USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Mobil

Toplu klima isyanı

Toplu klima isyanı
14-07-2016 11:32
Gaziantep

Gaziantep’teki toplu taşıma araçlarında uygulanan çifte standarda vatandaşlardan tepki yağıyor. Büyükşehir Belediyesinin geçtiğimiz günlerde toplu taşıma araçlarında yaptığı klima denetimleri sonuç vermezken, vatandaş yine otobüslerde klimasız seyahat ediyor.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi geçtiğimiz günlerde toplu taşıma araçlarına yaptığı denetimlerde aracın klimasını açmayan şoförlere para cezası yazmıştı. Yapılan denetimlerden sonra yaklaşık bir hafta klimaları açan toplu taşıma araçları tekrar klimaları kapattı. Toplu taşıma araçlarının klimaları sadece şehir merkezinde göstermelik açtığını söyleyen vatandaşlarda bu çifte standardın sona ermesini istiyor.

“CAMLARI KAPATIN KLİMALARI AÇACAĞIM, DEYİNCE UTANDIM”
“Klimaların çalışması zorunlu olduğu halde Gaziantep’te toplu taşıma araçları klimaları çalıştırmıyor” diyen Halil Babacan, “Ben hem öğrenciyim hem de bir iş yerinde harçlığımı çıkartıyorum. Bu yüzden her gün toplu taşıma aracı kullanmak zorunda kalıyorum ev, okul ve iş yeri üç geninde. Mecbur olmasam Gaziantep’te hiçbir toplu taşıma aracına binmek istemem. Nedeni çok açık, araçlar eski, klimalar çalışmıyor, paranla biniyorsun paranla rezil oluyorsun. Son günlerde gerçekten havalar çok sıcak klimaların çalışması zorunlu olduğu halde nedense Gaziantep’teki toplu taşıma araçları klimaları çalıştırmıyor. Bunun bir denetimi olması lazım. Göstermelik bazı noktalarda bakıyorsun klima çalışıyor 2 dakika sonra klima tekrar kapanıyor. Daha bu sabah Düztepe’den bir otobüse bindim aracın kliması kapalıydı. Tam hastane kavşağına geldik bunu söylemekten utanıyorum ama söylemek zorundayım çamları kapatın klimaları açacağım dedi. Gerçektende kendimden utandım. Neden bizim mahallede klima açılmıyor da başka bölgelerde açılıyor diye. Yani bir kez daha anladım ki fakirin hiçbir şeye hakkı yokmuş” diye konuştu.

“FAKİRİN KLİMALI ARACA BİNME HAKKI YOKMU”
Gaziantep’teki toplu taşıma araçlarında klimaların sadece 1 hafta çalıştığını söyleyen Metin Sezgin, “Ben Düztepe’de oturuyorum ve her gün toplu taşıma aracı kullanıyorum. Ben toplu taşıma aracı şoförlerine ve yetkililere seslenmek istiyorum, kırsal kesimde oturanlar 2. Sınıf vatandaş mı? Klimalar bizim mahallede kapanıyor çarşıya gelince neden açılıyor. Bunu denetleyen kimse yok mu? Büyükşehir Belediyesi geçen gün toplu taşıma aracına yönelik denetimler yaptı ve mecburi olduğu halde klimaları açmayanlara ceza kesildi. 1 hafta klimalar çalıştı daha sonra şoförler şehir merkezi ve zengin mahallelerin dışında klima kapatmaya başladı. Fakirlerin klima kullanma hakkı yok mu?” şeklinde konuştu.

“ TOPLU TAŞIMA ARAÇLARINDA YİNE PİŞE PİŞE GİDİYORUZ”
Geçe kondu mahallelerinde şoförlerin aracın fanını açtığını, sadece şehir merkezi ve zengin mahallelerinde klima açtığını söyleyen Mehmet Atmaz, “Gaziantep’teki toplu taşıma araçlarından zaten memnun değildik birde böyle çifte standart uygulanınca daha da rahatsız olduk. Toplu taşıma araçlarındaki klimaların denetimi kimde neden denetimler yapılmıyor. Sözde geçen gün toplu taşıma araçlarında klima denetimi yapıldı klima açmayanlara ceza yazıldı dendi hani. Halen klimalar çalışmıyor. Geçe kondu mahallelerinde şoförler fanı açıyor sıcak hava veriyor bize, şehir merkezine gelince hemen klimayı devreye sokuyor. Zengin mahallelerinde bunu yapamıyorlar. Bizde para veriyoruz ama hizmet alamıyoruz. Sıcaklarda daha önce olduğu gibi şimdi de otobüslerde pişe pişe gidiyoruz. Yetkililere sesleniyorum denetimleri kırsalda yapın şehir merkezinde değil” ifadelerini kullandı.

“ŞOFÖRLER BİZİ APTAL YERİNE KOYMASIN”
Toplu taşıma araçlarına bir standart getirilsin diyen Filiz Topal ise, “Toplu taşıma aracı mağduru olarak ilk etapta şoförlerin serbest kartlılara karşı biraz daha nazik olmalarını istiyorum. Ben engelliyim serbest kart hakkı tanımış devlet ama ben dolmuşa otobüse binerken korkuyorum. Herkesin içerisinde acaba bana yine imalı laflar söylerler mi diye. Gaziantep’in dışında ne serbest kartlılar sorun yaşıyor ne de araçlarda klima sorunu var. Şoförler bizi aptal yerine koymasınlar artık yeter. Ben toplu taşıma araçlarında klimaların çalıştığını görmedim. Çalışıyorsa da benim bindiğim yerlerde görmedim.  Büyükşehir Belediyemize rica ediyorum lütfen toplu taşıma araçlarına bir standart getirilsin. Şoförlerimiz çok kaba, çok hızlı sürüyorlar, yaşlılara ve engellileri serbest kart kullandığı için ya almıyorlar ya da herkesin içerisinde laf söylüyorlar” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3248+4
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3237-1
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler