USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Özel Haber

“Yeni seçim için değil, yeni nesil için geliyoruz..”

“Yeni seçim için değil, yeni nesil için geliyoruz..”
14-03-2019 07:10
Gaziantep

Bey Mahallesi Muhtar Adayı İsa Gülşen projelerinin tanıtımı ve Bey Mahallesinin sorunlarını konuşmak için  gazetemizi ziyaret ederek açıklamalarda bulundu..

Sizi tanıyabilir miyiz?

M.Rüştü Özel Meslek Lisesi mezunuyum.Gaziantep  Üniversitesi ve  sonrasında Büyükşehir Belediyesinde uzun bir dönem çalışıp emekli oldum.Şu anda Çınarlı Taksi durağında işletmecilik ve Gaziantep Gülşen Turizm şirketi yönetim kurulu başkanlığı yapmaktayım.

Neden muhtarlık adaylığına talip oldunuz?

Mahalle sakinlerimizden, çözüm bekleyen sorunların çözümü  için, şahsıma  gelen yoğun  teklifle ve mevcut muhtarımızın da çalışmamasından dolayı,Bey Mahallesi muhtar adaylığı başvurusunda bulundum.Çünkü  mahallemizde ciddi anlamda hizmet sorunları yaşanmakta ve birilerinin elini taşın altına koyması gerekiyor.

Bey Mahallesinin ne gibi hizmet sorunları var?

-Öncelikle temizlik sorunumuz var.Çöpler düzenli toplanmıyor.Ağaç budanması gibi hizmetler de dahi bir ilgi göremiyoruz.
-Bölgemizde taziye evimiz yok.Evler  de küçük olduğu için insanlarımız dar sokak aralarında  sıkıntı yaşamaktalar.
- Diğer mahallelerdeki gibi  bizde semt pazarları istiyoruz.
-Muhtarlığa gönderilen resmi evraklar vatandaşa iletilmiyor. Bu nedenle ciddi mağduriyet yaşayanlar oluyor.Vatandaş  derdini muhtara anlatsa bile çözüm üretilmiyor. Evraklar ofislerde bekletiliyor.
-Yeni yapılan köprünün altında aydınlatma sorunu yaşanıyor. Bölge halkı oradan geçmeye korkuyor.
- Eski TEDAŞ binası ve çevresindeki metruk binalarda madde bağımlıları yöre halkını tedirgin etmekte.Ve aydınlatma olmadığı içinde ıssız olan köprü altı bunların yoğun bulunduğu yerler.Ateş yakıp çevreye huzursuzluk,korku veriyorlar.Ve buraları mesken edinmişler.
-Bir diğer önemli sorun da yeni köprünün aşağıya inilebilinmesi için merdivenleri yok. Gerekli girişimlerin biran önce yapılıp bu sorununda çözülmesi gerekiyor.İnsanlar ciddi anlamda sıkıntı çekiyorlar.

Siz nasıl çözüm önerileri sunuyorsunuz?

*TEDAŞ’ la irtibata geçilerek yanmayan sokak lambaları,yeni yapılan köprü altının aydınlatılması gibi  aydınlatma sorunlarının biran için  acil  çözümü için  girişimler yapacağız.
*Mahallemizin en eski parklarından Çınarlı Park’ta aileler eskiden olduğu gibi gidip oturamıyorlar.Güvenlik sorunu var.Çünkü parkımızda madde bağımlıları yuvalanmışlar ve park pislik içinde.Mahalle halkı bunları oradan çıkarmaya çalışsalar da baş edemiyorlar.İlk yapacağımız işlerin başında buralardaki sorunların hızlıca çözülmesi gelmekte.

Bey Mahallesinde kültürel dönüşümler, bakım çalışmaları yapıldığında bu sorunlar da çözümlenmedi mi?

Sadece ön taraflar görsellik adına düzenlenip,iç bölgeler atıl bırakıldı.Ana caddelerde makyajlar yapıldı.Kanserli hastaya,güzelleştirmek için makyaj yapmaya benzer bu.TEDAŞ ve GASKİ’ nin olduğu bölgelerinde biran önce temizlenip kentsel dönüşümle yenilenmelidir.Hatta o bölge de çokta güzel taziye evi yapılabilir.
“Mahallemizin sakini değil,sahibi olalım..”

Okul ihtiyacı var mı?

Sadece Akyol ilköğretim okulumuz var.Oda bölgede tek olduğu için insanlar bütçelerini zorlayarak  servis parası vererek çocuklarını göndermek zorunda kalıyorlar.Yukarı bölgede  de yapılsa çok iyi olacak.
Halkımızdan daha iyi hizmet tapabilecek kişileri seçerek işi ehline vermeleri konusunda hassas davranmalarını bekliyoruz.Mevcut muhtarımız ne yazık ki hiç çalışmıyor,hizmet vermiyor.Artık bununda değişmesi gerekir.Muhtar vatandaşın beklentilerine karşılık verebilmeli.Resmi evrakları  ofislerde bekletmeyip,adrese teslim edebilmeli.Çünkü bu kendisinin görevi.Vatandaş muhtarını aradığı her zaman bulabilmeli.24 saat telefonu açık ve  numarası herkeste de olmalı.

Muhtaç aileler neye göre belirlenmeli?

Ne yazık ki gerçek ihtiyaç sahipleri hizmetlerden faydalanamıyorlar. Çünkü bazı muhtarlar bunu suistimal edip kendi yakınlarına, akrabalarına veriyorlar. Yazıktır, günahtır. Özellikle bunları muhtarın iyi belirleyip yardım yapan kuruluşa bildirmesi ve onlarında araştırıp onaylaması ile verilmesi gerekmektedir.
HABER//MERVE TANRIÖVER

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3351+6
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler