?>

HKÜ’de ‘Akıllı Şehir Gaziantep’ konulu sempozyum

Video Haber - 8 yıl önce

Hasan Kalyoncu Üniversitesi tarafından Kittech İnovasyon Günleri Ar-Ge Proje Pazarı kapsamında düzenlenen “Akıllı Şehir Gaziantep” konulu program düzenlendi.  

!#**v551&pl=true**#!

Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nde düzenlenen programa Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Tamer Yılmaz, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu,  İSBAK Genel Müdürü Muhammed Alyürük, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Müdürü Fatih Tanrıöver ve çok sayıda katılımcı katıldı.

“ÜNİVERSİTELERE ÖNEMLİ GÖREVLER DÜŞÜYOR”

Programın açılışında konuşan Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Tamer Yılmaz, “Tarihi bir güne şahitlik ediyoruz. Hasan Kalyoncu Üniversitesi KİT kulübünün düzenlemiş olduğu etkinlikte Akıllı Şehir Gaziantep konuşacağız. Bugün beşincisini düzenlediğimiz bir İnovasyon günü oldu. Düzenlediğimiz etkinliğin bugünkü konsepti ‘Akıllı Şehir’ oluyor. Burada bulunan konuklarımız kendi sunumlarını yaparak, uygulamalarını anlatacaklar. Akıllı Şehirler, güvenlik, ulaşım, ekonomi, sosyal hizmetler, çevre yönetimi, alt yapı, sosyal yaşam ve daha birçok konuda teknoloji kullanarak, vatandaşların ve kamu otoritelerinin hayatlarını kolaylaştırmak için hayata geçirilen uygulamaların bütünüdür. Bilindiği üzere her geçen gün gelişmekte olan Gaziantep, Türkiye’nin merkez şehirlerinden biri olmasının yanında Ortadoğu’nun önemli bir cazibe merkezidir. Türkiye’nin en büyük Organize Sanayi Bölgesi Gaziantep’te bulunuyor. Büyük tarım arazileri, yüksek nüfus ve dinamik bir yapısı var. Bu nedenle ‘Akıllı Şehir’ kimliğine görünmesinin önemi açık bir şekilde görünmektedir. Bir şirketin raporuna göre; 2025 yılına kadar dünyada 26 tane ‘Akıllı Şehir’ olması planlanıyor. ‘Akıllı Şehir’ kriterlerinin bir kısmına sahip olan kentler ise ‘Sürdürülebilir Şehir’ olmuş oluyor. Türkiye’den rapora giren 8 şehrin ismi var. Sürdürülebilir Şehir seviyesinde olacağı ifade edilen 8 şehir görünüyor. Mutlaka Gaziantep’in de Sürdürülebilir ya da Akıllı Şehir konseptinde yerini alacaktır. Sürdürülebilir Şehirler, ekonomik kalkınmayı, kültürel gelişimi gerçekleştirirken yakın ve uzak çevresine göre olabildiğince az tüketen, yenileme becerisi gösteren yerleşim birimleridir. Her büyük adım, atılım bir fikirle başlar. Önemli bir fikirle sizlerin karşısındayız.  Gaziantep’in Akıllı, Sürdürülebilir bir şehir olabilmesi için üniversiteler olarak elimizden gelen her şeyi yapacağız. Üniversitelerimize bu noktada çok önemli görevler düşüyor. Gaziantep Üniversitesi ve Hasan Kalyoncu Üniversitesi olarak kentimize katkı sağlayacağız” dedi.

“TASARRUF SAĞLIYORUZ”

Akıllı Şehir Gaziantep konulu programda konuşan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, “Akıllı Şehirler konseptinde asıl amacımız olan kaynakların verimli kullanılması ve işletim süreçlerinin hızlandırılması konusunda çalışmalarımız var. Bu konuda destek veren arkadaşlarıma teşekkür ediyoruz. Mümkün olduğu kadar Belediye kaynaklarını kullanarak bu işlemleri gerçekleştirmeye çalıştık. Bu süreçte ağırlığımız özellikle işletim sürecinin ve kaynakların verimli kullanılması noktasında gerçekleştirildi. Göreve geldiğimiz andan itibaren belediyemizin geçmişteki tüm evraklarının taranmasıyla birlikte dijital arşive geçildi. ‘Türkiye.gov.tr’ye ilk başvuran belediye olarak buradan vatandaşlarımıza 10 hizmeti sunmaktayız. Vatandaşlarımız en seri şekilde buradan hizmetleri alıyorlar. Birimler arası ve sosyal tesislerle irtibatı sağlamak için IP üzerinden kablosuz anten üzerinden işlem aylık 40 bin lira tasarruf sağlıyoruz” diye konuştu.

İLK PROJE AKILLI DURAK

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin projelerine ilişkin bilgiler veren Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Müdürü Fatih Tanrıöver, “Projelerimizi ‘Akıllı Şehir’ olunmasından çok ihtiyaçlarımız genelinde projelere başladık. İlk olarak ‘Akıllı Ulaşım’ ile başladık. Şehir genelinde tramvaylarda, şehir için hizmet veren otobüslerde ‘Akıllı Durak’ uygulamasıyla başlattığımız bir uygulama vardı. Diğer illerde olduğu gibi hareket saatlerinin takip edilebileceği,  bekleme olmadan harekete geçilebilecek bir konseptti. Daha sonra yolların takibinin tespit çalışmalarını yürüttük. Şehir içersinde otobüs duraklarının bir kısmında, tramvay hatlarının tamamında Akıllı Durak Bilgilendirme Sistemlerimiz aktif olarak çalışıyor. Şehir genelinde 93 otobüs ve 28 tramvay olmak üzere 121 toplu taşıma aracında ücretsiz internet hizmeti veriliyor” diye konuştu.

Konuşmaların ardından İSBAK Genel Müdürü Muhammed Alyürük’ün yaptığı sunumun ardından program sona erdi.

 

Haftanın Öne Çıkanları

Google Transit Türkiye'de!

2016-12-09 06:47 - Video Haber

Facebook hatası başınızı yakabilir!

2016-12-12 03:36 - Teknoloji

Facebook uygulamasına sürpriz güncelleme!

2016-12-11 10:25 - Teknoloji

Gaziantep'te perşembe günü elektrik kesintisi var

2016-12-13 08:35 - Mobil

Gaziantep'te elektrikler kesilecek

2016-12-08 09:31 - Mobil

Sözünü tuttu, düğünü bedava yapacak

2016-12-09 08:34 - Video Haber

BU MAĞARAYA DİKKAT!

2016-12-08 13:00 - Manşet

Şehit ateşi Gaziantep'e düştü

2016-12-11 06:10 - Video Haber

Adalet Komisyonu Başkanı Emsal Sergen oldu

2016-12-12 10:47 - Mobil

GAÜN'de Ülkü Ocakları seçimden galip çıktı

2016-12-13 08:18 - Gündem

İlgili Haberler

Gaziantep’te 3 otomobil çarpıştı: 4’ü ağır 6 yaralı

12:54 - Video Haber

İnsanlar sulak alanlara hayvanlar gölgeye kaçtı

11:34 - Video Haber

Gaziantep’te orman yangını

16:52 - Video Haber

3 bin nüfuslu mahallenin nüfusu 100 bine çıktı

06:08 - Video Haber

Gaziantepli şehidin naaşı memleketine getirildi

06:01 - Video Haber

Günün Manşetleri

Emniyetten Huzur Operasyonu

16:01 - Yaşam

"Açlık Sınırı 19.830 TL, Maaşlar 12.500 TL!"

14:46 - Ekonomi

Eğitim İçin El Ele: Şahinbey Lions’un Alışveriş Şenliği Başladı

09:35 - Özel Haber

Hakimiyet Gazetesi, Yeniden Refah Kadın Kollarını Ağırladı

08:58 - Özel Haber

Nar Çiçekleri Derneği İlk Genel Kurulunu Gerçekleştirdi

15:04 - Özel Haber