USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Özel Haber

“YÜKSELEN” DEĞİL YAN YATAN KENT!

“YÜKSELEN” DEĞİL YAN YATAN KENT!
10-02-2019 10:49
Gaziantep

Yaklaşan yerel seçimlerin öncesinde Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı için yarışacak olan Avukat Ejder Demir, Celal Doğan ve Fatma Şahin’in 5 yıllık proje çalışmalarını kentin öncelikli sorunlarını esas alarak oluşturmaları isteniyor. Kentin genel dokusuna uygun projelerin oluşturulması istenirken şehirde son yıllarda yaşanan genel fiyat artışları seçmenlerin dikkatlerinden kaçmıyor.

SORUNLAR YUMAĞI GAZİANTEP’TE ÇÖZÜM BEKLEYEN SIKINTILAR VAR

31 Mart yerel seçimlerinde yarışacak belediye başkan adayları önümüzdeki 5 yıl Gaziantep’te neler yapacaklarını meydanlarda seçmenlere anlatacaklar. Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fatma Şahin geçtiğimiz günlerde düzenlediği toplantıda yeni projelerini kamuoyuyla paylaştı. Şimdi sırada Büyükşehir Belediyesinin güçlü başkan adaylarından Ejder Demir ile Celal Doğan’ın projeleri neler olacak merakla bekleniliyor.

KENTTE ZENGİN-YOKSUL ARASINDA Kİ UÇURUM BÜYÜYOR

Türkiye’nin ekonomisi büyüyor, gelişiyor, ihracat artıyor deniliyor, ama vatandaşın cebine yansıyana bakmak gerekiyor. Türkiye’de zengin ve fakir sınıfı ortaya çıkarken orta sınıf diye bir şey kalmadı. Toplumun bir bölümü milli gelirden büyük bir pay alırken bir bölümü hiç pay almıyor. Tarım ülkesi konumundan çıkmamızdan dolayı gıda harcamaları önümüzdeki yıllarda lüks hale gelecek. Asgari ücretle çalışanların emeklinin ve memurun evine çok az miktarda et giriyor. Geçmiş yıllarda tüketilen kırmızı etin yerini beyaz et aldı, ancak beyaz etin kilosu da arttığı için almak zor olmaya başladı. Gaziantep’in hormonlu büyüyor. Bunun gerekçeleri 1990’lı yıllarda göçtü, şimdi ise Suriye’de savaştan kaynaklanan göçlerdir. Ayrıca göçmenlerin doğuma bağlı nüfus artış oranı bizim normal doğum nüfus artış oranından daha fazla. Nüfusun artması da gıda, alt yapı gibi konuları etkileyecektir. Ortada alım gücünün düşüklüğü, fakirin daha da fakirleşmesi söz konusu.

KENTİN ARTILARI VE EKSİLERİ

DÜŞENLER
EĞİTİM
TURİZM
KÖY YOLLARI
İMAR PLANLARI
YAŞAM KALİTESİ
ŞEHRİN ESKİYE GÖRE GERİLEMESİ
GAZİANTEPSPOR’UN YOK OLUŞU
YEŞİL ALANLARIN İMARA AÇILMASI
ALT YAPI


YÜKSELENLER
GIDA VE YEMEK FİYATLARININ ARTMASI
DİKEY YAPILAŞMA
CİNAYETLERİN ARTMASI
YOKSULLUK
VEFASIZLIK
BORÇLANMA
ELEKTRİK, DOĞALGAZ, SU FİYATLARI
İŞSİZLİK
UYUŞTURUCU

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler