USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Taşdoğan gündemi değerlendirdi

Taşdoğan gündemi değerlendirdi
02-08-2018 06:11
Gaziantep

MHP Gaziantep Milletvekili Muhittin Taşdoğan, basın mensupları ile bir araya geldi. Gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan MHP Gaziantep Milletvekili Muhittin Taşdoğan, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Baklava ve fıstık fiyatlarının yükselmesine ilişki olarak sözlerine başlayan Taşdoğan, “Şehrimizde baklava-fıstık fiyatları, fıstık zeytin hırsızlığı ve Küsget Sanayi Bölgesi’nde artan hırsızlık sorunu adeta bezdirmiş durumdadır. Antepfıstığında fiyatların düşmesine rağmen baklavadaki artış bizleri de şaşırtmıştır. Hal böyle iken gündemi sarsacak bir başka iddia da bazı baklavacıların vatandaşa baklava kutusunun darasını almadan baklava ile birlikte sattığı söylenmektedir. Bu durumda düşük maliyete mal edilen baklava kutusu baklava kilosuna bağlı olarak yüksek miktarda vatandaşa satılmaktadır. 1 kilogram baklavayı 850–880 gram olarak alan vatandaş, kalan 120–150 gramı da ambalaj olarak alıp, baklava fiyatı üzerinden ödeme yapıyor. Böylece, 1 kilogram baklava aldığını düşünen vatandaş, hem eksik tatlı almış oluyor, hem de kutu başına 12–15 TL daha cebinden para ödüyor. Hal böyle iken denetleme konusunda ise ciddi sıkıntılar yaşanmaktadır. Ortada haksız bir kazanç söz konusudur. Bu haksız kazancın sonlandırılması için gereken adımları atarak, gerekli denetimlerin yapılması hususunda araştırma ve çözüm önerilerinde bulunacağım. Çünkü bu ciddi bir sorun haline gelmeye başladı ve şehrimizde vatandaşlarla baklavacı esnafımızı karşı karşıya getirmektedir. İnşallah bu konuya da yetkililerimiz el atıp en yakın zamanda çözüme kavuşturacağına inanıyoruz.”

“FISTIK HIRSIZLARINA KARŞI GÜVENLİK ÖNEMLİ”

Fıstık ve zeytinde artan hırsızlık olaylarına değinen Taşdoğan, “Çok zor şartlarda üretim yapan çiftçimizin onlarca sorunu arasında; son iki yılda özellikle; fıstık ve zeytin mahsulünde artan hırsızlık olayları başa geçmiştir.  Çiftçimiz hem canından hem malından endişe etmektedir. Kolluk kuvvetlerimizi daha sıkı çalışmaya davet ediyorum.  Gerekirse mahsul zamanı geçici görevli personel istihdamı gibi ek tedbirler alınması gerektiğini düşünüyoruz.” KÜSGET Bölgesi’nde yaşanan hırsızlık olaylarını dile getiren Taşdoğan, “Bir diğer huzursuzluk ise esnaf gezilerimizde Küsget Sanayi Sitesi esnafımızın bizlere dile getirdiği hırsızlık olaylarıdır. Bir dönem olduğu gibi yine hırsızlar Küsget Sanayi Bölgesi’ni adeta mesken haline getirmiştir. Esnafımızın ekiplerin ve bekçilerin sayısının az olduğunu dile getirerek hırsızlık olaylarından bıktıklarını söylüyorlar. Bu duruma Emniyet Müdürlüğümüz ve Gaziantep Valiliğimiz biran önce el atmalıdır. Gerek devriye gezen polis sayısının artırılması gerekse bekçilerin sayısının arttırılması bu sorunu çözüme kavuşturabilir. Özellikle yeni alınacak bekçilerin Küsget Sanayi, Gatem Sanayi Bölgelerinde istihdamı faydalı olacaktır. Bu sebeple bu bölgedeki esnafımızın mağduriyetinin giderilmesi gerekmektedir. Bu konuda gereken duyarlılığın gösterileceğine inanıyoruz.”

“YAŞANAN SORUNLARIN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”

“Büyükşehir Belediyesi yol alanlarında uzun süreden bu yana yol ve yol yenileme çalışmaları devam ediyor. Şehir merkezinde ve ara sokaklarda yol yapım ihtiyaçları var. Ölümlü kazaların meydana geldiği Gaziantep’i ilçelere bağlayan yollar. En çok ölüm Gaziantep-Nizip Yolu’nda meydana geliyordu. Uzun yıllar mücadele ederek Gaziantep-Nizip Yolu şantiyesi faaliyete başlayan yol çalışması devam ediyor. Gaziantep-Nizip Yolu’ndan sonra Nurdağı bağlantı yolunun çift yol olması gerekiyordu. Orada da yılda en az 50 kaza meydana geliyor, ölümlü kazalar meydana geliyor. En son Bayramda iki cenazeyi birden defnettik. 10 gün önce ölümlü kaza daha oldu, bu yolunda takipçisiyiz. Yolun fizibilite çalışmaları bitti, yolun yatırım kapsamına alınması konusunun takipçisi olacağız.”

“YEREL SEÇİMLERDEN UMUTLUYUZ”

Yerel seçimler ile ilgili olarak konuşan Taşdoğan, “Yerel seçimlerde 10’da 10 bekliyoruz, ilçelerimizin alayına talibiz. Herkes 10’da 10 yapmak istiyor, iddialı olmamız gerekiyor. Erken seçim olacağına dair bize gelen bir bilgi yok. Olma ihtimali olduğunda, meclise gelecektir. Af konusunda çalışmalar yapıyoruz. Genel Merkezimizin Hukuk Birimleri, ilgili Genel Başkan Yardımcımızın başkanlığında, affın kapsamı ve şekilleri noktasında. MHP bu konuda hazır, meclis açıldığında meclise sunacağımız öncelikli önerilerimizden bir tanesi.”

“TALİHSİZ BİR AÇIKLAMA OLARAK GÖRÜYORUZ”

Yeni sistem ve FETÖ ile mücadele konularına değinen Taşdoğan, “MHP olarak yeni sistemde imzamız var ve yeni sistemi savunuyoruz. Yeni sistemde net bir şekilde güçler ayrılığı var. Yasama, Yürütme ve Yargı net olarak birbirinden ayrılmıştır. Yargının üzerindeki FETÖ gölgesi kalkmıştır. Yargımıza güvenmemiz gerekiyor, kim suçlu, kim mağdur ya da kimin ne kadar suçu varsa; hakim ve savcılarımız vicdanları gereği karar alacaklardır. Bu kararlara hepimizin uyması gerekir. Devlet bu konuda etkin mücadelesine devam edecek. ‘Gaziantep’te FETÖ Borsası var’ var demek vicdansızlıktır, Gaziantep Adliyesi’ni tanımamak demektir. Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, adalet dağıtırken, Gaziantepli birinin ağzından ‘Gaziantep’te FETÖ Borsası var’ sözlerinin çıkması, talihsiz bir açıklamadır. Gaziantep’te böyle bir şey yoktur, Gaziantep’in hakim ve savcıları namuslu insanlardır; kanunlar ve vicdanları çerçevesinde karar verirler.”

“UYUŞTURUCUYA KARŞI MÜCADELE ARTMALI”

Gaziantep  genelinde uyuşturucu ile mücadele konusunda sorulan ‘Emniyette zafiyet mi var?’ sorusuna cevap veren Taşdoğan, “Emniyette bir zafiyet yok, emniyet gereğini yapıyor. Suçun ve nüfusun artması, emniyetteki personel yetersizliği sıkıntıları var. Şartlar gereği bu eğitim sistemi, eğitim modeli ile suçun ve suçlunun artması normal. Uyuşturucu ile müdahale çok boyutlu bir mücadele, bunu yalnızca polisiye tedbirlere indirgemek bu işi çözmez. Bu işin hukuki, eğitim, sağlık, psikolojik ve sosyal yönleri vardır. Tüm bunlarla topyekun hareket etmeliyiz. Birinci yapacağımız önceliği yapmış durumdayız, Gaziantep uyuşturucu konusunda farkındalık oluşturdu.”

“YEREL SEÇİMLERE YÖNELİK ÇALIŞMALAR BAŞLADI”

MHP Gaziantep İl Başkanı Muzaffer Çelik, gazetecilerin yerel seçimler ile ilgili sorularını yanıtladı. Çelik, Yerel seçimlere ilişkin olarak il ve ilçe teşkilatları ile toplantılar yaptıklarını, teşkilatlar ve vatandaşlar ile uyumlu çalışacak olan adaylar üzerinde çalışmalar yaptıklarını söyledi. Çelik, “Yerel seçimler için start verdik, şuan kendi içimizde, iç dinamiklerimiz ile seçimlere odaklanmış durumdayız” diye konuştu.

MHP Gaziantep İl Başkanı Muzaffer Çelik, gazetecilerin yerel seçimler ile ilgili sorularını yanıtladı. Yerel seçimlere ilişkin açıklamalarda bulunan MHP Gaziantep İl Başkanı Çelik, “Biz yerel yönetimlerle ilgili hazırlandığımız seçimlerle alakalı olarak, teşkilat başkanlarımız ile bir toplantı yaptık. Bu toplantıda; ‘Hareket mekanizmamızın ne olması gerektiğini, başarılı olmamız için neler yapmamız gerektiğini, bundan önceki seçimlerde hangi bölgelerde ne hatamız vardı, nelerden dolayı kaybettik?’ bu konularda çok ciddi teknik çalışmalar yapıyoruz. Adaylarla ilgili bir sistemimiz var, adaylarımız projeleri ve yaklaşımları ile ilgili partimizle irtibata geçiyorlar. Adaylık süreçleri netleştiğinde, Genel Merkezimiz Kamuoyunu bilgilendirmemiz konusunda start verdiğinde, bilgiler vereceğiz.”

Seçimlere odaklandıklarını söyleyen Çelik, “Şuan kendi içimizde iç dinamiklerimiz ile seçimlere odaklanmış durumdayız. Belediye meclis üyelikleri, belediye başkanlıkları konusunda ciddi anlamda çalışmaları yürütüyoruz. Başvurular var, şuanda kulis çalışmaları sürdürülüyor. Başvuranlar projelerini anlatıyorlar. İlçe teşkilatlarıyla görüşerek, onay alarak, ilçe teşkilatlarımızla ve tüm vatandaşlarımız ile birlikte hareket edebilecek adaylarla çalışmak istiyoruz. Öncelik burada teşkilatlar ve vatandaşlar ile uyum içerisinde çalışabilecek kişiler. Şu anda başvuru için gelen, yahut kendini anlatmak için gelen arkadaşlarımız arasında bilgili tecrübeli olan isimlerde var, mesleki kabiliyetleri nedeniyle siyaset yapmak isteyen arkadaşlarımızda var. MHP açısından en fazla verim alabileceğimiz, yol alabileceğimiz ve memleketimize hizmet edebileceğimiz çalışma arkadaşları oluşturmak istiyoruz.”

“ELİMİZDEN GELENİ DEĞİL, GEREKENİ YAPACAĞIZ”

Kentin sorunlarını önemsediklerini belirten Çelik, “Biz MHP olarak sürekliliği olan kurumsal bir yapıdan geliyoruz. MHP 50 yaşında, partimizin bu kurumsal kabiliyetinin yanı sıra Taşdoğan ile birlikte çalışıyoruz. Gaziantep’e hizmet etmeye devam edeceğiz. Seçim öncesi bir programda 25 Haziran’dan sonra daha çok çalışacağımızı söylemiştik. Çalışmaya başladık, yol alıyoruz. Bununla beraber oluşan yeni alanlara, yeni sıkıntılara mutlaka kulak kabartacağız. Bizlerle birlikte bu şehirde yaşayan herkesi ilgilendiren herkesi dinleyeceğiz. Elimizden geleni değil, gerekeni yapacağız. Elimizden geleni yaptık deyip bir kenara geçmek, MHP’ye ve Ülkücülere yakışan i bir tavır değil. Biz gereğini yapacağız, devamı toplumun ve Cenabı Allahın takdiri olacaktır” diyerek sözlerini noktaladı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3248+4
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3237-1
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler