USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Güncel

Teknoloji tutkunları Teknofest’te buluştu

Teknoloji tutkunları Teknofest’te buluştu
23-09-2018 09:01
Gaziantep

Türkiye Teknoloji Takımı (T3) Vakfı tarafından, İstanbul Yeni Havalimanında gerçekleştirilen “Teknofest; İstanbul  Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali” binlerce ziyaretçinin uğrak noktası olurken Hasan Kalyoncu Üniversiteside Teknofest’e stant kurarak yerini aldı.

DÜNYADA İLK KEZ YAPILAN TEKNOFEST, İSTANBUL YENİ HAVALİMANINDA

Dünyanın en hızlı araçlarının yarıştığı millî teknoloji hamlesi sloganıyla, çocuklarda ve gençlerde havacılık, uzay ve teknoloji konularına ilgi uyandırmak ve farkındalık oluşturmak amacıyla yapılan Teknofest, binlerce ziyaretçinin katılımıyla gerçekleşti. Türkiye'nin ilk havacılık, uzay ve teknoloji festivali olan Teknofest’te; 12 kategoride teknoloji yarışları, askeri ve sivil  katılımcı firmaların stantları, hava kontrol kulesi önüne kurulan ana sahnede, gün boyunca  performanslar ve yarışmalar,  katılımcı firmaların stantlarında ziyaretçilere bilgilendirmelerin yanında birçok  deneyim fırsatı sundu. Türkiye’nin önemli firmalarının kurduğu stantlarda çeşitli teknolojik çalımalar ve etkinlikler tanıtılırken Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) festivalde yerini alarak kurduğu stantla çeşitli teknolojik çalışmalar, etkinlikler ve ürünlerini tanıttı.

TEKNOFEST’TE HKÜ STANDINA YOĞUN İLGİ

HKÜ KALİTTO (Kalyoncu Teknoloji Transfer Ofisi) yetkilileri tarafından katılım yapılarak organize edilen stantta, akademisyenler ve KALİTTO çalışanları çeşitli tanıtımlar yaptı. HKÜ tarafından üzerinde çalışarak yapılan; uzay similatörü, sanal gerçeklik ve arttırılmış gerçeklik teknolojileri, çeşitli oyunlar, inverter teknolojisi (güneş enerjisini, kullanılabilir ev enerjine dönüştüren cihaz), nesnelerin interneti teknolojisi (iot), programlanabilir akıllı saat (watchX), yapay zeka ürünleri gibi çeşitli ürünler stantta sergilendi. Büyük küçük her kesimin ilgisini çeken teknolojik ürünler, katılımcılar tarafından tüm beğenileri üzerinde topladı.

BAKAN PAKDEMİRLİ VE KALYONCU HKÜ STANDINI ZİYARET ETTİ

Binlerce ziyaretçiyi ağırlayan HKÜ Standına özel konuklarda katılım yaptı. Orman ve Su İşleri Bakanı Bekir Pakdemirli, Mütevelli Heyeti; Başkanı Cemal Kalyoncu ve ailesi, Başkan Vekili Haluk Kalyoncu ile birlikte gelerek teknolojik uygulamalar ve ürünler hakkında detaylı bilgiler aldı. Standa misafirleriyle katılan Kalyoncu Ailesi teknolojik uygulamalar ve ürünleri denedi. Stantta hatıra fotoğrafı çektiren Kalyoncu Ailesi, HKÜ Akademisyenlerine ve yetkililerine başarılar dileyerek stanttan ayrıldı.

BAŞKAN ERDOĞAN F 16 SAVAŞ UÇAKLARI EŞLİĞİNDE ALANA GELDİ

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Teknofest için twitterdan çağrıda bulunarak tüm halkı davet ettiği İstanbul 3. Havalimanınasürpriz bir şekilde geldi. Başkan Erdoğan'ı taşıyan ATA uçağına, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar da F 16 savaş uçağı ile eşlik etti. Erdoğan'ın uçağı ve F-16'lar festival alanı üzerinden alçak uçuş yaparak, vatandaşları selamladı. Yeni havalimanına önce F 16'lar, ardından da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın uçağı indi. Başkan Erdoğan’ın uçaktan inerken pilot tulumuyla inişi coşkulu kalabalık tarfından büyük bir ilgi ile takip edildi.

Burada katılımcılara hitap eden Başkan Erdoğan gençlere hayallerinin peşinden gitmesi gerektiğini vurguladı, yurt dışında bulunan bilim insanlarımıza çağrıda bulundu. Başkan Erdoğan yaptığı konuşmada “Her yerdeki bilim insanlarımıza sesleniyorum. Başlattığımız teknoloji seferberliğine katılın” dedi.

750 TAKIM VE İKİ BİNİN ÜZERİNDE YARIŞMACI TEKNOFEST’TE BULUŞTU

Teknofest kapsamında; 12 farklı kategoride düzenlenen teknolojik yarışmalarla genç katılımcıların kendi teknoloji projelerini geliştirmesi ve üretmelerinin hedeflendiği açıklandı. Festivale Teknoloji yarışmalarına, toplam 750 takım ve iki binin üzerinde yarışmacı katıldı. Festival kapsamında Solo Türk ve Türk Yıldızlarıyla Türk ve yabancı gösteri grupları havacılık gösterileri sundu. Ayrıca farklı büyüklüklere ve görevlere sahip çok sayıda özel uçak festival alanında sergilendi. Ziyaretçilere yönelik, 3D yazıcılar içeren teknoloji atölyeleri ve eğitici atölyeler düzenlendi. Milli teknolojiler, sanal gerçeklik uygulamasıyla izlendi. Türk Havacılık ve Uzay Sanayi de bir süredir üzerinde çalıştığı sanal gerçeklik uygulamasını festivalde ziyaretçilerinin kullanımına sundu.  Uygulamayla şirketin ürettiği ve geliştirme çalışmaları yürüttüğü uçak ve helikopterler birebir ölçülerinde yakından incelenme imkanı sundu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler