Gaziantep’in önemli yerleşim noktalarından bir olan Güvenevleri Mahallesi, modern görünümü ve nezih yapısı ile dikkat çekiyor. Mahalle muhtarı Uğur Gökçek “Güvenlevler Mahallesi’nde sosyal donatı alanlarının daha fazla olması gerektiğini” dile getirdi.
Gaziantep Hakimiyet okurları ve Güvenevler Mahallesi sakinlerine merhaba. Mahallemizin muhtarı Uğur Gökçek’ten dinleyip, bilgileri en yalın ve tarafsız haliyle sizlere sunarken, cadde, sokak, bulvar ve parkları sizler için fotoğraflıyoruz. İnanıyoruz ki mahalleyi ve mahalleliyi muhtarından iyi kimse tanıyamaz ve anlatamaz. Onun içindir ki Gazeteniz Hakimiyet her hafta üç mahallede sizlerle, muhtarlarla buluşacak. Toplumsal yaşamımızın vazgeçilmezlerinin başında gelen demokrasi merdiveninin ilk basamağı ve demokrasi zincirinin en kırılgan halkasını oluşturan bu kurum, kurumun temsilcisi muhtarlıklar kuruluşundan günümüze kadar hak ettikleri yerde olamadıkları ve oldukça zor koşullarda mücadele verdikleri için muhtarlarımızın yanında yer almayı bir görev kabul ediyoruz. Siz değerli mahalle sakinlerinin görüş, öneri, eleştiri ve şikâyeti bu sayfanın vazgeçilmezlerinin başında yer alacak.
MAHALLEMİZİN KİMLİĞİ
Mahallenin adı: Güvenevler
Mahallenin İlçesi: Şehitkamil/Gaziantep
Posta Kodu: 27560
Mahallenin nüfusu: 26 bin
Mahallenin seçmeni: 17 bin 500
Mahalle ve cadde sayısı: 50 sokak, 20 Cadde
Mahallenin muhtarı: Uğur Gökçek
Güvenevler Mahallesi muhtarı Uğur Gökçek, “Güvenevler Mahallesi 1983 yılında Gaziantep’in modern yapılarından biri olarak kurulmuştur. 17 bin 500 seçmenimiz, 26 bin nüfusumuz bulunuyor. Gaziantep’in en güvenilir, nezih ve sakin mahallesidir. Mahallede orta gelirli aileler ikamet ediyor. 2004 yılında mahalle muhtarı olarak seçildim ve 3 dönemdir bu görevi yerine getiriyorum. Mahalle genelinde 20 cadde ve 50 sokağımız bulunuyor. Komşu mahallelerimiz ise Şehirgösteren, Fatih, Atatürk ve İbrahimli mahallelerden oluşuyor. 2004 yılında mahallemiz 5 mahalleye ayrılmıştır. Şehirgösteren, Atatürk, Batıkent ve Osmangazi mahalleleri Güvenevler Mahallesinden ayrılarak kuruldu. Aynı zamanda mahallemizde 50 hanede 300 civarında Suriyeli Mülteci ikamet ediyor” şeklinde konuştu.
“BELEDİYE HİZMETLERİNDEN MEMNUNUZ”
Alt yapıya ilişkin bilgiler veren Gökçek, “Biz mahallemize Büyükşehir ve Şehitkamil Belediyesinin vermiş olduğu hizmetlerden memnunuz. Mahallemize güzel hizmetler yapıldı. Ancak insanların yaşam alanlarında sıkıntılar meydana gelebiliyor. Bunları belediyelerimiz ile irtibata geçerek gidermeye çalışıyoruz. Kalıcı sorun mahallemizde bulunmuyor. Alt yapımız konusunda herhangi bir sıkıntıyla karşılaşmıyoruz” diye konuştu.
“YOLLARIMIZ YENİLENECEK”
Üst yapıda asfaltların yenilenmesi gerektiğini belirten Gökçek, “Belediye başkanlarımızla yaptığımız görüşmeler yapıyoruz. Onlarda belediye bütçesine istinaden bu hizmetlerin yapılacağını ifade ediyorlar. İnşallah önümüzdeki yıl sokaklardaki asfaltlarımız yenilenecek. Mahallemizde 30’a yakın parkımız var. Yeşil alanlarımızın bakımları yapılıyor. Park noktasında vatandaşlarımızın gereksinimleri büyük oranda karşılanıyor” şeklinde konuştu.
ATATÜRK MAHALLESİNE BAĞLANTI İÇİN ALTERNATİF GÜZERGÂH İSTENİYOR
İbrahimli Kavşağı üzerinde bulunan Doktor Asım Güzelbey Köprülü Kavşağı’nda sıkıntılar meydana geldiğini belirten Gökçek, “Köprülü kavşağın yapılmasıyla birlikte 89 nolu sokak ile Atatürk Mahallesi’ni bağlayan kavşağımız kapandı. Bu kavşağın tekrar bağlanması isteniyor. Mahalle sakinleri Atatürk Mahallesi’ne geçmek için köprülü kavşağı geçip geri dönmek zorunda kalıyorlar. Atatürk Mahallesi’nde yaşanan sıkıntıların giderilebilmesi için alternatif bir geçiş güzergâhının yapılması mahalle sakinleri tarafından talep ediliyor. Kavşak üzerinde ara dönüşlerde kazalar meydana geliyor. Yapılan köprülü kavşak takdire şayan bir çalışma ancak burası mahalle için önemli bir kavşak olduğu için vatandaşlar sıkıntı yaşıyorlar” ifadelerine yer verdi.
“MAHALLEDE AYDINLATMA SİSTEMİ OLMAYAN SOKAKLAR BULUNUYOR”
Aydınlatma ve elektrik sorunlarına değinen Gökçek, “TEDAŞ hususunda birçok toplantı yapıldı, sözler verildi. Ancak bu sözler yerine getirilmedi. Muhtar olarak aylar süren çalışmalar sonrasında bir sokağın aydınlatmasını ancak yaptırabiliyoruz. Birde aradığımız zaman muhatap bulamıyoruz. Mahallemizde kurulduğu yıllardan bu yana aydınlatma sistemi olmayan sokaklarımız var. Mahallemizde bulunan 77, 57 ve 118 nolu sokaklarda aydınlatma sistemi bulunmuyor. Bu sokakların bir kısmının aydınlatılmasında sokak içerisinde bulunan parkların aydınlatma sistemlerinden faydalanılıyor. 77 nolu sokağa 1995 yılında sokağa yapılan park alanının aydınlatma sistemi ile sokak aydınlatması sağlanıyor. Bunun nedeni olarak sokaktaki yapıların önünde bulunan parkın aydınlatmasının yeterli olduğu görüşüyle bu aydınlatmaların yapılmadığı söyleniyor. Park aydınlatması olduğu için aydınlatma yapılmayacağı söyleniyor. Bu konuda çok istekte bulundum, toplantılarda dile getirmiş olmama rağmen ilgilenen olmadı. Bu sokaklarda aydınlatmaya ihtiyaç duyuluyor bu aydınlatmaların yapılması gerekiyor. Bu bölgede ikamet eden mahalle sakinleri, aydınlatma sisteminin olmamasından dolayı şikâyette bulunuyorlar” şeklinde konuştu.
“GÜVENEVLER, ELEKTRİK KESİNTİLERİNDEN MUZDARİP”
Güvenevler Mahallesi’nde sıkça elektrik kesintisi olduğunu söyleyen Gökçek, “ Mahallemizde çok sık olarak elektriklerimiz kesiliyor. Özellikle kış aylarında elektrik kesintileri meydana geliyor. Elektrik kesintilerinden muzdarip oluyoruz. Kesintilere karşı çare bulunmasını istiyoruz” diye konuştu.
“İLKOKUL SAYISI ARTTIRILMALI”
Eğitim alanlarına ilişkin bilgiler veren Gökçek, “Mahallemiz eğitim alanları açısından kötü bir mahalle değil. Mahallemizde okul oranı gayet iyi durumda bulunuyor. Mahallemizde 12 tane devlet okulu, 2 adet özel okul yer alıyor. Polis Meslek Yüksek Okulu mahallemiz sınırları içerisinde yer alıyor. Lise bazında mahallemizdeki eğitim alanları yeterli oluyor ancak ilkokul bazında eksiklikler yaşanıyor. İlkokullarda sınıflar kalabalık, bu kalabalığın giderilmesi için ilkokul sayısının arttırılması gerekiyor” dedi.
“SOSYAL DONATI ALANLARI YAPILACAK”
Güvenler mahallesinde sosyal donatı alanlarının eksikliğinin söz konusu olduğunu söyleyen Gökçek, “Maalesef mahallemizde taziye evi, sosyal tesis, el beceri kursları gibi sosyal aktivite alanları mahallemizde bulunmuyor. Çok sayıda park alanımız olmasına rağmen sosyal donatı alanlarımız yok denecek kadar kısıtlı sayıda bulunuyor. Şehitkâmil Belediye başkanımız ile bu konuda görüşmeler yaptık. İnşallah 2016 bütçesi ile 26 nolu cadde üzerindeki 22 bin dönümlük boş alana Kapalı Spor Salonu yapılacak. Spor salonunun altına sosyal faaliyet alanları inşa edilecek. Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’den 23 nolu cadde üzerindeki Su Deposunun yanına sosyal tesis yapılması sözü aldık” diye konuştu.
“KOMŞULUK İLİŞKİLERİ ZAYIF”
Mahalle genelinde göç ile gelen vatandaşların ikamet ettiğini belirten Gökçek, “Gaziantep genelinde yerli vatandaşların sayısı giderek azalıyor. Bu kapsamda pek çok mahallemizde olduğu gibi Güvenevler Mahallesinde de göç ile gelen vatandaşların sayısı daha fazla bulunuyor. Gaziantep’in yerlisi olan vatandaşlar daha az sayıda mahallemizde ikamet ediyorlar. Genel anlamda orta gelir grubuna sahip vatandaşlar mahallemizde yoğun olarak yaşıyorlar. Komşuluk ilişkiler yönünden Güvenevler Mahallesi zayıf durumda bulunuyor” dedi.
“YAZ AYLARINDA HIRSIZLIK OLAYLARI ARTIYOR”
Asayiş olaylarına değinen Gökçek, “ Mahallemizin asayiş yönünden güvenli ve huzurlu bir mahalle ancak hırsızlık olayları yaşanıyor. Hırsızlar genelde işyerlerine giriyorlar, iş yerlerinde hırsızlık olayları fazla yaşanmıyor. Özellikle yaz aylarında hırsızlık olayları artıyor. Emniyet birimleri hırsızlık olaylarına karşı bilgilendirme yapıyor, mahallemizde güvenlik amacıyla MOBESE kameraları takıldı. Kameraların takılması yaşanan hırsızlık olaylarının az da olsa azaltacaktır” dedi.
!#**g86&in=false**#!