Gaziantep Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (GESOB) Başkanı Ömer Küsbeoğlu, alış veriş yapan tüketicilerin Pazar araştırmasını iyi yapması gerektiğini söyledi. Özellikle yeme-içme anlamında ki işletmelerde girişin hemen yanında fiyat tarifesinin olması gerektiğin dile getiren Küsbeoğlu, tarifesi bulunmayan işletmelerin şikayet edilmesini istedi.
“FİYAT TARİFESİ OLMAYAN YERLERDE ALIŞ VERİŞ YAPMAYIN”
Kent genelinde özellikle gıda konusunda yapılan alış verişlerde tüketicilerin işyeri girişinde fiyat tarifesini mutlaka görmesi gerektiğini anlatan Gaziantep Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (GESOB) Başkanı Ömer Küsbeoğlu sözlerine şu şekilde devam etti;
“kent genelinde bazen duyuyoruz, gıda işi yapan işletmelerde genelde fiyat tarifesi bulunmuyor. Bu durum karşısında o işletmeye giren tüketici konuyla ilgili bizlere veya bulundukları ilçenin İlçe Hakem Kurulu Heyetine başvurarak o işyeri hakkında şikayetçi olmalıdır. Belirlenen fiyat tarifelerinin üzerinde satış yapan esnafımız şayet şikayet edilirse hakkında işlem yapılır. Bu nedenle tarafımızdan belirlenen fiyat tarifelerine uyulmasını ve tarifelerin tüketicilerin görebileceği şekilde işyerine asılmasını istiyoruz.”
“HEPİMİZE DÜŞEN ÖNEMLİ GÖREVLER VAR”
“İnsanoğlu tüm hayatı boyunca hem maddi hem manevi olan ihtiyaçlarını gidermek durumundadır. İnsanlar, içinde bulundukları fiziki ve ruhi şartlara bağlı olarak oluşan farklı ihtiyaçlarını gidermek için farklı çabalar göstermektedir” diye sözlerini sürdüren Gaziantep Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (GESOB) Başkanı Ömer Küsbeoğlu sözlerine daha sonra şu şekilde devam etti;
“Doğal kaynaklardan başlayan tüketim eylemi ihtiyaçlara paralel olarak çeşitlenmiş ve üretim araçlarının da gelişmesi ile oluşan mal ve hizmetler nitelik ve nicelik olarak çoğalmıştır. Üretim eylemi tüketim eylemine şart olarak gerçekleştirildiğinden, üretimin ekonomik bir anlam taşıması tüketicisine bağlıdır. Bu da işletmeler için tüketicileri daha iyi anlama ve tüketici ile bütünleşme zorunluluğunu doğurmuştur. Yeni ekonomik düzende alışveriş ve tüketim kalitesini arttırmak isteyen tüketiciler ürün kalitesi kadar hizmet ve müşteri ilişkileri kalitesini de ön planda tutmakta, memnuniyetsizlik durumunda rakip işletmelere yönelebilmektedir. Bu nedenle tüketici ihtiyaçlarını ve beklentilerini doğru bir şekilde karşılayarak kar elde etmek isteyen işletmeler, birbirleri ile yoğun bir rekabet içerisine girmektedirler. Diğer yandan, Pazarlama politika ve stratejilerinin hazırlanmasında tüketici davranışları her geçen gün daha fazla gözlem altına alınmaktadır. Günümüz iş dünyasında müşterilerin hakimiyeti her yönü ile kabul edilirken, pazarlama bilimi yönünden de tüketiciler adına yürütülecek çalışmaların hizmet kalitesi, güvenilirlik, marka, ürün çeşitliliği, müşteri ilişkileri gibi tüketici değerini arttırmaya yönelik rekabet avantajı sağlayacak unsurlar üzerine odaklanılmaktadır.”