USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Güncel

Vali Gül, “Ölmeden önce herkes mutlaka Gaziantep’i görmeli”

Vali Gül, “Ölmeden önce herkes mutlaka Gaziantep’i görmeli”
13-09-2019 10:11
Gaziantep

Gaziantep Valiliği koordinasyonunda Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Gaziantep’i Geliştirme Vakfı (GAGEV) işbirliğinde bu yıl ikincisi gerçekleştirilen Uluslararası Gaziantep Gastronomi Festivali (GastroANTEP) kapsamında Gaziantep’in Karkamış ilçesi Teketaşı Kırsal Mahallesi’nde Antep Fıstığı hasadı yapıldı.  Vali Davut Gül burada yaptığı konuşmada herkesin ölmeden önce mutlaka Gaziantep’i görmesi, Gaziantep yemeklerini tatması ve fıstığı dalından koparma heyecanını yaşaması gerektiğini söyledi.

Festivalin bu yıl ikincisi olmasına rağmen sanki yıllardır yapılıyormuşçasına bir atmosferin oluşturulduğunu aktaran Gül,  “İnanıyorum ki Gaziantep Gastronomi Festivali dünya ölçeğinde ses getirecek bir festival olacak. Burada bizim potansiyelimiz var. Gaziantep’te her ürüne yönelik bir festival yapılsa herhâlde her hafta bir festival yapsak bitiremeyiz. Coğrafyanın neresine baksanız ayrı bir zenginlik görüyorsunuz. Bu açıdan dünyanın neresinde olunursa olunsun ölmeden önce mutlaka Gaziantep’in görülmesi, Gaziantep yemeklerinin tadılması ve hayatta bir kere olsun mutlaka fıstığı dalından kopararak hasat etkinliğine katılmak lazım” diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Zeugma Müzesi’nin sembolü haline gelen Çingene Kızı’nın bütün Dünya’yı Gaziantep’e çağırdığını söyledi.

Başkan Şahin, “Şehrimizin en önemli ürünü; fıstık ve zeytindir, bizim için Karkamış, Nizip ve Barak Ovası çok değerlidir. Başkanlık koltuğuna oturduğumda ilk talimatım, Tarım Daire Başkanlığını kurmak oldu. Çünkü her şey topraktan başlıyor, eğer bugün GastroANTEP’i konuşuyorsak 40 ülke buradaysa bu nimetler soframızı zenginleştirdiği içindir. Çiftçilere verdiğimiz altın gübre desteğiyle fıstığın yok yılını var yılına çevirdik, oda başkanları, erkek ağaçla dişi ağaç arasında fark olduğunu söylediler, hemen aşılama yaptık, zararlı böceklerle mücadele başlattık. Fıstığa ve zeytine yönelik yapılması gereken ne varsa onu yaptık. Birlikte başarılı çalışmalarla rekolteyi her yıl yükseltiyoruz” dedi.
Gaziantep Milletvekili Derya Bakbak, fıstığın Dünya’da en değerli gıda maddesi olduğun anlatarak, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Antep ziyaretinde fıstıktan yapılmış ürünlerin ikram edildiğini hatırlattı.

Gaziantep Milletvekili Mehmet Sait Kirazoğlu, “Fıstık tarlaları içinde büyümüş, fıstık çiftçisi bir ailenin çocuğuyum. Okul harçlıklarını yaz tatillerinde fıstık tarlalarında çalışarak kazandım. Burası bereketli hilalin tam merkezidir. Önümüzdeki yıllarda yapılacak olan çalışmalarla birlikte fıstık ürünümüz şüphesiz artacaktır. Böylece Gaziantep için çok değerli olan fıstık, Türkiye için de çok önemli bir değer haline gelecek” dedi.

Gaziantep Milletvekili Müslüm Yüksel, “Şehrimizin birçok rengi var. Gaziantep’in mutfağı ve lezzeti de bu renklerden sadece birkaç tanesidir. Burada bir farkındalık yaratmak, şehrimizin potansiyelini göstermek amacıyla Gastronomi Festivali düzenleniyor. Bu doğrultuda Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’e ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Nizip Kaymakamı Kemal Şahin, fıstığın Antep kentiyle bütünleştiğini söyleyerek, Antep Fıstığının önemine değindi.

Karkamış Kaymakamı Emin Bağlı, kentin tanıtımı için düzenlenen GastroANTEP Festivali için Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’e teşekkür etti.
Konuşmalar sonrasında yamaç paraşütçülerin kullandığı motorlu hafif hava aracı olarak bilinen Paramotordan “Kapadokya'nın kalbi Göreme Belediyesi’nden Gaziantep'e Sevgilerle” yazılı afiş açıldı.

Görsel şölenin ardından Antep Fıstığı hasadı başladı, Vali Gül, başkan Şahin ve protokol üyeleri, fıstık ağaçlarından Antep Fıstığı topladı, konuklara fıstığın faydalarını anlattı, ilk kez fıstığı görenlere ise fıstığın kabuğundan nasıl ayrıldığını nasıl yenileceğini gösterdi.
Fıstık hasadına; Göreme Belediye Başkanı Ömer Eren’in yanı sıra 40 ülkeden Dünyaca ünlü Michelin yıldızlı şefler, UNESCO gastronomi şehirlerin temsilcileri katıldı.


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler