?>

Alleben, dünya şampiyonu çıkarttı

Spor - 3 yıl önce

Dünya Okul Sporları (ISF) International School Federation organizasyonunda Şehitkamil Belediye Spor Kulübü’nün milli sporcusu Kaan Kara, 50 Metre Kurbağalama disiplininde 28.67’lik derecesiyle Dünya 1.’si olarak tarihi bir başarıya imza attı. Şehitkamilli bir diğer sporcu Beril Öztürk ise organizasyonda gümüş madalyanın sahibi oldu.

 

Fransa Normandiya’da 14-22 Mayıs 2022 tarihlerinde gerçekleştirilen ve dünyanın en büyük Okul Sporları Şampiyonası olma özelliğini taşıyan Gymnasiade Dünya Okul Sporları (ISF) International School Federation organizasyonunda, Şehitkamil Belediye Spor Kulübü’nün milli sporcusu Kaan Kara, 50 Metre Kurbağalama disiplininde 28.67’lik derecesiyle Dünya 1.’si oldu. Alleben Yüzme Havuzu’nda yetişen milli sporculardan Beril Öztürk’ün de yer aldığı 4x100 Metre Karışık Kadın Bayrak Takımı 4.18.99’luk derecesiyle Dünya 2.’si olarak önemli bir başarıya imza attı.

 

64 farklı ülkeden 3 bin 500 sporcunun 17 farklı spor dalında mücadele vereceği dev spor organizasyonunda Türkiye’yi temsilen atletizm, eskrim, okçuluk, cimnastik, judo, yüzme, taekwondo, güreş, boks, ragbi spor dallarında 163 sporcu madalya için ter döküyor. Uluslararası organizasyona yüzme branşında 2 sporcu kazandıran Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Alleben Yüzme Havuzları bünyesinde Milli Takım sporcularının elde ettiği başarının ardından büyük gurur ve mutluluk yaşadıklarını ifade etti.

 

ŞAMPİYONLAR, REKORTMENLER YETİŞTİRMEYE DEVAM EDECEĞİZ

Milli sporcular Kaan Kara ve Beril Öztürk’ün dünya sahnesinde elde ettiği başarıların ardından değerlendirmelerde bulunan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, açıklamasında şu sözleri kaydetti:

 

“Kaan ve Beril, bugüne kadar elde ettikleri büyük başarılarla bizleri hep gururlandırdılar. Onları, Fransa’ya uğurlarken bu platformda da büyük başarılar elde edeceklerine gönülden inanıyorduk. Altın kulaçlarımız, kulvarlarda muhteşem bir performans sergileyerek Dünya 1.’si ve Dünya 2.’si oldular. Tarifi çok mümkün olmayan büyük bir mutluluk yaşıyoruz. Bu başarıda emeği geçen herkesi yürekten kutluyorum. İnşallah başarı haberleri gelmeye devam edecek. Büyük emeklerin sonucunda gelen bu başarılar, spora gönül veren tüm çocuklarımıza ve gençlerimize örnek oluyor. Şampiyonlar, rekortmenler yetiştirmeye devam edeceğiz. ”

Haftanın Öne Çıkanları

Genç işadamı intihar etti

2022-05-13 12:56 - Asayiş

Kasko Sigortası Nasıl Ucuz Yaptırılabilir?

2022-05-20 06:02 - Yaşam

MİRAS KAVGASI 3 CANA MAL OLDU

2022-05-19 13:17 - Özel Haber

Avrupa Günü İçin GAGA’da Lezzetli Kutlama

2022-05-16 12:38 - Ekonomi

Şahinbey Lionslar “eğitim” için kolları sıvadı

2022-05-17 12:22 - Özel Haber

Oğuzelindeki arazi kavgasında ölü sayısı 3 oldu

2022-05-19 07:03 - Mobil

Gaziantep Kitap Fuarı için geri sayım başladı

2022-05-18 05:56 - Gündem

Oğuzeli ilçesine FATMA ŞAHİN imzası

2022-05-17 12:25 - Özel Haber

ŞİMDİ NEDEN AĞLIYORSUNUZ?

2022-05-18 12:56 - Özel Haber

Alleben, dünya şampiyonu çıkarttı

2022-05-20 07:22 - Spor

İlgili Haberler

Gaziantep Özel Nesibe Aydın’ın Basketbol Devleri Türkiye Finallerinde!

00:32 - Spor

2025 yılı Thof Antrenör Vize ve Gelişim Semineri Gaziantep’de Gerçekleşti.

22:23 - Spor

Mezine Sırakaya’dan Büyük Hedef

13:05 - Spor

Başkan Mezine Sırakaya'dan kadın taraftarlara çağrı

22:43 - Spor

Erdem Koleji Öğrencisi Balkan Şampiyonu Oldu

10:22 - Spor

Günün Manşetleri

Gaziantep’te 360 Kişiye Ceza Uygulandı!

22:57 - Asayiş

Kayıp Vekil Bulundu! Kendi Fabrikasında Kriz Çözüyor!

18:35 - Özel Haber

Bayramınız ŞÖLEN Olsun

08:15 - Gündem

Gaziantep Vekili O Gece Neredeydi?

21:38 - Gündem

Hemşeri Dernekleri ve Muhtarlar Aynı Sofrada Buluştu

20:14 - Özel Haber