USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Yeşil sarımsak hasadı başladı

Yeşil sarımsak hasadı başladı
06-05-2018 08:35
Gaziantep

Araban Ovası’nda yetişen yeşil firik hasadına başlandı.

Sarımsak üretimi yapılan alanlarda incelemelerde bulunarak, yeşil firik sarımsak hasadı yapan üreticilere yüksek rekolte ve tarım işçilerine de kolay gelsin temennisinde bulunan Araban Ziraat Odası Başkanı Mehmet Doğan, Araban Ovası’nda yeşil firik sarımsak hasadının başladığını belirterek, Türkiye’nin en kaliteli sarımsağının Araban Ovası’nda yetiştiğini söyledi. Doğan, Araban Ovası’nda dikimi gerçekleştirilen yaklaşık 20 bin dönüm sarımsak dikili alanın tahminen 10 bin dönüm civarında, 2018 yılının ilk yeşil firik sarımsak hasadında başlandığı belirtti.

Doğan, ’’Bu yıl Araban Ovası’nda dikimi gerçekleştirilen yaklaşık 20 bin dönüm civarında kalitesiyle meşhur Araban Sarımsağı dikili alanın tahminen 10 bin dönümlük alanında gerçekleştirilen 2018 yılının ilk yeşil firiklik hasadında üreticilerimiz bir dönüm tarlada yaklaşık 5 ton yeşil firik sarımsak ürünü elde ediyor. Yeşil firik sarımsağın bir kilosu tarlada 1 lira ile, 1 lira 50 kuruş arasında değişen fiatlarda alıcı bulduğunu söyleyen Doğan, önümüzdeki on gün içerisinde de yaklaşık 10 bin dönüm civarındaki sarımsak ekili alanda da kuru sarımsak hasadına başlanacak" dedi.

Arabanlı sarımsak üreticilerinden Kazım Üstündağ da, ’’2018 yılı sarımsak dikimi döneminde Araban Ovası’ndaki Kaba Sakız mevkinde bulunan tarlalarımın bir bölümü olan 120 dönümlük kendime ait araziye dikimini yaptığım sarımsağın yeşil firik sarımsak olarak hasadına başladım. Araban Ovası’nda yetişen ve verimli topraklarımızda ürettiğimiz sarımsağın kalitesinin ünü artık yurt genelini aştı. 2018 yılı yeşil firik sarımsak hasadına başladığım bir dönüm arazide yaklaşık 5 ton civarında ürün alıyorum. Arabanlı sarımsak üreticileri olarak hasadına başladığımız yeşil firik sarımsağın bir kilosunu tarlada 1 lira ile, 1 lira 50 kuruş civarında değişen fiyatlarda ülkenin değişik bölgelerinden ilçeye sarımsak almak için gelen tüccarlara satıyoruz’’ diye konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler