihe geçecek şanlı bir mücadele”

“Tarihe geçecek şanlı bir mücadele”
07-04-2020 12:20
Gaziantep

Koronavirüs salgını karşısında gecesini gündüzüne katan sağlık çalışanları önemli bir mücadeleye imza atıyorlar. “Sağlık çalışanları koronavirüs salgınına karşı kahramanca ve fedakârca bir mücadele vermektedirler” şeklinde konuşan Türk Sağlık-Sen Gaziantep Şube Başkanı Kemal Kazak, “Nitekim 1 Nisan 2020 tarihinde Sağlık Bakanı Sayın Fahrettin 601 sağlık çalışanımızın koronavirüs testlerinin pozitif olduğunu açıkladı. Maalesef bu sayı her gün biraz daha artmaktadır” dedi.

“SAĞLIK ORDUSUNUN MORALİNİ YÜKSEK TUTACAĞIZ”

Türk Sağlık Sen Gaziantep Şube Başkanı Kemal Kazak gazetemize önemli açıklamalarda bulundu. Kazak, “ En ağır çalışma şartlarına rağmen, Necip Türk Milletinin canını kendi canından öte tutan cesur yürekli ve cefakâr sağlık ordusunun gerek çalışma şartlarını gerekse moral motivasyonunun en üst seviyede tutmak hepimizin görevidir” dedi. Kazak açıklamasını şu şekilde sürdürdü;
“Türk Sağlık-Sen olarak; Milletimizin COVİD- 19 illetinden kurtulması için çelikten iradeyi ve azmi ortaya koyan sağlık çalışanlarımıza en kalbi duygularımızla şükranlarımızı sunuyoruz. Bu süreçte öncelik sağlık çalışanlarının sağlığının korunmasıdır. Bu nedenle tüm sağlık kurum ve kuruluşlarında koruyucu ekipman ve malzeme konusunda en ufak bir eksiklik veya aksilik yaşanmamalıdır. Böylesine fedakârca bir mücadele söz konusu iken cephenin şartlarını en iyi seviyede tutmak cephe gerisindeki herkesin görevidir.”

“ŞEHİT KABUL EDİLMELİDİR”

“Bu mücadele kapsamında hayatını kaybeden bütün sağlık emekçileri Şehit, sakat/malül kalanlara ise Gazi‘lik unvanı verilmelidir. Şehit olan sağlık çalışanlarımızın aile fertleri güvenceye kavuşturulmalıdır. Bu söylemimizin vücut bulması için de Genel Başkanımız Sayın Önder Kahveci imzalı yazı İçişleri Bakanlığımıza gönderilmiştir” diye konuşan Kazak konuşmasını şu şekilde sürdürdü;
“Bilindiği üzere Cumhur başkanlığı Makamının 13 Mart 2020 yazısı ve 2020/4 sayılı genelgesi ile kamuda bir takım tedbirler ve düzenlemeler yapıldı. Buna bağlı olarak ta Sağlık Bakanlığı 5-6 yazı yayımladı. Ancak Sağlık Bakanlığının yayımladığı yazılarda, kronik rahatsızlığı olan sağlık çalışanları kapsam dışında tutuldu ve bu ve benzeri rahatsızlığı bulunan sağlık emekçileri mağdur edildi. Bakanlık bürokratlarının liyakatten uzak olduğunun kanıtı olan bu yazılar derhal revize edilmeli ve fedakâr sağlık çalışanlarının mağduriyetine son verilmelidir. Ülke olarak içinde bulunduğumuz cendere de bile ne yazık ki; sağlıkta şiddet hala devam ediyor. Her gün gelen bir şiddet vakası ile sağlık çalışanlarının canı yanmaya devam ediyor. Sağlıkta şiddeti ortadan kaldırmak için, artık hamaset nutukları duymak istemiyoruz. Sağlıkta şiddetin önüne geçmek adına, gerçek manada bir yasa düzenlenmesi gerektiğini yüksek perdeden bir kez daha haykırıyoruz. Bu sebeple de sendikamız genel merkezi tarafından Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına yazı dahi gönderdik. Hükümetten gereğini bekliyoruz.

“PROVAKASYONLARA DİKKAT ETMELİYİZ”

“Dünya'nın ve ülkemizin içerisinden geçtiği şu kritik süreçte, bazı densizler tarafından ortaya sürülen bir takım sahte belge ve yalan haberlerle provokasyon yapılıyor” diye konuşan Kazak sözlerini şu şekilde sürdürdü;
“Ortaya sürdüğünüz sahte belge ve yalan haberlerle ne Türk Milleti'ni ne de kamu çalışanlarını kaosa sürüklemeye ne sizin ne de ağa babalarınızın asla gücü yetmez. Bu vesile ile bütün vatandaşlarımızı ve özellikle de kamu çalışanlarımızı sosyal medyada sürekli dolaşan sahte belge ve yalan itibar etmemelerini, resmi olmayan hiç bir evrakı dikkate almamalarını ve itidalli olmaya davet ediyorum. Vatandaşlarımızı sağlığına kavuşturmak için bir tarafta can sipere mücadele sürerken, bir tarafta da hayat devam ediyor.  Bütün insanlar ve kamu çalışanları gibi sağlık çalışanlarının da gelecek ile ilgili bir takım planları ve hayalleri var.
İşte o hayallerden bir tanesi de ailesine ve çocuklarına daha iyi bir gelecek hazırlamaktır. Bu düşünceyle okul okuyup diploma sahibi oluyorlar. Almış oldukları eğitim durumuna göre de memurlukta daha iyi unvana geçmek istiyorlar. Bu kapsamda gelecek aylarda Sağlık Bakanlığı bünyesinde yapılacak olan “Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği” sınavına katılacak olan sağlık emekçileri için bazı bakanlıklarda da uygulanan sistem Sağlık Bakanlığında da uygulanmalı ve sağlık çalışanları almış olduğu eğitim/diplomasına göre hak ettiği kadroya/ unvana sınavsız geçirilmelidir. Ülkemizin içinden geçtiği bu kritik süreçte, biz sağlık çalışanları mali konuları dile getirmek ve konuşmak bile istemiyoruz. Bilinmelidir ki; bizim önceliğimiz vatandaşlarımıza en kaliteli ve en hızlı bir şekilde sağlık hizmeti sunmaktır. Sağlık Bakanı Sayın Fahrettin KOCA'nın sağlık çalışanları için yapmış olduğu açıklama kamuoyu tarafından yanlış anlaşılmıştır. Sayın Bakanın açıklamaları hakkında çok sayıda spekülasyon yapılıyor ve sağlık emekçilerine fazladan ödeme yapılacağı gibi yanlış bir algı oluşturuluyor.
Mesele hiçte öyle değil. Bu uygulamayla hiç bir sağlık çalışanına fazladan bir kuruş ödeme yapılmayacağı, sadece yaşanacak olan hak kayıplarının önüne geçilecek. Türk Sağlık-Sen olarak; sağlık çalışanlarının sorunlarının çözüme kavuşması için, onlarını sesi ve güvendiği liman olmaya devam edeceğiz.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3351+6
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler