USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Mobil

TEB kadın akademisi Gaziantep’te

TEB kadın akademisi Gaziantep’te
20-10-2016 09:09
Gaziantep

Türk Ekonomi Bankası’nın (TEB), Kadın Bankacılığı çalışmaları kapsamında, kadın patronların potansiyellerini açığa çıkarabilmelerine destek olmak amacıyla başlattığı TEB Kadın Akademisi etkinlikleri devam ediyor. 20 Ekim Perşembe günü TEB ve TOBB Gaziantep İl Kadın Girişimciler Kurulu ev sahipliğinde gerçekleştirilen etkinlikte Gaziantep’in kadın patronları bir araya geldi.

Türk Ekonomi Bankası (TEB), Türkiye’de ilk kez bir banka bünyesinde ayrı bir departman oluşturarak kurduğu Kadın Bankacılığı ile kadın patronları desteklemek ve iş hayatındaki varlıklarını güçlendirmek amacıyla çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda, kadın patronların işlerini geliştirmeye yönelik bilgi ihtiyacını karşılama ve onları ilham veren başarılı iş kadınlarıyla bir araya getirme hedefiyle Kadın Akademisi’ni başlatan TEB, yeni buluşmasını TOBB Gaziantep İl Kadın Girişimciler Kurulu iş birliğiyle 20 Ekim Perşembe günü Gaziantep Sanayi Odası’nda gerçekleştirdi.

TEB, kadın patronlara odaklanarak onlara özel çözümler geliştirmeyi amaçlıyor

Kadın işgücünün ekonomideki yerinin giderek arttığı günümüzde tasarruf oranlarının artması noktasında kadın işgücünün kıymeti her geçen gün daha fazla fark ediliyor. Ülkemizde özellikle kadın patronlara finansmanın yanı sıra ihtiyaç duydukları alanlarda bilgi ve danışmanlık desteğinin bütünsel olarak sağlanmasında bazı halkaların eksik olduğunu farkeden TEB, bu ihtiyaçtan yola çıkarak kurduğu TEB Kadın Bankacılığı departmanı ile kadın patronlara odaklanarak onlara özel çözümler geliştirmeyi amaçlıyor. Bu kapsamda iş hayatındaki kadınları, işletmelerini büyü tebilmeleri için gereken bilgiye ulaşma, yeni pazarlara erişim, networking kurma gibi kilit konularda destekliyor; kendilerine özel eğitim, danışmanlık ve mentorluk olanakları sağlıyor.

Kadın Akademisi’nin içeriğini tamamen iş kadınlarının ihtiyaçlarına yönelik kurgulayan TEB, kadınların ekonomiye tüketici kimliğiyle değil, üretici kimliğiyle daha fazla dahil olmasını hedefleyerek başlattığı Kadın Bankacılığı’nı önümüzdeki dönemde daha da güçlendirmeyi hedefliyor.

Akkaya: “Amacımız, kadın patronların ekonomiye olan katkılarını artırmak”

TOBB Gaziantep İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Gülseren Hülya Akkaya etkinlikte yaptığı konuşmasında amaçlarının, kadın patronları destekleyerek ekonomiyi güçlendirmeye katkıda bulunmak olduğunu söyledi.

Akkaya, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu olarak kadın patronların iş hayatındaki varlıklarını artırmaya yönelik çalışmalarının artarak devam edeceğini belirterek, "Bu amaç doğrultusunda TEB Kadın Bankacılığı ile birlikte çalışmaktan dolayı çok mutluyuz. Özellikle Anadolu’da bu tip çalışmalar daha da değer kazanıyor. Gaziantep iş kadınları olarak, ekonomiye olan katkımızın farkındayız." dedi.

Organizasyonun TOBB ve TEB tarafından organize edildiğini kaydeden Akkaya, “TOBB Gaziantep Kadın Girişimciler kurulu olarak bütün kadın girişimcilerimizle Gaziantep ve ülkemiz için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Kadınlarımızı daha profesyonel hale getirmek için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Kadınlar ayakta ve çok önemli statüleri var. Bunların eş, anne, çalışan kadın gibi görevleri bulunuyor” diye konuştu.

TOBB Gaziantep Kadın Girişimciler Kurulu’nun çalışmalarını Gaziantep Sanayi Odası koordinatörlüğünde yürüttüğünü ifade eden Akkaya, “GSO’nun desteğiyle 2017 yılında çok önemli projeleri hayata geçireceğiz. Kadın Girişimcilik Merkezi Projesi var. Bu projede kadınlarımıza 3 yıllık süre içinde çıraklık, kalfalık ve ustalık dönemini kapsayan eğitimler vereceğiz. Binamızın 1 yıl içinde bitmesi planlanıyor. Buraya gelen kadınlarımız 3 yıl içinde profesyonel hayata geçmiş olacaklar. Bir de Gaziantep’teki kadın banka müdürlerimizi kadın girişimcilerimiz ile bira raya getirmek için çalışmalar yapıyoruz. Bunu yaparsak bölgede ve Türkiye bir ilki gerçekleştirmiş olacağız. Bize mali destekler konusunda birçok soru geliyor. Bu konularda kadınlarımızı cesaretlendirici çalışmalar yapmamız gerekiyor.” şeklinde konuştu.

Kadınlara Nakit akışını yönetmenin ipuçları anlatıldı

TEB Kadın Akademisi, ActionCOACH Türkiye İşletme Koçu Ayşegül Akşak’ın ‘Nakit Akışınızı İyi Yönetmenin İpuçları’ konu başlıklı sunumuyla devam etti.

Kadın patronlara yönelik ürün ve hizmetler

TEB, Kadın Bankacılığı ile işletmelerini büyütebilmeleri için gereken bilgiye ulaşma, yeni pazarlara erişim, networking kurma gibi kilit konularda kadın patronlara özel eğitim, danışmanlık ve mentorluk alma olanakları sunuyor. Bu sayede kadın patronlara iş hayatının çeşitli alanlarında karşılaştıkları engelleri aşmaları konusunda bütünlüklü bir destek veren TEB, kadın patronların global dünya ile rekabet edebilecek seviyeye ulaşması ve istikrarlı bir büyüme elde edebilmeleri için finansmana erişimlerini de kolaylaştırıyor.

Bu yönde maddi teminatsız kredi ve özel finansman paketleri geliştiren TEB, Kadın Patrona Özel EBRD Kredisi, KGF Kadın Patron Destek Kredisi, Altın Teminatlı Kredi, Kadın Bankacılığı Masraf Paketi, Kadın Bankacılığı Ürün Paketi gibi avantajlı bankacılık hizmetlerinin biraraya getirildiği özel masraf paketleri sunuyor.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3351+6
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler