USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Üniversiteli öğrencilerden “Farkındalık” etkinliği

Üniversiteli öğrencilerden “Farkındalık” etkinliği
27-11-2018 04:56
Gaziantep

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Engelliler Daire Başkanlığı’nın girişimleri ile gerçekleşen “Erişebilirlik Projesi” çerçevesinde Gaziantep Üniversitesi’nde eğitim gören kız öğrenciler GAP Görme Engelliler Ortaokulu öğrencilerini bisikletlere bindirerek farkındalık oluşturdular.

Gaziantep Üniversitesi Ümmü Gülsüm Kız Öğrenci Yurdu’nda kalan kız öğrencileri Büyükşehir Belediyesi Engelliler Dairesi Başkanlığı’nın sağladığı çift kişilik bisikletler ile görme engelli öğrencileri üniversite içinde gezdirdi.

Etkinlik öncesinde açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediyesi Engelliler Daire Başkanı Yusuf Çelebi, Gaziantep’in engelli-engelsiz birlikte yaşama kültürünü yakaladığını ifade etti. Engelliliğin bir evrensel sorun olduğunu belirten Çelebi, “Bütün toplumlar bu konuda sorumlu ve sorunludur. Bugün kız öğrencilerimizin görme engelli öğrencilerimize bisiklet ile destek verdiğini görüyoruz. Yarışta eşit olması gerektiğini savunuyoruz. Bugün eşit yarış da yine bir araya geldik ve bir farkındalık oluşturmak istedik” diye konuştu.

İnsanların istemesi durumunda birlikte yaşayabildiğini ve beraber olabildiğini vurgulayan Çelebi, “Bugün 3 bin dolayında kız öğrencinin kaldığı yurda geldik. Gaziantep Üniversitesi kız öğrencilerimiz ile bir bisiklet gezisi tertipledik. İnşallah bu gezimiz tüm Türkiye’ye örnek olur” dedi.

Kredi ve Yurtlar Kurumu Gaziantep İl Müdürü Ahmet Kölemen’in de katıldığı etkinlik; kız öğrencilerin görme engelli öğrenciler ile birlikte bisiklet sürmesiyle son buldu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler