?>

"Böbrek taşı, korkutmasın"

Yaşam - 9 yıl önce

Özel Deva Hastanesi böbrek ve üreter taşı tedavisinde Holmium Lazer ve Flexible URS Teknolojisi ile farkını ortaya koyuyor. Özel Deva Hastanesi Üroloji Uzmanı Op.Dr. Mehmet Reşat Demir, bilinen en etkili, güçlü ve güvenilir taş kırma cihazı olan 'Holmium Laser ve Flexible URS'nin hem tıbbi sonuç hem de hasta memnuniyeti açısından çok başarılı olduğunu ifade etti.

Sık karşılaşılan sağlık problemlerinin başında gelen böbrek taşları, idrarda çözülemeyen ve atılamayan kristallerin bir araya gelmesiyle oluşur. Normalde idrarda kristal ve taş oluşumunu engelleyecek bazı kimyasal maddeler vardır, ancak bazı insanlarda bu engelleyici mekanizma tam olarak çalışmayabilir. Yaşam kalitesini düşüren bu hastalığın kesin sebebi bilinmemekle birlikte beslenme alışkanlıklarındaki değişikliklere, az sıvı alımına ve hareketsiz yaşam tarzına bağlı olduğu düşünülmektedir. Tekrarlayıcı böbrek taşı olanlarda bazı tavsiyelere dikkat edilerek taşın yeniden oluşumu engellenebilir ya da yeniden oluşması geciktirilebilir. Özel Deva Hastanesi Üroloji Uzmanı Op. Dr. Mehmet Reşat Demir, böbrek taşı tedavisiyle ilgili merak edilenleri ve başarıyla kullanılan “Holmium Laser ve Flexible URS” teknolojisini anlattı. Demir, "Her yıl milyonlarca insan taş hastalığı nedeniyle üroloji uzmanı veya acil servis hekimlerine başvuruyor. Böbrek taşları ve idrar yolları, ürolojik hastalıklar içinde yüzyılardır en ağrılı hastalıktır. Geçmişte taş tedavisi sadece açık cerrahi işlem ile yapılırken, daha sonraki yıllarda teknolojik gelişmeler ESWL ve üreterorenoskopi (URS) gibi seçenekler üroloji pratiğine girmiştir. Endoskopik yöntemlerde çok çeşitli taş kırma cihazları kullanılabilmektedir. Başta böbrek, üreter ve mesane taşları tedavisi olmak üzere, üst idrar yolu (üreter) darlıkları, alt idrar yolu (üretra) darlıkları, idrar yolu tümörleri, dış genital lezyonların tedavisi Holmium Lazer ve Flexible URS Teknolojisinin kullanım alanları arasında yer almaktadır. Bilinen en güçlü ve en güvenli taş kırma cihazımızla yapılan işlemler kanamasızdır, hastaya hiçbir zarar vermez ve işlem sonu ağrı yok denecek kadar azdır. Lazerin bir diğer üstünlüğü de diğer yöntemlere göre taş çok daha küçük parçalara ayrılır, adeta toz haline gelir. Ucu her yöne yönlendirilebilen çok ince bir aletle (Flexible URS) idrar kanalından böbreğin içine girip lazer ile taş kırma yöntemi, hasta sağlığı açısından en güvenli ve en az travmatik yöntemdir. Hasta aynı gün ya da bir gün sonra taburcu edilerek normal yaşantısına dönmektedir” dedi. Erkeklerin kadınlara göre 3 kat daha fazla risk altında olduğunu dile getiren Dr. Demir, "Sıklıkla taş oluşma 20–50 yaşları arasında görülürken, en sık görüldüğü yaş grubu 30'lu yaşlardır. Taşı oluşturan risk faktörleri arasında idrar yolu enfeksiyonu, böbrekteki yapısal bozukluklar, böbrek hastalığı olanlar, beslenme alışkanlıkları, yetersiz sıvı alımı, sıcak iklim kuşağında yaşamak, bazı ilaçlar, bazı bağırsak hastalıkları, genetik faktörler, geçirilmiş bağırsak ameliyatları, metabolik hastalıklar yer almaktadır" şeklinde konuştu.

Hastanede lazer litotriptör olduğundan taşlar lazer yardımıyla ağrısız, kanamasız başarıyla kırılıp kuma dönüştürüldüğü de bildirildi.

Haftanın Öne Çıkanları

"Hatlar yetersiz kalıyor"

2016-01-27 14:15 - Mobil

İNANMAK+ÇALIŞMAK: BAŞARI

2016-02-01 08:05 - Mobil

Ahmet Uzer'den aile vurgusu

2016-01-29 14:01 - Gündem

Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi bu yıl da yüzbinleri ağırladı

2016-01-26 13:59 - Mobil

Yıkıma tepki için deve kestirdi

2016-02-01 13:05 - Mobil

"TRAFİĞE KAPANMAYACAK"

2016-01-26 14:54 - Manşet

Flora Halı sağlam adımlarla Avrupada

2016-01-28 13:07 - Ekonomi

Gaziantep'te Kayı Boyu'na ait mezarlar bulundu

2016-01-28 09:18 - Yaşam

Doğduğu evi tekrar satın aldı ama yaptıramadan şehit oldu

2016-01-27 08:26 - Mobil

Türkiye’nin ilk elektrikli otobüsleri

2016-01-28 13:37 - Türkiye

İlgili Haberler

Acarsan Holding Bayramınızı Kutlar

13:06 - Yaşam

Sökücü Ailesinin Acı Kaybı

01:32 - Yaşam

Şehitkamil Belediye Meclis Üyesi Hülya Kılıç’ın Acı Kaybı!

12:19 - Yaşam

Necat Özgül’ün Vefatı Sonrası Ailesinden Teşekkür Mesajı

13:58 - Yaşam

Fayat Bay’ın Acı Günü

01:09 - Yaşam

Günün Manşetleri

CHP Şehitkamil Meclisi'ni Boykot Etti! Katılan İhraç Edilecek!

13:29 - Gündem

Uyuşturucu Tacirlerinin Kabusu PETRA Görev Başında!

21:01 - Asayiş

Mahbuba'dan Göz Boyayan Reklamlar, Cevaplanmayan Sorular!

20:51 - Özel Haber

CHP’nin Sessiz Fırtınası Reis Geliyor(!)

14:21 - Gündem

CHP’deki Tartışmalı İsim Şimdi Genel Merkez Peşinde!

23:17 - Özel Haber