?>

“Pahalı bir kentiz”

Güncel - 7 yıl önce

Milliyetçi Hareket Partisi Gaziantep İl Başkanı Muhittin Taşdoğan, Gaziantep’in gastronomi kenti olduğunu dile getirerek, “Bu kentte Gözle görülen ve ceplerimizi yakan bir gerçek var ortada. Biz gastronomi kenti seçildik. Elimizi cebimize atacak halimiz kalmadı” dedi.

“YEMEK VE TATLI FİYATLARINDA CİDDİ ARTIŞLAR OLDU”

“Yemek ve Tatlı fiyatlarında çok ciddi artışlar oldu. Sadece yiyecekle sınırlandırmayalım. Kira ve satış fiyatları bile piyasaların durgunluğunu hiç tınlamıyor. Hala çok pahalı rakamlara ev satılıyor veya kiralanıyor. Daha sayamadığım ama her gün karşılaştıkça hayrete düştüğümüz birçok şey var pahalılaşan” şeklinde konuşan MHP İl Başkanı Taşdoğan sözlerini şu şekilde sürdürdü;

“Buna rağmen kalkmışız hedefimizin 2 milyonun üzerinde turist olduğunu söylüyoruz. Kusura bakmayın bu pahalılık böyle devam ederse bırakın 2 milyonu, 500 bin rakamını bile rüyamızda görürüz. Bu pahalılığın en büyük sebebi denetimsizliktir. Serbest piyasa adı altında 1 TL sorduğunuz ürünün tüm özellikleri ile aynı olanını 2-3 dükkân sonra 10 TL’ye de görebiliyorsunuz. Bu sebeple denetimleri yapılıp fiyatlar kontrol altına alınmalıdır. Aksi takdirde şehir olarak büyük sıkıntılar yaşayabiliriz. Makul fiyatlar belirlenmelidir, taban ve tavan fiyatı uygulaması düşünülmelidir,  ne üretici, ne esnaf ne de vatandaş mağdur olmamalıdır. Özellikle gıda fiyatlarında bu aşırı artışların nedeni, üreticiden tüketiciye gelene kadar çok fazla aracı bulunmaktadır. Bu aracılar bir an önce azaltılmalı ve rekabetçi yapı oluşturulmalıdır. Şehrimizi idare eden iradeye bir an önce bu tedbirleri almasını tavsiye ediyoruz. Yoksa bizim hemşehrilerimiz yavaş yavaş misafirlerini Şanlıurfa, Adana ve Kahramanmaraş’da ağırlamaya başladı. Yarın kimse ‘’ben duymadım’’ demesin! bizden söylemesi. Ayrıca et ithalatı ile de etin ucuzlayacağı beklentisi doğmuşken orada da çok az firmanın ithalat yetkisi olması nedeniyle tekelleşmeye gittiği, rekabetçi olmayan ortamda, ucuzlamanın mümkün olmadığını yetkililerin ve kamuoyunu dikkatine sunarım. Çözüm Tabii ki MHP ve uygulayacağımız Tarım, gıda ve hayvancılıkta Milli Politikalardır. Üreticiyi güçlendirme tüketiciyi koruma ve aracısız rekabet ortamıdır.”

“KENT ADINA DUYARLI ADIM ATAN HERKESE TEŞEKKÜR EDERİZ”

Taşdoğan sözlerini daha sonra şu şekilde sürdürdü;

“Uzun zamandır Gaziantep gündemini hep beraber takip edip yapıcı, uzlaşıcı, yanlışları söyleyip, çözüm yolları tavsiye edici, Gazi şehrimizin daha iyi hizmet alabilmesi için gücümüzün yettiğince mücadele etmekteyiz. Bu mücadelemizde bizleri yalnız bırakmayan Milliyetçi-Ülkücü camiamıza, partililerimize hemşehrilerimize ve gür sesimizi duyuran siz basın mensuplarına partim ve şahsım adına teşekkür ederim. Bu toplantılarımız sonucu sayamayacağımız kadar soruna çözüm ürettik ve sonuç aldık. Birkaç tanesine hatırlayacak olursak. Ölüm yoluna dönen Nizip yolunda çalışmalar hızla başladı, takipçisi olmaya devam edeceğiz. Şahinbey Anıtı’nın içler acısı durumu için bir takım çalışmalar başladı. Uyuşturucu ile etkin mücadelede hızla yol alınıyor. Gaziantep terör ile birlikte anılmamalı çabamızın, sonucu çeşitli sosyal ve kültürel faaliyetler arttı. Sanayicimizin, esnafımızın, memurumuzun, işçilerimizin, odalarımızın,  STK’larımızın, sporumuzun sorunlarını çözüm yolları ile anlatarak çeşitli sonuçlar aldık. Özetle son bir yılda hep beraber Gaziantep’imize değer kattık, çorbada tuzumuz oldu. Katkısı, desteği, çabası olan herkese ve dikkate alan yetkililere teşekkür ederiz. Dikkate almayan uyarılara rağmen yanlışa devam edenlere de yeni yılda Yüce Rabbimizden akıl ihsan etmesini dileriz.”

Haftanın Öne Çıkanları

İFLAS EDİYORLAR!

2017-12-18 11:11 - Güncel

Erdemoğlu mezarı başında anıldı

2017-12-17 08:22 - Güncel

ALPARSLAN MAHALLESİ İDEAL MAHALLE KONSEPTİNDE OLACAK…

2017-12-17 08:17 - Güncel

Antep fıstığı uluslararası platforma taşınacak

2017-12-19 05:35 - Ekonomi

Cep telefonlarına yenik düştüler

2017-12-19 09:50 - Güncel

Filmleri aratmayan soygun

2017-12-20 08:45 - Güncel

KRİZİ FIRSATA ÇEVİRDİLER

2017-12-19 09:48 - Güncel

“ÇALIŞMAK İSTEYEN GELSİN”

2017-12-20 11:56 - Güncel

Kara elmas, kara kara düşündürüyor

2017-12-20 06:32 - Ekonomi

Yeni başkan Mehmet Ali Polat

2017-12-17 10:24 - Yaşam

İlgili Haberler

Güzellik Çıkmazı: Hemoroid Dudak Sendromu

18:10 - Güncel

GİBTÜ, Global Üniversite Olma Yolunda İlerliyor

19:14 - Güncel

Doğayla Tarihi Buluşturan Patika Koşusu: Yesemek Ultra Trail 2024

15:16 - Güncel

LİDER GİRİŞİMCİLER YETİŞTİRMEYİ AMAÇLIYORUZ

14:30 - Güncel

THY'NİN RÖTARI ÇİLEDEN ÇIKARTTI

23:11 - Güncel

Günün Manşetleri

Gaziantep, Avrupa'nın Zirvesine Yerleşti!

19:31 - Gündem

Reis Reisoğlu Ankara'dan Yalnız Gelmedi!

17:38 - Özel Haber

CHP Gaziantep İl Başkanı Reis Konuşacak! Siyasi Pistte Sert İniş Bekleniyor

17:11 - Özel Haber

CHP'li Avukatlar Adliyede Yumruk Yumruğa!

13:50 - Özel Haber

CHP Şehitkamil İlçe Başkanı Hurşit Yıldırım'dan Sert Tepki "İstifa Etmeyeceğim, Namussuzluk Yaparsan İstifa Edersin!"

13:19 - Özel Haber