USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Mobil

“Ülkemizin geleceği için EVET”

AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, 16 Nisan’da gerçekleştirilecek olan referandum...

“Ülkemizin geleceği için EVET”
23-03-2017 12:29
Gaziantep

AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, 16 Nisan’da gerçekleştirilecek olan referandum sürecini değerlendirerek vatandaşların neden EVET demesi gerektiğini tüm Gazianteplilere en ince detayına kadar anlatacaklarını ifade etti. Erdoğan Hakimiyet Gazetesini ziyaretinde önemli açıklamalarda bulundu.

Parlamentonun referanduma kadar tatil edilmesi ile AK Parti’nin tam olarak sahaya indiğini söyleyen Ak Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, “Parlamento çalışırken haftanın yarısı parlamentodaydık yarısı sahadaydık. Geçtiğimiz günlerde parlamento referanduma kadar tatil edildi ve biz tam olarak sahadayız. Sistemde hiçbir sıkıntı ya da tıkanma yok. Tarihe baktığımızda milletler hep daha iyisi için mücadele içindedir. 2001 yılında kurulan AK Parti yönetiminde hiçbir zafiyet olmadı. Tıkanma olmadı. Güçlü bir iktidar var. Halkın da desteği her geçen gün artarak devam ediyor. Çok sayıda seçim yapıldı. Tamamında AK Parti ne istedi ise başardı. Referanduma gitme sebebimiz bazılarının dediği gibi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisini garantiye alması süreci değil. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan zaten 2019 yılına kadar bu ülkenin Cumhurbaşkanı. Anayasa’nın kullanacağım dediği tüm yetkileri kullanacağım dedi ve kullanıyor da. Sonrasında Cumhurbaşkanımızın zaten beş yıllığına bir kez daha seçilme hakkı var. Demek ki Recep Tayyip Erdoğan’ın seçilmesi söz konusu değil. Peki o zaman neden referanduma gidiliyor. Biz Recep Tayyip Erdoğan’dan sonrasını hesaplıyoruz. Yarın ne olacak. Yarını tekrar hasta adamlara dönecek miyiz? Olabilir mi evet olabilir. Çünkü Türkiye’deki sistem iki başlı bir sistem. Cumhurbaşkanı ayrı Başbakan ayrı. İkisinin de anayasal hakları var. Zaman zaman bu haklar liderleri karşı karşıya getiriyor. Bizim tarihimiz Atatürk, İnönü çatışmasından sonra çok sayıda yine çatışma ile devam etti. İki başlılığın getirdiği sorunlar bunlar. Evet şu anda Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın arası gayet iyi. Ama bu iyiliği 20 yıl sonrasına 100 yıl sonrasına yansıtabilmek gerekiyor. Bunun için güçlü bir lider anlayışı ile iki başlılığı ortadan kaldırmak gerekiyor. Bundan sonra Türkiye’de koalisyonlar olması önlenmeli. 18 maddelik Cumhurbaşkanlığı sisteminin iki ana teması var. 18 madde içinde 2 önemli madde var diğer 16 madde ise bu iki maddeyi destekler niteliktedir” diye konuştu.

“DAHA DA GÜÇLÜ BİR TÜRKİYE İSTENMİYOR”

Avrupa’da güçlü bir Türkiye istenmediğini ve bu yüzden de sistemlerin iyi bir şekilde oturtulması gerektiğini vurgulayan Erdoğan, “Sistemlerimizi geliştirip iyi kurmamız gerekiyor. Sistemleri zamanında kuramazsanız ileriki dönemler için geç kalabilirsiniz. Halkımız şu anda Türkiye’nin durumunu çok iyi biliyor. Avrupa’nın neden HAYIR’cıların yanında yer aldığını halkımız çok iyi biliyor. Demek ki güçlü bir Türkiye istenmiyor. Ülkemizin bölünmez bütünlüğü için sistemleri çok iyi kurmamız gerekiyor. Koalisyona her an açık ve liderler arası mücadelenin olduğu bir sistem var. Biz buna müdahil oluyoruz. Mevcut parlamentoyu daha da güçlendirerek halkın daha çok temsil edilmesini sağlamaya çalışıyoruz. AK Parti’den önce üçlü koalisyon dönemi vardı” ifadelerinde bulundu.

“DAHA GENİŞ YETKİLER VERİLMEYECEK”

Cumhurbaşkanlığı sistemi ile Recep Tayyip Erdoğan’a daha geniş yetkilerin verilmeyeceğini hatta yasalar önünde Cumhurbaşkanı’nın daha sorgulanabilir hale getirileceğini söyleyen Erdoğan, “Cumhurbaşkanı’na verilecek daha geniş yetkiler yok. Zaten şu anda olabildiğince geniş yetkiler zaten var. Cumhurbaşkanlığı fazla yetki getirmiyor. Aksine Cumhurbaşkanı vatan hainliği dışında bugün yargılanmazken her halükarda parlamento kararı ile yargılanacak düzen geliyor. Yargının bağımsızlığı da daha güçlü hale geliyor. Kılıçdaroğlu ya maddeleri yeterince okumamış ya da kendileri de EVET’çi bilerek bunu yapıyorlar. Taraflarını açık açık belli etmeden bize destek olmak istiyorlar. Kılıçdaroğlu dediki bu ülkede Cumhurbaşkanı ve Başbakan evet çıkarsa ayrı ayrı partilerde olurlarsa o zaman ülkede kargaşa olur dedi.  Onun için tek lider olmalı dedi. Bizim savunduğumuz da bu. Parlamento sorun görürse 45 gün içinde parlamento ile Cumhurbaşkanını vatandaşa götürüyor. Cumhurbaşkanı da kendisi ya da parlamento ile ilgili bir sıkıntı görürse fes etme ve vatandaşa gitme hakkına sahip. Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu kaldırılıyor yerine Hakimler Yüksek Kurulu getiriliyor. Ve Cumhurbaşkanı bu sistemde sadece 4 tanesini seçiyor. Gerisini parlamento seçiyor” şeklinde konuştu.

“ANKETLER YÜZDE 55’İ GÖSTERİYOR”

Anket sonuçlarının Türkiye’de yüzde 55 seviyelerinde olduğunu ve hedefin daha yukarılara çıkarılması için çalışıldığını söyleyen Erdoğan, “Hayır diyenlerin konuyu irdeledikçe EVET’e döneceğini düşünüyorum. Hayır diyenlerin çoğu referandum tarihine kadar EVET’te karar kılacaktır. Şu anki anketlerde EVET yüzde 55 gözüküyor. Fakat bizim hedefimiz yüzde 60’ın üzerine çıkmak. Arzumuz daha çok vatandaşın oyu ile takdiri ile bir şeyler yapmak” dedi.

“16 NİSAN DÖNÜM NOKTASI OLACAK”

16 Nisan’dan sonra ülkede önemli istihdamların yapılacağını vurgulayan Erdoğan, “Güçlü iktidarlar daima krizleri ve işsizliği yok ederler. 2023 hedeflerini koyduk. Dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına girmek istiyor. Bugünkü yurtiçi hasılamız 648 milyar dolar. Topyekün bir istihdam seferberliği başladı. Bu yılki yatırımlar için 250 milyarlık bir bütçe ayrıldı. 16 Nisan bir dönüm noktası olacak. Bu tarihten sonra istihdamda önemli bir artış olduğunu gözlerimizle göreceğiz” şeklinde konuştu.

“HAYIR DİYENLER BİR KEZ DAHA DÜŞÜNSÜN”

16 Nisan referandum seçimlerinde hayır diyecek olan vatandaşların öncelikle neden hayır dediklerini araştırarak karar vermeleri gerektiğini dile getiren Erdoğan, “Hayır diyenler öncelikle neden hayır dediklerini bilmeliler. Türkiye’nin 16 Nisan’dan sonra daha güçlü ve istikrarlı olacak. Güçlü ülkelerde istihdam artar. Vatandaşlar geleceğe daha güvenle bakabilir. Şu anda 3. Havalimanını yapıyoruz. Almanya da Hollanda da rahatsız bu durumdan. Çünkü Körfez sermayesini taşıyorlardı. Türkiye’nin güçlü adımlar atmasını engellemeye çalışıyorlar” ifadelerine yer verdi.

“İSTİKRAR VE GÜÇLÜ BİR DEVLET İÇİN EVET”

Vatandaşların istikrar için 16 Nisan’da EVET demesi gerektiğini vurgulayan Erdoğan, “Halkımızı 16 Nisan’da mutlaka sandığa bekliyoruz. Vatandaşlarımız sandığa gittiklerinde şunu unutmasınlar hayırlar her zaman istikrarsızlığı getirir. Kalkınma, güven, istikrar için 16 Nisan’da tüm vatandaşlarımızı EVET’e davet ediyorum” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler