USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Güncel

VALİ GÜL SON NOKTAYI KOYDU

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle düzenlenen toplantıda gazetecilerle buluştu. Vali Gül, gazetecilerin kent gündemine ilişkin sorularını yanıtladı.

VALİ GÜL SON NOKTAYI KOYDU
10-01-2020 11:35
Gaziantep

Gaziantep Valisi Davut Gül, Millet Bahçesi Projesi ile Valilik binasın yerine yapılması tartışılan camiyle ilgili son noktayı koydu. Valilik binasının olduğu alana yapılması düşünülen cami başka bir alana yapılacak. Valilik binası ise yeni hizmet binasının yapılmasının ardından yıkılacak. Vali Gül, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde konuştu. Vali Gül, “Bizim valilik Türkiye'deki diğer valiliklere girdiğinizde göreceksiniz ki Türkiye'nin en çirkin valilik binası. Valiliği şimdilik yıkmayacağız ama yeni valilik yapacağız. Valilik temsil noktasında olan birimlerinin yer aldığı Karayolları şantiyesinin olduğu yere valilik binası yapacağız” dedi.

VALİ DAVUT GÜL ÖNEMLİ AÇIKLAMALARDA BULUNDU

Gaziantep Valisi Davut Gül, Valilik binasının yıkılarak yerine anıtsal bir cami yapılması meselesiyle ilgili yeni bilgiler paylaştı. Vali Gül, “Binanın yıkılmasıyla yerine anıtsal nitelikte bir cami yapılması gündemdeydi ancak ortaya çıkacak alan yeterli gelmiyor. Cami inşaatına yetecek kadar alan var ancak böylesine anıtsal bir binanın önünün açık olması ve görünür olması gerekiyordu. Onun için de yeterli alan yok. Şimdilik yeni bir düşünce öne çıktı. Millet Bahçesinin yanına 2000-2500 kişilik bir cami yapılması, anıtsal caminin de şehrin yeni imara açılan bir bölgesinde çevresinde geniş bir alanı olacak şekilde inşa edilmesi. Valilik için karayollarının olduğu yerde bir bina yapılacak. Önünde de yeşil alanı yeteri kadar olacak. O bina yapılana kadar mevcut binamız kullanılacak. Daha sonra Emniyet Müdürlüğü binasıyla birlikte ikisinin yıkılması gündemde. Yerlerine de geniş bir şehir meydanı düşünüyoruz. Çünkü şehir meydanımız yok. Bunu herkes kabul ediyor. Şimdi gündemimizde Millet Bahçesi ve yanında 2 bin kişilik bir cami, daha uygun bir yerde de anıtsal bir cami” dedi.

ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜNDE AÇIKLAMALARDA BULUNDU

Gaziantep Valisi Davut Gül, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle kentte görev yapan basın mensupları ile bir araya geldi. Bir otelde düzenlenen kahvaltıya Vali Gül'ün yanı sıra İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, İl Jandarma Komutanı Albay Hüseyin Bekmez ile gazeteciler katıldı. Gaziantep Valisi Davut Gül, Gaziantep'teki valilik binasının Türkiye'deki en çirkin valilik binası olduğunu söyledi. Vali Gül, yeni valilik binası yapılarak mevcut valilik binası ile emniyet müdürlüğünün yıkılarak alanın şehir meydanına dönüştürüleceğini söyledi. Vali Gül, Türkiye'nin en büyük ilçelerinden olan Şahinbey ve Şehitkamil hükümet konaklarının da Türkiye'deki en kötü hükümet konakları olduğunu ve yenilenmesi gerektiğini ifade etti.

VALİ GÜL, GAZETECİLERİN SORULARINI YANITLADI

Toplantıya katılan gazetecilerin sorularınıda yanıtlayan Vali Davut Gül, kent merkezindeki Valilik binasının ve yanında bulunan Emniyet Müdürlüğü binasının yıkılarak bu alanın şehir meydanına dönüştürülmesinin planlandığını söyledi. Yıkımın ne zaman gerçekleşeceğinin henüz net olmadığını belirten Vali Gül, mevcut valilik binasının ise Türkiye'deki en çirkin valilik binası olduğunu anlattı. Gaziantep'te valiliğin yanı sıra merkez ilçeler Şahinbey ve Şehitkamil hükümet konaklarının da Türkiye'deki en kötü hükümet konakları olduğuna dikkat çeken Vali Gül konuşmasını şu şekilde sürdürdü;

“Bizim valilik Türkiye'deki diğer valiliklere girdiğinizde göreceksiniz ki Türkiye'nin en çirkin valilik binası. Valiliği şimdilik yıkmayacağız ama yeni valilik yapacağız. Valilik temsil noktasında olan birimlerinin yer aldığı Karayolları şantiyesinin olduğu yere valilik binası yapacağız. Tamamlanmadan bu valilik binasına dokunmayacağız. Valilik tamamlandığında yıkacağız. Valilik binasını yıkmakla kalmayacağız, yeni bir Emniyet Müdürlüğü yapacağız ve şu anki mevcut binayı da yıkacağız. Her şey var bu şehirde ama şehir meydanı yok. Hayat sadece piknik ve mangal yapmaktan ibaret değil. Şehirleri şehir yapan semboller vardır. Gaziantep'te çok güzel meydan var diyemeyiz. Valilik ve emniyeti yıktıktan sonra burada yapılaşma olmayacak ve alanı meydan yapacağız. Yeni yapacağımız valilik binasının önünde de 10 bin metre kare yeşil alan olacak. Gaziantep'e gelip valilik önünde fotoğraf çekip paylaşayım diyen yoktur. Çünkü öyle bir güzelliğimiz yok. Ama yeni yapacağımız güzel binamız ile bu da olacak. Bu arada Gaziantep'te özel sektör önde olduğu için kamu binaları anlamında eksiklik var. Şahinbey hükümet konağı 900 bin nüfuslu yer ama Türkiye'nin en kötü hükümet konağı. Şehitkamil hükümet konağı 700 bin nüfuslu yer Türkiye'nin en kötü hükümet konağı. Hükümet konağı derken şöyle düşünmeyin kaymakam kendine oturacak yer arıyor. Aksine vatandaşa kolay ve kaliteli hizmet vermeyi amaçlıyoruz. Nüfus binalarımız yol üzerinde kiralık, sosyal yardımlaşma binalarımız yol üzerinde kiralık. Vatandaş gelse otursa kaliteli hizmet alsa daha iyi olmaz mı? İki merkez ilçemize hükümet konağı yapılması için düşüncemiz var.”

“BENİMDE KIRMIZI PLAKAM VAR AMA”

Vali Gül bazı gazetecilerin trafik kartları bulunmasına rağmen araçlarına ceza yazıldığına yönelik şikayetler üzerine, “Benim de kırmızı plakam var. Ama kurallara uymadığımızda talimatımız bana da ceza yazılması yönündedir. Gaziantep'te yaşanabilir şehir olması için hepimiz kurallara uyacağız” şeklinde konuştu.

VALİ GÜL 10 OCAK İDARECİLER GÜNÜNÜ DE KUTLADI

Gaziantep Valisi Davut Gül, “Türk İdareciler Derneği tarafından 1978 yılı Genel Kurulu’nda kabul edilen 10 Ocak İdareciler Günü, devletin temel yapı taşları Mülki İdare Amirlerimizin, meslekî misyonunun canlı tutulması açısından önemli bir gündür. Devletin ve hükümetlerin politikalarının başarı ile uygulanmasında, kamu hizmetlerinin vatandaşların memnuniyetini dikkate alan bir anlayışla sunulmasında şüphesiz en önemli sorumluluğu idarecilerimiz üstlenmektedir. Mülki idare amirlerimiz, devleti ve hükümeti temsil ederken sadece devletin varlığını, gücünü ve otoritesini değil, şefkatini de temsil etmekte, devletle vatandaşlarımızın arasındaki sevgi ve güven bağlarını güçlendirmektedir. Mensubu olmaktan onur duyduğum bu özverili mesleği fedakârca yürüten Mülki İdare Amirlerinin Günü’nü en içten dileklerimle kutluyor, ebediyete intikal etmiş tüm İdarecilerimize Allah’tan rahmet diliyor, bütün mesai arkadaşlarıma, aileleriyle birlikte mutlu, huzurlu, sağlıklı ve başarılı bir meslek hayatı temenni ediyorum” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3351+6
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler