USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Mobil

Toplu ulaşımda denetimler arttı

Toplu ulaşımda denetimler arttı
10-09-2020 11:19
Gaziantep

Gaziantep’te toplu ulaşım hizmetlerinde çalışan otobüslerde ayakta yolcu olmayacak şekilde uygulamaya dönük denetimler artırıldı. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri ile Trafik Tescil Şube Müdürlüğü ekiplerinin denetimlerinde kurallara uymayan sürücüler hakkında işlem yapıldı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kabine toplantısı sonrası "Toplu taşımada tüm illerimizde ayakta yolcu alınmasına kesinlikle müsaade edilmeyecektir" açıklaması gündeme bomba gibi düştü. Öğle saatlerinde valiliklere gönderilen yeni genelgeye göre minibüs, midibüs, otobüslerde ayakta yolcu alınmasına kesinlikle müsaade edilmeyecek. Tramvay, ve diğer toplu ulaşım araçlarında ayakta yolcu sayısını il/ ilçe umumi hıfzıssıhha kurulları belirleyecek.

KESİNLİKLE MÜSAADE EDİLMEYECEK

Minibüs/midibüsler ile koltuk kapasitelerinde herhangi bir seyreltme ve kaldırılma yapılmayan otobüsler gibi iç hacim bakımından fiziki mesafe kurallarının uygulanamayacağı şehir içi toplu ulaşım araçlarında ayakta yolcu alınmasına kesinlikle müsaade edilmeyecek.

RAYLI SİSTEMLERDE FARKLI

Bunların dışında kalan raylı sistem araçları (tramvay vb.), metrobüsler ve koltuk kapasiteleri seyreltilmiş/kaldırılmış otobüsler gibi ayakta yolcu taşıma ağırlıklı toplu ulaşım araçlarında; fiziki mesafe kurallarına aykırı olmayacak şekilde hangi oranda/sayıda ayakta yolcu alınabileceği il/ilçe umumi hıfzıssıhha kurulları tarafından tespit edilecek.

Raylı sistem araçları (tramvay vb.), halk otobüslerinde koltuk kapasiteleri seyreltilmiş/kaldırılmış otobüslerde ayakta alınabilecek yolcu sayısını belirtir levha/tabela herkesin görebileceği şekilde asılacak ve ayaktaki yolcuların durabileceği yerler fiziki olarak işaretlenmek suretiyle ilanı sağlanacak.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?