?>

Arıkan; "Yangın Güvenliğinde Herkesin Sorumluluğu Var, İhmale Son Verilmeli"

Bolu’daki yangın, maalesef ihmallerin ne kadar ağır sonuçlar doğurabileceğini bir kez daha gözler önüne serdi. Can kayıplarının yaşandığı bu olay, yangın güvenliği konusundaki yetersizliklerin ve bilinçsizliklerin korkunç bir bedel ödettiğini gösterdi. Artık hepimizin üzerine düşen sorumlulukları yerine getirme zamanı geldi.

Gündem - 3 ay önce

Bolu’daki yangın, maalesef ihmallerin ne kadar ağır sonuçlar doğurabileceğini bir kez daha gözler önüne serdi. Can kayıplarının yaşandığı bu olay, yangın güvenliği konusundaki yetersizliklerin ve bilinçsizliklerin korkunç bir bedel ödettiğini gösterdi. Artık hepimizin üzerine düşen sorumlulukları yerine getirme zamanı geldi.

 

Yangının nedenine ilişkin çalışmalar devam ediyor. Bu tespitlerin ardından elbette detaylı değerlendirmeler yapılacaktır. Ancak genel anlamda yangın güvenliğiyle ilgili aşağıdaki sorulara yanıt aramamız gerekiyor. Ama ne yazık ki birçok işletmenin bu sorulara vereceği cevapların hayır veya yetersiz olduğunu gözlemliyoruz.

Yangın Söndürme ve Algılama Sistemleri: Yapılarda yangın söndürme ve yangın algılama sistemleri kurulmuş mu? Çalışır durumda mı? Yangın söndürme cihazları faal, yeterli sayıda ve uygun nitelikte mi?

Yangın Kapıları ve Merdivenleri: İtfaiyenin kolayca ulaşabileceği yangın kapıları ve yangın merdivenleri standartlara uygun mu? İtfaiye araçlarının geçişine engel oluşturmayacak mesafeler sağlanmış mı?

Acil Çıkışlar: Acil çıkış kapılarının sayısı ve yerleri yeterli mi? Kapılar dışa açılıyor mu? Üzerlerinde hiçbir şekilde kilit bulunmadığından emin olunuyor mu?

Eğitim ve Tatbikat: İş yerlerinde çalışanlara düzenli olarak yangın eğitimi veriliyor ve tatbikat yapılıyor mu?

Önceki Yangınlar: İşletmede daha önce yangın çıktı mı? Eğer çıktıysa, sebebi neydi ve bu sebep ortadan kaldırıldı mı? Yangın raporları incelendi mi?

Acil Durum Planı: İşletmede bir acil durum planı var mı? Plan, gerçekçi ve işletmeye uygun mu, yoksa sadece bir kopyala-yapıştır uygulaması mı?

Yangın Söndürme Sistemleri: Yangın söndürücü hidrofor ve pompa sistemleri binanın dışında ve yangından etkilenmeyecek bir mesafede mi? Bu sistemleri çalıştıracak jeneratörler ve kesintisiz güç kaynakları güvenli bir şekilde konumlandırılmış mı? Periyodik kontrolleri yapılıyor mu?

Elektrik Sistemleri: Elektrik iç tesisat kontrolü, topraklama tesisatı kontrolü ve termal kamera ile yük dağılım analizleri düzenli olarak gerçekleştiriliyor mu?

Yangın Sistem Projeleri: Tüm yangın sistemlerine ilişkin projeler mevcut ve standartlara uygun mu?

Bu sorular, sadece birer kontrol listesi değil, aynı zamanda can güvenliğini sağlamanın temel taşlarıdır. Herkesin üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi, benzer trajedilerin yaşanmasını önlemek adına hayati önem taşıyor.

Haftanın Öne Çıkanları

CHP’li Şehitkamil Belediyesi’nde Rant Çarkı: Belgeler Ortaya Saçıldı!

2025-01-20 12:05 - Gündem

Şehitkamil Belediyesi’nden Geri Adım

2025-01-17 15:45 - Özel Haber

MÜSİAD Gaziantep Şubesi'nin Yeni Başkanı Furkan Özdurdu Oldu

2025-01-20 12:52 - Gündem

Anahtar Parti’nin Yeni İlçe Başkanları Göreve Başladı

2025-01-18 00:50 - Gündem

Ersin Atar'dan Yanıltıcı Haberler İçin Uyarı "Mahkeme Süreci Henüz Bitmedi!"

2025-01-20 23:07 - Özel Haber

Umut Yılmaz’dan İddialara Terli Savunma

2025-01-22 20:40 - Özel Haber

Fatih Gözüaçık, Mektebim Koleji Eğitim Koordinatörü Oldu

2025-01-18 00:28 - Özel Haber

Oğuzeli Belediye Başkanı Hakkında Yayımlanan İftira Niteliğindeki Haberleri Yalanladı

2025-01-18 01:30 - Özel Haber

Yeniden Refah Gaziantep İl Başkanı Yıldız "Kimsenin Yedek Lastiği Değiliz"

2025-01-17 15:21 - Özel Haber

Ankara Kuşu’nun Karayılan’a Yönelik Paylaşımları Siyasi Çalkantıları Alevlendirdi!

2025-01-17 18:29 - Özel Haber

İlgili Haberler

11 Kitaplık Yolculuğun Başkahramanı Ali Atalar Okurlarıyla Buluşuyor

07:57 - Gündem

Şehitkamil Meclisinde Gergin Anlar

16:43 - Gündem

Gaziantep, Avrupa'nın Zirvesine Yerleşti!

19:31 - Gündem

Umut Yılmaz’dan Zehir Zemberek Veda!

09:04 - Gündem

Şehitkamil Belediye Meclisi toplantı yeter sayısına ulaştı

17:45 - Gündem

Günün Manşetleri

Halk Oyunlarında Bitmeyen Zafer Serisi! Necip Fazıl Finale Yükseldi

11:59 - Spor

CHP İl Başkanı Reis Piste Sert İniş Yaptı!

11:45 - Özel Haber

11 Kitaplık Yolculuğun Başkahramanı Ali Atalar Okurlarıyla Buluşuyor

07:57 - Gündem

Şehitkamil Meclisinde Gergin Anlar

16:43 - Gündem

Gaziantep, Avrupa'nın Zirvesine Yerleşti!

19:31 - Gündem