USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Röportajlar

Tecrübe başarı getiriyor

Tecrübe başarı getiriyor
16-09-2015 19:21
Gaziantep

Gazetemize özel açıklamalarda bulunan Gaziantep Emniyet Müdürü Ömer Aydın, başarının sırlarını anlattı. Tecrübenin yanı sıra ekiplerde yapılan iyileştirmelerle birlikte başarının kaçınılmaz olduğunu belirtti.

 “Organize suçlarla mücadelede Gaziantep’in geçmişten beri başarılı bir çıtası var. Geçmişte organize suçlar biriminde görev almamdan dolayı bir birikimle arkadaşları yönlendirdik. Ve arkadaşlarımızla birlikte güzel çalışmalara imza attık. Şehirde özellikle sokak suçları dediğimiz ‘torbacı’ tabir edilen gençlere vatandaşlarımız uyuşturucu satan gruplara yönelik çok ciddi çalışmalar yaptık ve sonucunu aldık. Önemli şebekeleri çökertecek çalışmalar yaptık, tabi buna bağlı olarakta ciddi bir başarı elde ettik. Diğer sokak suçları ile mücadelede yeni bir ekip oluşturduk. Yıldırım ekipler sayısını yüzde yüz artırdık. Park ve bahçelerde vatandaşın huzurunu bozmak isteyenler için görev yapacak olan martı timlerini oluşturduk. Huzur ve güven timlerinin sayısını artırdık. Bunlar farklı kılıklarda şehrin farklı yerlerinde görev almaktadır. Hassas ve özel günlerde büro görevini yapan arkadaşlarımıza görev veriyoruz. 155 polis imdat hattına bakan arkadaşlarımızın sayısını artırarak eğimler verdik. Bunlara bağlı olarakta ihbar sayısında bir artış oldu. Asılsız ihbarlar son dönemlerde hemen hemen hiç karşılaşmıyoruz”.

 “TRAFİKTE EN BÜYÜK SORUN SÜRÜCÜLERİN EĞİTİMSİZ OLMALARIDIR”

 “Trafik konusu üzerinde özellikle duruyoruz. Her türlü ihbarları değerlendiriyoruz. Trafik konusunda en büyük sıkıntının sürücülerin eğitimsiz olmalarıdır. Bilinçli sürücülerle bu sorunun daha da azalacağını düşünüyorum. Trafik eğitimin temelden verilmesi gerekir. Her yaştan vatandaşlarımıza trafik konusunda eğitimlerin verilmesi için çalışmalar yapıyoruz. Ayrıca şehrin tanınan insanların trafik konusunda örnek olmaları için billboarda bu kişilerin mesajlarının yayınlıyoruz”.

 “TRAFİK EĞİTİMİ TEMELDEN VERİLMELİDİR”

 Önümüzdeki günlerde trafik konusunda söz söyleyebilecek, değerlendirmelerde bulunabilecek farklı gruptan insanlarla bir toplantı yapacağız. Bu toplantıda trafik ile ilgili önerileri dinleyeceğiz. Trafik herkes için bir sorun, trafik tüm ülke hatta tüm ülkeler için bir sorundur. Çünkü her geçen gün yeni araçlar trafiğe çıkmaktadır. Sürücü profili çok değişkenlik gösterdiği içiz meydana gelen kazaların büyük bir çoğunluğunda kazaların sürücü hatalarından kaynaklandığını görüyoruz. Her şehrin farklı alışkanlıkları var özellikle gereksiz korna çalmalar ve yanlış park etmeler hemen hemen herkesimin sorunlarındandır. Sabırlı ve hoşgörülü olmalıyız. Kurallara uyma noktasında da sabır ve inatla hareket etmeliyiz. Bunlarda ancak eğitimle çözülür. Kurallara uyma noktasında herkes kendisinden başlamalıdır. ‘Siz kurallara uyun, siz örnek olun başkalarının da değişip kurallara uyduğunu göreceksiniz’ gibi sloganlarımızda var. Bu eğitim temelden verilmelidir. Çünkü temelde verilen eğitim daha kalıcı ve etkili oluyor. Bu eğitimi hiç almamış bir birey sürücü kurslarından aldığı ehliyetle beraber trafiğe çıktığında bazı yanlış davranışları rahatlıkla gösterebiliyor. Vatandaşlarımız ve kamuoyu bize yardımcı olduğunda bu sorunun çözüleceğine inanıyorum. Diğer illere oranla fazla cezaların kesilmesi söz konusu değil. Dönemlere göre bu farklılık gösterir. Hatta diğer illere oranla daha az cezalar kesiyoruz”.

 “FARKLI İLLERDE YAPILAN OPERASYONLARDA GAZİANTEP İSMİNİN GEÇMESİ BULUNDUĞU KONUM İTİBARİYLE NORMAL”

 “Gaziantep metropol bir şehir ve bulunduğu konumu itibariyle değişik operasyonlarında adının geçmesi normaldir. Ancak ekiplerimiz her türlü tedbirleri alıp iyi çalışıyor. Gaziantep uluslararası yollar üzerinde, ekonominin güçlü bir şehir, hızlı gelişen bir şehir durum böyle olunca farklı illerdeki bazı operasyonlarda isminin geçilmesi normaldir. Polis ve jandarma ekipleri günün her saati gerektiği gibi önlemlerini alıp arama ve kontroller yapıyor. Bayram süresince bu ekipler yaptığı aramalarda 447 kilo gram esrar yakalandı. Milyonlarca kaçak sigara paketleri yakaladık yakalamaya devam ediyoruz”.

 “İLÇELERDE İYİLEŞTİRMELER YAPTIK”

 “Karkamış ve Oğuzeli ilçelerimiz sınırda bulundukları için bu ilçelere personel takviyesi yaptık. İlçelerimizle birlikte çalışıyoruz. Kaçakçılık aynı zamanda devletin vergi kaybı yaşamasına sebeptir. Sigara, içki ve uyuşturucu gibi konularda madde ve malzemeye el koyduk, yaptığımız çalışmalarla devletin vergi kaybının önüne geçiyoruz”.

 “SURİYE’YE SAVAŞMAK İÇİN GİDENLERİ ÖNLEMEK İÇİN ÇALIŞMALARIMIZ VAR”

 “Gaziantep’ten Suriye’ye savaşmak için giden kişiler içinde farklı çalışmalarımız var. Aşırı unsurlara ve radikal unsurlara yönelik devletin ilgili birimlerinde her zaman için çalışmalar var. Gaziantep merkezinde ve Nizip ilçesinde bir ailenin Çocuklarının Suriye’ye gittikleri müracaatları aldık. Giden kişiler 18 yaşını doldurdukları için ailelerden kopmalar olabiliyor. Sadece Gaziantep’ten değil diğer illerden de gidenler var. Bu konuda çalışmalarımız tabi var”.

 “EKİPLERİMİZİN SAYILARINDA ARTIŞLAR YAPTIK”

 “Gaziantep büyük bir şehir olduğu için hırsızlık şebekeleri olabiliyor. Polis sayısını artırdık, dışardan gelebilecek bu gruplar için ekiplerimizi bilinçlendirdik ve diğer illerle birlikte yaptığımız sağlıklı iletişimle birlikte bunların önüne geçmeye çalışıyoruz. Vatandaşlarımızın kendi önlemlerini almaları gerekir. Toplum Destekli Polis ekiplerimiz aracılığıyla 10 bin broşür dağıttık. Apartmanların girişlerine kamera takanlar oldu. İnsanlarımız öncelikle bireysel önlemlerini almalıdır. Vatandaşlarımızın kendi güvenliklerini almalarını istiyoruz. Özellikle güvenlik kameraları suçların caydırıcılığını ve yapılan hırsızlık olaylarının aydınlatılmasında çok işimize yarıyor. Vatandaşlarımız değerli mallarını ve paralarını kendi evlerinde değil de bankalarda tutmaları gerekir. Bu grupların işlerini zorlaştırmaları gerekir”.

“OKUL ÇEVRELERİNDE 220 KİŞİYE CEZAİ İŞLEM UYGULADIK”

 “Okulların açılmasından sonra 220 kişiye idari para cezası uyguladık. Okul çevresinde ve bahçelerinde okulla ilgisi olmayıp öğrencileri rahatsız eden kişilere işlemler yaptık. Sadece okulun önünde sabit bir yerde ekiplerimiz durmuyor. Okulun bulunduğu bölgeyi geniş bir çerçeveden ele alıyoruz. Vatandaşlarımızın bu konulardaki ihbarlarını da değerlendiriyoruz”.

Necmettin GÖRGÜN

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler