USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Yuva Derneği’nden Nizip Ticaret Odası’na Ziyaret

Nizip Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özyurt tarafından karşılanan Yuva Derneği ve Alman Uluslararası İşbirliği Kurumu...

Yuva Derneği’nden Nizip Ticaret Odası’na Ziyaret
16-02-2017 04:27
Gaziantep

Nizip Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özyurt tarafından karşılanan Yuva Derneği ve Alman Uluslararası İşbirliği Kurumu (GİZ) üyeleri, kendilerini kabul ettikleri için başkan Özyurt ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür ettiler.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Nizip Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özyurt, ilçemiz ve ülkemize adına faydalı olacak tüm projelerde işbirliğine her zaman açık olduklarını söyledi.

Nizip Ticaret Odası’nın projeleri, yapılan faaliyetler ile ilçemizin 2023 hedefleri hakkında bilgiler veren NTO başkanı Özyurt şunları ifade etti, Suriyeli gençlere iş kültürü verilmeli, iş kollarında çalışmadan önce sosyal uyum konusunda eğitilmelidir. Yeni bir Kalıpçı, Sıvacı ustası yetişmemektedir. Fıstık, zeytin hasatında ve inşaat işlerinde Suriyeli işçiler çalışmaktadır. Bu nedenle öncelikle özel sektördeki firmalarımızın yapılacak proje kapsamında Suriyeli mülteciler ve vatandaşlarımızın mesleki eğitimi ve istihdam sağlamaya yönelik projelerde hangi sektörlerin ve mesleklerin yer alması belirlenmelidir. Nizip Ticaret Odası olarak yapmış olduğu çalışmalar sonucu üyelerimizin mesleki eğitim ve istihdam için dış ticaret, insan kaynakları 3 boyutlu çizim kursları, Arapça ve İngilizce dil kursları, web sitesi oluşturma, grafikerlik, lojistik tedarik zinciri yönetimi, iş makinesi formenliği, inşaat, buhar ve iklimlendirme ve kaynakçılık eğitimlerinin olabileceği tespit edilmiştir. Belirttiğimiz mesleklerde ise ofis mobilya döşeme, inşaat ustası, tarım işçisi, Türkler için Arapça kursu gibi meslekler öncelikli eğitim programına alınmalıdır.” şeklinde konuştu.

 

 

Yuva Derneği Saha Yöneticisi Tara Hopkins ise, “İşgücü hizmetleri arttırmaya yönelik istihdam fuarı, iş Türkçesi verilmesi projelerini yürüttük. Geçici istihdam ve gelir sağlanması projesi kapsamında eğitim vererek asgari ücret ile belediyelerde istihdam ediyoruz. Şuan ki düşüncemiz özel firmalara istihdam sağlamaktır. Elli yıldır proje yürütmekteyiz, projelerimiz bitmişti ama Suriye dolayısıyla projeler yürütülmeye tekrar başladık. Sabun ve ofis mobilyaları sektörü Nizip için önemli sektörler arasında olduğu söylenmektedir. Eğitimlerimiz 3 ay ve 3 ay istihdam şeklinde gerçekleşiyor. Şanlıurfa 'da MEKSA ile ortak eğitimler düzenlemekteyiz.”dedi.

Düzenlenen ziyarete NTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Mahmut Polat Abdulkadir Akkuş, Yuva Derneği Saha Yöneticisi Tara Hopkins, Proje Takip Sorumlusu Mehmet Akif Kılınç, Alman Uluslararası İşbirliği Kurumu Suriye Mültecileri Ev Sahibi Topluluklar için Teknik Mesleki Eğitim ve İşgücü Piyasası Hizmetlerini Destekleme Proje Sorumlusu Doğu Erdoğan, Genç Proje Sorumlusu Renas Ürüç, Alman Uluslararası İşbirliği Kurumu Mülteciler Ev Sahibi Topluluklara Yönelik Destek Projeleri Gaziantep Proje Koordinatörü Candost Aydın ve Kahan Ertik katıldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler