USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Güncel

TOKİ adına kamulaştırma yapacak

Şehitkamil Belediye Meclisi Şubat Ayı 1.Birleşim Toplantısı Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu Başkanlığında...

TOKİ adına kamulaştırma yapacak
01-02-2017 12:58
Gaziantep

Şehitkamil Belediye Meclisi Şubat Ayı 1.Birleşim Toplantısı Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu Başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu’na TOKİ ile protokol imzalama yetkisi verildi.

 

Şehitkamil Belediye Meclisi Şubat Ayı 1.Birleşim Toplantısı Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu Başkanlığından yapıldı. Toplantıda gündemde bulunan 14 madde ve gündem dışı 2 madde görüşüldü. Gündemin 14.maddesinde yer alan İpek Yolu Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje alanı içerisinde Münüfpaşa, Yeşilova, Eydibaba ve Fevzipaşa mahallelerinde ekli listede belirtilen 316 adet parseldeki şahıslara ait hisseler ve binalarının kamulaştırma işlemlerinin belediyemiz tarafından yürütülerek neticelendirilmesi ile Belediyemiz adına geçen tapuların 5393 sayılı yasanın 75/D maddesi uyarınca TOKİ adına devirlerinin yapılması ve kamulaştırma bedellerinin TOKİ tarafından ödenmesi ve TOKİ ile protokol yapmak üzere Şehitkamil Belediye Başkanına yetki verilmesi konusu gündeme geldi. Konuya ilişkin açıklamada bulunan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, “Bilindiği üzere bizim kullanmış olduğumuz kredi ile birlikte Kentsel Dönüşüm anlamında biz yolun sonunu gördük. Kaynağımız olmadığı için daha fazla ileriye gidemedik. TOKİ ile burada hem daire karşılığı takas yapılabilmesini sağlamak adına hem de buraların bedellerinin TOKİ tarafından karşılanması açısından gündeme geldi. Yani bu sayede Şehitkamil Belediyesi tarafından kamulaştırılan alan dışında kalan kamulaştırılacak alanların bedellerinin TOKİ tarafından ödenecek. Bittiğinde bizim kamulaştırdığımız alan kadar bizim, TOKİ’nin kamulaştırdığı alanlar kendilerinin olmak üzere planlanması söz konusu olacak. Bu konuyla ilgili olarak TOKİ Ankara’dan işin idare edilmesi yerine bize bu noktada gerekli anlaşmaların ve kamulaştırmaların yapılması hususunda parasını biz verelim siz tapuyu alın, bize bedelsiz olarak devredin diyor. Bunun ile ilgili olarak imzalanacak protokol için imza yetkisi verilmesini teklif karar olarak sizlere sunuyoruz” dedi.

Konuşmanın ardından teklif karar olarak sunulan madde oy birliği ile kabul edildi.

UMUT MAHALLESİNE ANAOKULU YAPILACAK

Gündemin 13. Maddesinde yer alan Umut Mahallesi’nde yer alan 8 parselde kayıtlı 1.kat 5 nolu Bağımsız Bölümün Anaokulu olarak kullanılmak üzere 5393 sayılı yasanın 75/D bendi uyarınca bedelsiz olarak Gaziantep Valiliği İl Milli Eğitim Müdürlüğüne tahsis edilmesi konusu görüşüldü. Konuya ilişkin açıklamada bulunan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, “Çimento Kavşağından giderken son yapmış olduğumuz taziye evinin alt kısmında 1.katta yerimiz var. Milli Eğitim bölgedeki nüfus yoğunluğu ile birlikte anaokulu sıkıntısı çekildiğini söyledi. Biz oraya sosyal tesis yapmayı düşünüyorduk. Fakat eğitimin daha öncelikli olması adına Milli Eğitime tahsis edip tamamen anaokulu olarak kullanmak üzere talep geldi” dedi.

İlgili madde Bütçe Komisyonuna sevki oy birliği ile kabul edildi.

İBRAHİMLİ MAHALLESİ’NE İTFAİYE ALANI YAPILACAK

Gündemin 11.maddesinde İbrahimli Mahallesi’ne itfaiye alanı yapılması konusu gündeme alındı. Maddeye ilişkin açıklamada bulunan Başkan Fadıloğlu, “İbrahimli Bölgesi’nde itfaiye alanı bulunmuyor. İbrahimli Bölgesi’ne en yakın itfaiye Çetin Emeç’te bulunan itfaiye oluyor. O bölgede bir çalışma yapılarak bizim mülkümüzde olan alanın ana cadde üzerinde yer alması nedeniyle Büyükşehir Belediyesi tarafından yer bizden talep edildi” dedi.

Maddenin Bütçe Komisyonuna sevki oy birliği ile kabul edildi.

“DERDİMİZ OTOPARKLAR OLUŞTURMAK”

Gündemin 10. Maddesinde meclis gündemine alınan ve Şehitkamil İlçe sınırları içerisinde yapı ruhsatı düzenlenirken, otopark tesisi mümkün olamayan taşınmazlara otopark bedeli belirlenmesi konusu gündeme geldi. Maddeye ilişkin açıklamada bulunan Başkan Fadıloğlu, “Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nden almış olduğumuz karar ile birlikte Şehitkamil ve Şahinbey Bölgelerinde eğer bir inşaat alanında otopark yetmiyorsa normal şartlarda otopark bedeli alınıyordu. Bunlar ayrı hesaplarda tutularak Büyükşehir Belediyesi’ne aktarılıyor. Bu aktarılan paralar yalnızca otopark oluşturulmasında kullanılıyor. Özellikle Şahinbey Bölgesi’nde bitişik ve dar nizamlı parseller bulunduğu için istese de otopark elde edilmesinde sıkıntılar var. Ciddi manada otopark bedellerinin karşılanmasında sıkıntı yaşandığı için Büyükşehir Belediyemizin yapmış olduğu düzenleme ile bizden ruhsat alacak inşaat firmaları ön izni aldıktan sonra ruhsat aşamasında Büyükşehir Belediyesi’ne giderek buradan da otopark ulaşımı açısından olur alacaklar. Buradaki bağımsız bölüm sayısına göre otoparkı gösterebilmiş mi gösterememiş mi ona bakılacak. Bunun kontrolünü yapmak ve bu rakamı da gerçek rakama ulaştırmak adına yüksek tutuldu. Bizde burada Büyükşehir’in almış olduğu kararı uygulamak adına gündeme aldık. Bizim derdimiz para almak değil otoparklar oluşturmak” dedi.

Söz konusu madde oy birliği ile Tarife Komisyonuna sevk edildi.

Gündemde görüşülecek başka madde olmadığından Şubat ayı 2.Birleşiminin 3 Şubat Cuma Günü saat 16.00’da yapılmasına karar verildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3351+6
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler