?>

100 Gün cami temizleme cezası

Gündem - 9 yıl önce

Gaziantep'te, komşusuyla kavgalı olan şehit babası, 'konut dokunulmazlığını ihlal' suçundan 100 gün cami temizleme cezası aldı.

Elazığ'da oğlu şehit olan Sinan Bulut, doktor tavsiyesiyle aldığı keklikleri komşusunun köpeğinin yemesi üzerine başı beladan kurtulmadı. Kekliklerini kaybeden Bulut, köpeğin de bir süre sonra tüfekle vurularak öldürülmesinin ardından komşusu ile tartıştı. Kendisi ve oğlu, komşusu tarafından darp edilen Bulut, bir netice alamayınca mahallelinin de araya girmesi ile barıştırılmak istendi. Komşusunun evini silahla bastığı gerekçesiyle dava açılan baba, konut dokunulmazlığı ihlali suçundan yargılandığı mahkemece 1 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı. Ceza paraya çevrildi. Daha sonra şehit babası hakkında, dargın olduğu kardeşinin kompresörüne zarar verdiği gerekçesiyle yeni bir dava açıldı. Bu davadan da 2 bin TL para cezasına çarptırılan şehit babasına, denetimi serbestlikten 100 gün cami temizleme cezası verildi.

Bulut, “Komşumuzun köpeği vurulmuş. O köpek daha önce benim 3 bin TL değerindeki kekliklerimi yedi diye köpeğin sahibi benim evime geldi, ‘sen köpeğimi vurmuşsun’ dedi. Ben de oruçluydum evde yatıyordum. 'Köpeği ben vurmadım, hem benim silahım bile yok' dedim. Komşum bana 'tamam o zaman' diyerek evine gitti. Daha sonra o komşum ve çocukları benim teravihe giden oğlumun yolunu kestiler ve darp ettiler. Daha sonra ben ve eşim evlerine gittik, bizi de darp ettiler. Şikayetçi oldum, raporlarım var ama hiçbir sonuç alamadım. Büyükler bizi barıştırmak için araya girdi. O sırada kardeşim de komşumun evine gitmiş, iki el silah sesi duydum, komşumun oğlu korktuğu için havaya ateş ettiğini söylemiş. Daha sonra komşum bu olaydan dolayı da beni mahkemeye verdi. Mahkeme bana konut dokunulmazlığını ihlal ettiğim için 6 bin 500 TL para cezası verdi.

Bu olayın yanında daha önce aramızda kırgınlık bulunan kardeşim de beni, evimin yoluna bıraktığı kompresörüne arabamla görmeden çarptığım için mahkemeye vermiş. 2 bin lira para cezası aldım. Ayrıca 100 gün camiye hizmet etmem için kamu cezası aldım. Bu cezaları hak etmediğimi düşünüyorum. Devletin adaletine sığınıyorum’’ dedi.

Araban ilçesi Körhacıobası köyünde yaşayan şehit babası Sinan Bulut, şimdi Körhacıobası Mahallesi Camisinde temizlik hizmetinde çalışıyor. Şehit babası her gün 08.00-17.00 arası camide kamu hizmeti yaparak cezasını çekiyor.

Haftanın Öne Çıkanları

"Yer bulamıyoruz"

2016-01-04 13:14 - Bizim Mahalle

Köylü kadınlar doğal yaşam pazarında

2016-01-04 14:00 - Yaşam

Tuvale uzanan sihirli parmaklar

2016-01-06 10:34 - Mobil

"Uygun değil"

2016-01-03 09:48 - Mobil

Özgüler ailesinin acı günü

2016-01-07 13:23 - Mobil

Gözyaşları arasında uğurlandı

2016-01-08 09:42 - Mobil

Kadoil'in Genel Müdürlüğü'ne Çağdaş Demirağ atandı

2016-01-05 10:47 - Gündem

NCR International Hastanesi'nde NRP eğitimi

2016-01-03 09:41 - Yaşam

Muhtarlar tebligat mağduru!

2016-01-02 08:33 - Mobil

ŞEHİTKAMİL’İN BAŞARISI

2016-01-03 09:36 - Manşet

İlgili Haberler

Şehitkamil Belediye Meclisi toplantı yeter sayısına ulaştı

17:45 - Gündem

CHP Şehitkamil Meclisi'ni Boykot Etti! Katılan İhraç Edilecek!

13:29 - Gündem

CHP’nin Sessiz Fırtınası Reis Geliyor(!)

14:21 - Gündem

CHP’de Kriz Büyüyor! “Delilsiz Rapor, Suskun Başkan ve Algı Oyunu”

21:33 - Gündem

Ersin Atar Davasında Flaş Gelişme! Mahkeme Kararını Verdi

17:49 - Gündem

Günün Manşetleri

CHP'li başkan Hurşit Yıldırım'dan ihraç resti

19:23 - Özel Haber

E-Devlet Üzerinden İstifa mı Etti? Umut Yılmaz Hakkında Bomba İddia!

18:56 - Özel Haber

Şehitkamil Belediye Meclisi toplantı yeter sayısına ulaştı

17:45 - Gündem

CHP Şehitkamil Meclisi'ni Boykot Etti! Katılan İhraç Edilecek!

13:29 - Gündem

Uyuşturucu Tacirlerinin Kabusu PETRA Görev Başında!

21:01 - Asayiş