USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Mobil

"Turistleri bekliyoruz"

26-08-2016 11:49
Gaziantep

15 Temmuz’da bir grup asker tarafından yapılan darbe girişimi ve sonrasında yaşanan terör olayları Gaziantep’e gelen yerli ve yabancı turist sayısının azalmasına sebep oldu. Gaziantep’teki olayların abartıldığını belirten esnaflar ise turistlerin güven ve huzur içinde Gaziantep’e gelebileceklerini söylediler.

Tarihi ve kültürel yapısıyla yerli ve yabancı turistlerin uğrak yeri olan Gaziantep’te son günlerde yaşanan olaylar turist sayısının azalmasına neden oldu. 15 Temmuz darbe girişimi sonrası kısa süreliğine işlerin durduğunu söyleyen esnaflar, son olaylarla daha da sıkıntı yaşadıklarını belirtti. Kale esnafı Gaziantep’te hayatın normale döndüğünü yerli ve yabancı turistlerin güvenle gelebileceklerini söyledi.

KİMSENİN KORKMASINA ENDİŞE ETMESİNE GEREK YOK”

Kale çevresinde kır kahvesi işletmeciliği yapan Mustafa Çavdar, “10 yıl önce Gaziantep nasıl güvenliyse şimdi yine öyle” diyerek şunları söyledi: “Gaziantep güvenli bir şehir. Bütün yerli ve yabancı turistleri şehrimize bekleriz. Gaziantep’in bir bölgesinde ve sınırında olan olayları genele mal edilmesi doğru değil. Gaziantep turistik bir şehir. Yerli ve yabancı turistlerin korkmadan ve endişe etmeden buraya gelip gezebilirler. Gaziantep korkulacak bir olay olsa biz iş yerimizi açmayız. Biz işimizin başında gelecek turistleri bekliyoruz. Her zamanki hizmetimiz devam ediyor. 10 yıl önce Gaziantep nasıl güvenliyse şimdi yine aynı. Kimsenin korkmasına endişe etmesine gerek yok. Gaziantep’i Suriye ile karıştırmasınlar” ifadelerini kullandı.

GAZİANTEP’TE HAYAT NORMAL”

Gaziantep’in ilk ve tek kadın yemeni ustası olan Ela Yılmaz, “Gaziantep’te her şey normal bizlerde işimizin başında turistleri bekliyoruz” diyerek şöyle devam etti: “Gaziantep’te hayat normal şuan. Doğrudur patlama oldu Gaziantep’te ancak merkezde olmadı ayrıca her şey zaten normale döndü. Korkulacak bir durum yok. Gaziantep dışındaki basın buradaki olayları farklı yansıtıyor. Basın her gün burada sanki patlama oluyor gibi yansıtıyor. Gaziantep’te her şey normal biz işimizin başında Gaziantep’e gelecek yerli yabancı turistleri bekliyoruz. Yerli ve yabancı turistlerin hem ülkemize hem de Gaziantep’e gelmesini istiyorum” şeklinde konuştu.

İNŞALLAH HERŞEY DAHA İYİ OLACAK”

Kale girişinde hediyelik eşya satan Ahmet Cengiz, darbe girişimi sonrası Gaziantep’te hayat tekrar normale dönmeye başladığını belirterek şunları söyledi. “15 Temmuz darbe girişimi sonrası işlerimizde ciddi bir düşüş yaşandı. Neredeyse hiç satış yapamıyorduk diyebilirim. İşlerim yavaş yavaş düzelmeye başlamıştı patlama oldu. Çok şükür onu da atlattık. Gaziantep’te herhangi bir güvenlik sorunu yok. Gaziantep’e gelen yerli ve yabancı turistlere özellikle Gaziantep’e ve bölgeye geldiklerinde rahat olmalarını söylüyoruz. İnşallah daha da iyi olacak” dedi.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler