USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Ustalara Saygı Aliya İzzetbegoviç’i Anma Programı

Gaziantep’te düzenlenen “Ustalara Saygı Aliya İzzetbegoviç’i Anma Programı”na katılan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez...

Ustalara Saygı Aliya İzzetbegoviç’i Anma Programı
09-03-2017 12:24
Gaziantep

Gaziantep’te düzenlenen “Ustalara Saygı Aliya İzzetbegoviç’i Anma Programı”na katılan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Aliya İzzetbegoviç’i siyasetle ahlakı, devletle adaleti, savaşla hukuku hatta savaşla merhameti birleştirebilen nadir insanlardan birisi olduğunu söyledi.

Gaziantep Üniversitesi tarafından düzenlenen “Ustalara Saygı Aliya İzzetbegoviç’i Anma Programı”na konuşmacı olarak katılan Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Aliya İzzetbegoviç’in hem devlet adamı, hem filozof, hem ilim adamı, hem fikir adamı olduğuna dikkat çekti. Prof. Dr. Görmez, “Onun bazı yönleri Selçuklu Sultanı Sencer’i hatırlatır. Hem siyasetle ahlakın felsefesini yapmış ama aynı zamanda devletin başına geçmiş olan Sultan Sencer’in yazdıklarıyla, Aliya İzzetbegoviç’in bazı yazdıkları arasında çok güzel benzerlikler var. Bu açılardan Aliya İzzetbegoviç ilimle, felsefeyle, ahlakı, adaleti, yönetimi hayatında birleştiren ve o mütevazi hayatı içerisinde de bunu bütün dünyaya gösterebilen nadir insanlardan birisi. Avrupa’nın o tek dişi kalmış canavar benzetmesini bütün yönleriyle ortaya çıkarmış, Akif’in ne kadar haklı olduğunu göstermiş bir komutan aynı zamanda. Onun için bilge kral kelimesi oldukça yaygınlaştı ama biliyorum ki kral kelimesinden hoşlanmamıştır” diyerek, bilge bir devlet adamı, bilge bir komutan olduğunu ifade etti.

Ustalara Saygı Aliya İzzetbegoviç’i Anma Programı’nın Gaziantep Üniversitesi’nde yapılmasından duyduğu memnuniyeti ifade eden Rektör Vekili Prof. Dr. Metin Bedir ise, bilge insan Aliya İzzetbegovi’in Bosna Hersek başta olmak üzere tüm dünyaya adını altın harflerle yazdırmayı başarmış bir lider olduğunu söyledi. Prof. Dr. Bedir, “Bilge lider Aliya İzzetbegoviçi’in kurduğu Müslüman Gençler Kulübü, esaret altında bulunan ülkesinin bağımsızlık adına oldukça büyük, önemli olaylara imza atmasına vesile oldu. İslam’ı savunduğu ve ateizme karşı çıktığı için o günün kominizim yönetimi tarafından mercek altına alınmış ve büyük eziyetlere maruz bırakılmıştı. 78 yıllık ömrü bir ulusun bağımsızlık mücadelesine sığmış ve bir ulusa bağımsızlık mücadelesi kazandırmış, Bosna Hersek’i bağımsızlığına kavuşturmuştur” diyerek, Aliya İzzetbegoviç’in Allah aşığı bir dava adamı olduğunu söyledi.

Türkiye Diyanet Vakfı Kadın, Aile, Gençlik ve Eğitim Merkezi Gaziantep Müdüresi Zehra Ünal da, ilim, irfan ve örnek şahsiyetleriyle örnek olan ustalarımızı anmak, onlarla aynı havayı solumuş, aynı düşünce ekseninde hareket etmiş ve aynı safta mücadele etmiş yakınları ve dostlarının anlatımıyla yad etmek amacıyla Ustalara Saygı Projesi kapsamında Aliya İzzetbegoviç Saygı Programı’nın düzenlendiğini belirtti.

“Aliya İzzetbegoviç Bosna gibidir” benzetmesi yapan Bosna Hersek Gorajde Müftüsü Remziya Pitiç ise, İzzetbegoviç’i iyice anlamak ve çözmenin kolay olmadığını belirterek, “Bilge Kral’ın varisçileri, mirasçıları olarak kolay olmayanı yapmak zorundayız. Çünkü, kolay olanı zaten herkes yapar. Zor olanı yapmak zorundayız, bu da bizim Aliya’dan öğrendiklerimiz” dedi.

Bosna Eski Savunma Bakanı Hasan Cengic, Aliya İzzetbegoviç ile yakın çalışma içerisinde olduklarını ifade ederek, geçmişte yaşadıkları güzel günlerden kesitler sunarak İzzetbegoviç’i yad etti.Gaziantep Üniversitesi, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Şahinbey Belediyesi, Şehitkamil Belediyesi, İl Müftülüğü ile Kadın Aile ve Gençlik Merkezi işbirliğiyle düzenlenen Ustalara Saygı Aliya İzzetbegoviç’i Anma Programı’na, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Vali Ali Yerlikaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, GAÜN Rektör Vekili Prof. Dr. Metin Bedir, Genel Sekreter Doç. Dr. Ayhan Doğan, Bosna Hersek Gorajde Müftüsü Remziya Bitiç ve çok sayıda davetli katıldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler