USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Teröre tepki gösteren vatandaş evinin bahçesine Türk Bayrağı çizdi

Teröre tepki gösteren vatandaş evinin bahçesine Türk Bayrağı çizdi
21-09-2015 11:09
Gaziantep

Gaziantep'te teröre tepki için evinin bahçe duvarını Türk bayrakları ile süsleyen Yunus Kaplan'a, komşuları alkışlarla destek verdi.
İslahiye, Beyler Mahallesi Tahaffuzhane Caddesi 17 ve 18 nolu evlerde yaşayan iki kardeşten 23 yaşındaki Anadolu Üniversitesi Halkla İlişkiler Bölümü öğrencisi Yunus Kaplan, yan komşusu ablasının eviyle birlikte, teröre verdiği tepkisini bahçe duvarlarına çizdiği Türk bayraklarıyla ifade etti.
Daha önce çizimle hiç uğraşmadığını ifade eden Kaplan bu davranışıyla komşuları ve yakınları tarafından alkışlanarak destek bulduğunu söyledi. Kaplan, "Son olan terör olaylarına tepki olarak tepkimizi belirtmek istedik. Bayrak bizim namusumuzdur, canımızdır. Cumhurbaşkanımıza selamlarımızı iletiriz. Kendisinden Allah razı olsun. Bu bayrağa sahip çıkıyor. Dünyaya da duyuruyor resmen” dedi.
Kendi kız kardeşini Urfa’dan Kürt Mehmet Karayılan’a gelin olarak verdiklerini ifade eden Servet Akıl, “Torunlarımız var. Çok da memnununuz Türk olarak da Kürt olarak da kardeşiz. Kız almışız kız vermişiz. Kürt Türk ayrımı bizde yoktur. Bizi kimse ayıramaz. Biz kardeşiz. Ayrılmaz bir bütünüz. Hepimiz bu vatanda yaşıyoruz. Hepimiz bu bayrağın altında yaşıyoruz. Bunun mümkünü yok. Bunu her kim olursa olsun, yurt içinden olsun yurt dışından olsun, hangi lider olursa olsun bizleri ayırmaya güçleri yetmez, yetmez, yetmez” dedi.
İskenderun Demir Çelik Fabrikasından emekli olduğunu ifade eden 53 yaşındaki Mehmet Karayılan, Kürtçe yaptığı konuşmasında teröre olan tepkisini gazetecilere şöyle ifade etti:
"Hepimiz biriz, hepimiz tekiz. Ayrımımız yok. Hepimiz kardeşiz. Ben Kürdüm, eşim Türk çocuklarımız oldu. Kanımız bir. Teröre böyle tepki veriyoruz. Et tırnaktan ayrılmaz.”
Bahçe duvarlarına çizdiği Türk bayraklarıyla mahalleli tarafından destek bulan Kaplan ve beraberindekiler daha sonra toplu halde teröre lanet okuyarak, "Bu bayrak inmez, vatan bölünmez” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler