USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Manşet

YÖNETİCİLER DEĞİŞSE DE SORUNLAR HEP AYNI

YÖNETİCİLER DEĞİŞSE DE SORUNLAR HEP AYNI
19-10-2016 12:15
Gaziantep

Son yerel seçimlerde Gaziantep’in sorunları ulaşım, eğitim, imar ve Suriyelilerin durumu olmak üzere dört başlık altında toplanıyordu. Görüşlerini aldığımız vatandaşlar, geçen 3 yıla rağmen sorunların hala aynı olduğunu ortaya koydu. Gaziantepli vatandaşlar Hakimiyet Haber Merkezine kentin önemli sorunlarına ilişkin açıklamalarda bulundular.

“SORUNLARIN ÜSTESİNDEN GELMEK ZORUNDAYIZ”
Kentte yaşanan sorunların üstesinden gelebilmek adına yerel yöneticilere önemli görevler düştüğüne dikkat çeken vatandaşlar, kent adına ortaya konan projelerin geleceğe yön verecek şekilde olması gerektiğine dikkat çektiler. Vatandaşlar her yerel seçimde ortaya konan sorunların bir sonraki seçimde de aynı olduğuna, yıllar geçse de sorunların üzerine ciddi şekilde gidildiğini fakat genellikle başarılı olunamadığını anlattılar.

"KENTİN EN BÜYÜK SORUNU ULAŞIM"
Yılmaz Yaşar; “Gaziantep’in en büyük sorunu ulaşım.  Yollar eski, eski yolların geliştirilmesi için çalışma yapılmıyor. Suriyelilerin araç kullanım alışkanlıkları bizim rahat araç kullanmamızı engelliyor. Sola dönüş yasağı, bazı yerlerde iyi bazı yerler de ise sıkıntı oluyor”.

"UCUZ İŞ GÜCÜ İŞSİZLİĞE NEDEN OLUYOR"
Enver Sıddıkoğlu; “Gaziantep’in en büyük sorunu işsizlik. Suriyelilerin ucuz iş gücü olması işsizliği artırdı. Suriyeliler daha ucuza çalışıyor. Sigortası da yok. Öyle olunca benim yerime onlar işe alınıyor. Avrupa onları almadı biz aldık ama aldığımız para da bize yetmiyor.”

"İŞVERENLER SUÇLU"
Halil İbrahim Açıcı; “En büyük problem Suriyelilerin durumu. Onların gelmesiyle işsizlik arttı. Suriyeliler gelmeden istediğimiz iş yapıyorduk. Şimdi ise çalışamıyoruz. Suriyelilere sigorta yapılmadığı için o para işverenin cebinde kalıyor. Aslında burada sadece Suriyeliler değil işverenlerde suçlu.”

"TRAFİKTE YETERLİ DENETİM SAĞLANMIYOR"
Ömer Faruk Yaylar, “En büyük sorun ulaşım. Değişen trafik kuralları, araçların yetersiz ve yolcu sayısı da fazla olunca sıkıntılar yaşanıyor. Trafikte yeterli denetim sağlanmıyor. Sola dönüş yasağı bana göre trafiği bunalttı.”

"ENGELLİLER İÇİN YAŞAM ÇOK ZOR"
Mesut Altıntaş; “Engelliyim. Gaziantep’te engelliler için yaşam çok zor. Engelli olduğum için iş bulmakta zorlanıyorum. Zorunlu stajım var ama engelli olduğum için staj yapacak yer bulamıyorum.”

"GÖÇ, BERABERİNDE İŞSİZLİĞİ GETİRİYOR"
Recep Kaplan; “Yoksulluk ve işsizlik bu şehrin en büyük sorunu. Gaziantep çok göç alan bir şehir. Göç, beraberinde işsizliği de getiriyor. Aslında göç bu şehirdeki birçok sorunu neden oluyor.”

"GEÇİM SIKINTISI YAŞIYORUZ"
Ahmet Demir; “En büyük sorunumuz geçim sıkıntısı. 11 çocuğum var. Kirada kalıyorum ve kiralar çok yüksek. Gelirim az giderim çok olunca geçim sıkıntısı yaşıyoruz.”

"ULAŞIM KONUSUNDA KALICI ÇÖZÜMLER ÜRETİLMİYOR"
Mehmet Razı Yaslı;  “En büyük sıkıntı ulaşım. Düzensiz yollar, plansız yapılan işler ve park sorunu çok büyük problemlere yol açıyor. Şoför ve yayaların bilinçsiz davranması ulaşımın aksamasına neden oluyor. Trafikte herkes bencil davranıyor. Belediyenin ulaşım konusunda yaptıkları günü kurtarıyor. Yani ileriye dönük kalıcı çözümler üretilmiyor.”

"ULAŞIM AKSIYOR"
Mehmet Sevinç; “Ulaşımdan daha büyük sorunumuz yok. Trafikte şoför ve yayalar birlerine saygısızca davranıyor.  Bana göre 55 yaşının üstünde insanlar trafiğe çıkmamalı. Onlar trafiğe çıkınca birçok sorun meydana geliyor. Trafik ışıklarında yaya ve araçlara verilen süreler de ulaşımı aksatıyor. Araçlara ışıklarda daha uzun geçiş hakkı tanınıyor. Ben arabaları onca zaman izlemek zorunda mıyım? Bir insanın bir araç kadar değeri yok mu?”

"İNSANİ İLİŞKİLERDE KARŞI TARAFA SAYGI YOK"
İbrahim Halil Yulafçı; “İnsanlar manevi olarak yozlaşması beraberinde birçok sorunu getiriyor. Ölçüde, alış-verişte karşı tarafın hakkına riayet edilmiyor. İnsani ilişkilerde ise karşı tarafa saygı duyulmuyor. Bence en büyük sorunumuz bu.”

"KENT TRAFİĞİNE ÇÖZÜM BULUNMALI"
Mehmet Koyuncu; “Ulaşımın en büyük problem olduğunu düşünüyorum. Trafikte araç sahiplerinin çevreye saygısı yok. Saatlerce korna çalıyorlar, ışıklarda durmayıp kural ihlali yapıyorlar. Bizim buradaki Mehmet Paşa Camisi önüne bir durak koymuşlar yayalara hareket alanı bırakmıyor. Küçük bir levha as yeter ne gerek var o kadar büyük durağa?”

"SOLA DÖNŞ YASAKLARI ÇÖZÜM DEĞİL"
Cumali Akkaya; “En büyük problemin trafik olduğunu düşünüyorum. Araç sayısı ve nüfusun fazla olması sebebiyle yollar ihtiyacı karşılamıyor. Sola dönüş yasakları, bu sefer sağda sorunların oluşmasına neden oldu.”

"SOSYAL YÖNDEN DURAĞAN BİR ŞEHİR"
İsa Açıkyol; “Dışarıdan gelen bir öğrenciyseniz özellikle ev sahipleri ve emlakçılarla çok büyük sorunlar yaşıyorsunuz. Gaziantep sosyal yaşam yönünden çok soğuk ve durağan bir şehir. Saat dokuz oldu mu hayat duruyor. Bence en büyük sorunlar bunlar.”

"KENTTE EĞİTİM SORUNU VAR"
Mustafa Culhe; “Bu şehrin en büyük sorunu eğitim. Kenar semtlere yeterince rehberlik hizmeti verilmiyor. Aileler de bilinçsiz olunca zeki öğrenciler okul yerine özentinin sebep olduğu kötü alışkanlıklara meyil gösteriyorlar. Burası sanayi şehri olduğu için aileler erken yaşta çocuklarını çırak olarak veriyor. Çocuklar da belli bir süre sonra okulu bırakıp erken yaşta çalışmaya başlıyorlar. Şehrimizdeki eğlence mekânları sabahlara kadar açıkken, kütüphaneler akşamüzeri kapanıyor. Bu da bir şehrin eğitime verdiği önemi gözler önüne sermez mi?”

"İŞ YERLERİ DENETLENMELİ"
Burak Güler; “Gaziantep’in en büyük sorunu bana göre işsizlik. İşverenler ucuz iş gücü bulduğu için işsizlik arttı. Suriyelilerin gelmesi, işverenlerin daha ucuza işçi çalıştırmasına olanak sağladı. Mülteciler ucuza ve sigortasız çalıştırılıyor. Devletin bunu sıkı bir şekilde denetlemesi gerekiyor.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler