Belkız Mahallesi’nin Gazikent Bölgesi’nde bulunan en geniş mahallelerden biri olduğunu ifade eden mahalle muhtarı Cahit Günay, Alt yapı konusunda yeni yerleşim bölgelerinde sorunlar yaşadıklarını belirtti. Belediyelerin mahalle içerisinde yaptıkları çalışmalardan mahalle muhtarını haberdar etmesi gerektiğini savunan Günay, Şehitkâmil Belediyesi’nin yaptığı çalışmalardan memnuniyet duyduğunu belirterek, “Muhtarlar, vatandaş ile hizmet kurumları arasında köprü görevi görüyor. Belediyelerin mahallelerde gerçekleştirdiği hizmetlerle ilgili olarak mahalle muhtarlarına bilgi vermesi gerekli” diye konuştu.
Gaziantep Hâkimiyet okurları ve Belkız Mahallesi sakinlerine merhaba. Mahallemizin muhtarı Cahit Günay ’dan dinleyip, bilgileri en yalın ve tarafsız haliyle sizlere sunarken, cadde, sokak, bulvar ve parkları sizler için fotoğraflıyoruz. İnanıyoruz ki mahalleyi ve mahalleliyi muhtarından iyi kimse tanıyamaz ve anlatamaz. Onun içindir ki Gazeteniz Hakimiyet her hafta üç mahallede sizlerle, muhtarlarla buluşacak. Toplumsal yaşamımızın vazgeçilmezlerinin başında gelen demokrasi merdiveninin ilk basamağı ve demokrasi zincirinin en kırılgan halkasını oluşturan bu kurum, kurumun temsilcisi muhtarlıklar kuruluşundan günümüze kadar hak ettikleri yerde olamadıkları ve oldukça zor koşullarda mücadele verdikleri için muhtarlarımızın yanında yer almayı bir görev kabul ediyoruz. Siz değerli mahalle sakinlerinin görüş, öneri, eleştiri ve şikâyeti bu sayfanın vazgeçilmezlerinin başında yer alacak.
MAHALLEMİZİN KİMLİĞİ
Mahallenin adı: Belkız
Mahallenin İlçesi: Şehitkamil/Gaziantep
Posta Kodu: 27580
Mahallenin nüfusu: 20 bin
Mahallenin seçmeni: 9 bin 400
Mahalle ve cadde sayısı: 60 Sokak ve 7 Cadde
Mahallenin muhtarı: Cahit Günay
Belkız Mahallesi’nin 20 yıl önce Gazikent Mahallesi’nden ayrılarak kurulduğunu belirten mahalle muhtarı Cahit Günay, “Belkız Mahallesi Gazikent Bölgesi’nde yer alan en büyük mahallelerden bir tanesidir. 30 Mart’ta gerçekleştirilen Mahallemizde 60 sokağımız, 7 caddemiz bulunuyor. Mahallenin nüfusu 20 bin, seçmen sayısı 9 bin 400’dür. Mahallede yer alan caddeler, 13 nolu, 10 nolu, 24 nolu, 18 nolu, 36 nolu ve 40 nolu caddeler bulunuyor. Komşu mahallelerimiz ise Burak, Gazikent ve Atakent mahallelerinden oluşuyor” dedi.
“ALT YAPI YETERSİZLİĞİ NEDENİYLE CADDELERDE
SU GÖLLENMELERİ MEYDANA GELİYOR”
Alt yapı konusunda çalışmaların devam ettiğini dile getiren Günay, “Mahallenin yoğun göç alması ve geniş olmasından dolayı bazı sokaklarımızda alt yapı zayıf kalıyor. Üst bölgelerdeki yeni yerleşime açılan alanlardaki alt yapı eksiklikleri nedeniyle yağmurlu günlerde göllenmeler meydana geliyor. Üst sokaklardan biriken yağmur suları alt caddelere iniyor. 19 nolu caddeye kadar mahalleyi su basıyor. Belkız Mahallesi’nin en geniş mahallelerden biri olması alt yapıda sıkıntıların giderilememesi sebebiyle sıkıntılı günler geçiriyoruz. Caddelerdeki kanalizasyon ve su giderleri yetersizliği caddelerde su göllenmelerine neden oluyor” diye konuştu.
“YAMALI YOLLARLA İDARE EDİYORUZ”
Belkız Mahallesi’nde yolların eski olduğunu belirten Günay, “Cadde ve sokaklarda yollar, eski dönemlerde dökülen asfaltlarla kaplı halde bulunuyor. Yani yamalı yollar ile idare ediyoruz. Mahalledeki yollara yeni asfalt çalışması yapılacağıyla ilgili hiçbir bilgimiz yok. Örneğin 26 ve 19 nolu caddelerimiz çok işlek caddeler olmalarına rağmen buralardaki yollar yenilenmediler. Bu caddelerimiz bölge trafiğinin en yoğun ve işlek olduğu noktalar olmalarına rağmen halen yamalı vaziyette bulunuyorlar. Cadde üzerinde engebelerin yetersiz olması nedeniyle 26 ve 19 nolu caddeler üzerinde çok sayıda kaza meydana geliyor. Aynı zamanda öğrenciler tarafından sıkça kullanılan caddeler üzerinde ‘Öğrenci Geçit’lerinin bulunmaması mahalle sakinlerinin tepkisini çekiyor.
“4 YILI AŞKIN SÜREDİR 4 SOKAKTAKİ
AYDINLATMA SİSTEMİMİZ ÇALIŞMIYOR”
Tedaş ile sorunlar yaşandığını dile getiren Günay, “14 yıldır Belkız Mahallesi’nde ikamet ediyorum. Benden önceki muhtar döneminden bu yana 4 sokağımdaki aydınlatmalarım 4 yılı aşkın süredir çalışmıyor. Sıkıntıyla ilgili dilekçe verdim, telefon ile şikayetimi bildirdim ama bir sonuç alamadım. 4 yıldır aydınlatma lambalarımızın yapılmasını bekliyoruz” diye konuştu.
“MAHALLEDE YAPILAN HİZMETLERLE İLGİLİ OLARAK
MUHTARLARIN BİLGİLENDİRİLMESİ GEREKİYOR”
Belediyelerin muhtarlar ile daha fazla iş birliği içerisinde olması gerektiğine vurguda bulunan Günay, “Belediyemizin çalışmalarından büyük memnuniyet duyuyoruz. Bizlere gerekli konularda yardımcı oluyorlar. Ancak belediyelerin en azında mahallelerde yapılacak çalışmalarla ilgili mahalle muhtarlarını bilgilendirmesi gerektiğini düşünüyorum. Yapılan işleri bizlerde görelim, bilelim istiyoruz. Muhtarlar, vatandaş ile hizmet kurumları arasında köprü görevi üstlendikleri için mahallelerde gerçekleştirilen hizmetlerle ilgili olarak muhtarlara bilgi verilmesi gerektiğini düşünüyorum” şeklinde yorumladı.
“MAHALLEYE SAĞLIK OCAĞI İSTENİYOR”
Mahallede modern anlamda 2 sosyal tesis bulunduğunu ifade eden Günay, “Mahallemize kurulan sosyal tesisler bizim için sevindirici gelişmelerdir. Mahalle sakinleri, cenaze durumunda misafirlerini ağırlayabilecekleri taziye evi bulunuyor. Sağlık ocağı konusunda mahalle genelinde büyük şikayetler alıyoruz. Gazikent Bölgesi’nde 100 binin üzerinde insan yaşıyor. Ancak 4 mahalle için sadece 2 tane sağlık ocağı bulunuyor. Atakent Mahalle muhtarlığı ile mahallelerimize sağlık ocağı yapılması için dilekçe verdik ama dilekçelerimiz kabul edilmedi. Sağlık ocağı konusunda büyük bir eksikliğimiz var” diye konuştu.
“MAHALLEYE MOBESE KAMERA SİSTEMİNİN KURULMASINI İSTİYORUZ”
Asayiş olaylarına ilişkin bilgiler veren Günay, “Mahallede yer alan okulların önüne gelen sivillerden dolayı veliler şikayet ediyorlar. Çocuklarının eğitim aldığı okulun önünde okul ile ilişkisi olmayan kimselerin bulunmasından dolayı tedirgin oluyorlar. Bu nedenle emniyet birimlerinden okul önlerinde daha fazla tedbir almalarını istiyoruz. Bunun dışında park alanlarında bazı kimseler alkol kullanıyorlar. Özellikle geç saatlerde parklar alkol kullanımının arttığı yönünde şikayetler alıyoruz. Çevre mahallelerde ise madde bağımlılarının giderek sayılarının arttığını duyuyoruz. Belkız Mahallesi’nde böyle bir sorun olmamasına rağmen duyulan kötü olaylar mahalle sakinlerini tedirgin ediyor. Son dönemlerde artış gösteren hırsızlık olayları da mahalle sakinlerini rahatsız ediyor. Yetkililerden mahallemize MOBESE kamera güvenlik sisteminin takılmasını istiyoruz. Böylelikle hem yaşanan asayiş olaylarının azalması sağlanır hem de 26 ve 19 nolu caddeler üzerinde gerçekleşen kazaların azalması sağlanır. Çünkü bu caddeler üzerinde yaşanan kazalar mahalle sakinlerini tedirgin ediyorlar. MOBESE sisteminin bu nedenle önemli olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.
“BELEDİYE İZNİ BULUNAN DAİRELERİN DOĞAL GAZI KESİLDİ”
Mahalledeki evlere doğal gaz bağlanmasıyla ilgili sorunlar yaşadıklarını ifade eden Günay, “Daha önce belediye tarafından giriş kat ve teras kat dairelere doğal gaz saatleri bağlanmıştı. Belediye tarafından bu dairelere ruhsat verilmesine rağmen doğal gaz şirketleri bu dairlerdeki daha önce bağladıkları doğal gaz saatlerini sökerek götürdüler. Buralara verilen doğal gaz tapusuz oldukları gerekçesiyle kesildi. Belediye tarafında izin verilen bu dairelerden doğal gaz verilmemesini anlamıyoruz” diye konuştu.