?>

“AYAKTA KALMAK ZORUNDAYIZ”

Gaziantep Otelciler Odası Başkanı Ahmet Yılmaz, turizmde kültür turlarının koronavirüs nedeniyle iptal edildiğini dile getirerek, otellerde ki doluluk oranının oldukça düşük olduğunu anlattı.

Özel Haber - 5 yıl önce

Gaziantep Otelciler Odası Başkanı Ahmet Yılmaz, koronavirüs salgını karşısında turizm sektörünün tamda sezonun başlamasıyla birlikte sekteye uğradığını anlattı. Bu süreci sağlıklı bir şekilde atlatmak zorunda olduklarını anlatan Yılmaz, “Koronavirüs vakaları dünyada seyahatleri durma noktasına getirdi. İlk aşamada Türkiye’ye de negatif etkisi olabilir. Ancak bahar aylarında etkisini yitirmesi beklenen virüsün, Suriye gerginliğinin azalması halinde, Türkiye için fırsat yaratabileceği de ifade ediliyor” diye konuştu.

“SALGIN SÜRECİ İYİ YÖNETİLİYOR”

“Biz genelde turizm sektörünün dış politika, sağlık ve güvenlik faktörleri gibi etkenlerle bir arada tutarız. Çünkü turistin bir ülkeye seyahat etmek istemesi için öncelikle o ülkenin güvenlik ve sağlık koşulları olarak hazır pozisyonda olması gerekiyor. Wuhan'da başlayan Koronavirüs özellikle son dönemde maalesef can kayıplarına sebep oldu” diye konuşan Gaziantep Otelciler Odası Başkanı Ahmet Yılmaz sözlerini şu şekilde sürdürdü;“Dünya Sağlık Örgütü'nün de Pandemi, yani küresel salgın olarak ilan ettiği bir pozisyona geldi. Ülkemizdeki yetkililere, başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere teşekkür etmek istiyorum. Süreç içerisinde hemen aksiyon alıp, Türkiye'de daha bu vakalar görülmeden hemen önlemlerini aldıkları için. Kesinlikle panik havasına girmeyin, ancak yapmanız gerekenleri de yavaş yavaş yapın. Bu süreçte önünü görerek hareket etmekte fayda var. Şurada 1-1,5 aylık bir periyodumuz var. O süreç zarfında ne yaptığımız, nereye gittiğimiz şekillenmiş olur. O yüzden biraz daha önlerini görerek hareket etmeleri tavsiyemdir.”

Yılmaz sözlerini şu şekilde noktaladı;

“Kültür ve Turizm Bakanı, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile çalışılacağı noktasında açıklama yaptı. Burada en önemli nokta sektörün tüm paydaşlarını kapsayacak bir çalışmanın yapılmasının güzel olacağı kanaatindeyim. Turizm sektörü olarak biz bir bütünüz. Burada sektörün tamamını kapsayacak bir eylem planı ile bir süreç ilerlerse daha ciddi bir başarı elde edileceği noktasındayım. Bu önlemler ve çalışmalar ile sektörün iyileşme sürecine geçeceğini düşünüyorum.”

Haftanın Öne Çıkanları

SANKO HOLDİNG 23 NİSAN'I KUTLUYOR

2020-04-22 16:06 - Mobil

Şehitkamil'den 23 Nisan kutlaması

2020-04-22 15:33 - Mobil

Büyükşehir'den 23 Nisan kutlaması

2020-04-22 14:55 - Mobil

“BİZ DE BURADAYIZ”

2020-04-19 18:07 - Mobil

TEHLİKE SAÇIYOR

2020-04-22 08:29 - Güncel

Gaziantep’te yoğun caddeler ve mesire alanları boş kaldı

2020-04-19 07:16 - Mobil

İŞTE GAZİANTEP'TE VAKA SAYISI

2020-04-17 13:07 - Özel Haber

“AYAKTA KALMAK ZORUNDAYIZ”

2020-04-24 10:59 - Özel Haber

1000’LİKLERİ YİYORLAR!

2020-04-21 13:38 - Özel Haber

“Değil fıstık ağacına , dalına bile kimse dokunamaz”

2020-04-19 11:44 - Güncel

İlgili Haberler

Kayıp Vekil Bulundu! Kendi Fabrikasında Kriz Çözüyor!

18:35 - Özel Haber

Hemşeri Dernekleri ve Muhtarlar Aynı Sofrada Buluştu

20:14 - Özel Haber

Gaziantep’te Yeşeren Umutlar, Yetimlerle Dayanışma Sofrasında Buluştu

19:41 - Özel Haber

MAHBUBA Çay ve AGAH Baharat Sessizliğini Koruyor!

12:16 - Özel Haber

KATODER’den Sevgi Evlerine Gönülleri Isıtan İftar!

12:07 - Özel Haber

Günün Manşetleri

Gaziantep’te 360 Kişiye Ceza Uygulandı!

22:57 - Asayiş

Kayıp Vekil Bulundu! Kendi Fabrikasında Kriz Çözüyor!

18:35 - Özel Haber

Bayramınız ŞÖLEN Olsun

08:15 - Gündem

Gaziantep Vekili O Gece Neredeydi?

21:38 - Gündem

Hemşeri Dernekleri ve Muhtarlar Aynı Sofrada Buluştu

20:14 - Özel Haber