?>

Bu çantalara dikkat!

Özel Haber - 6 yıl önce

Gaziantep’te 5-10 liraya satılan ve kanserojen madde içeren çanta ürünlerinin toplatılması isteniyor. Gaziantep Sayacılar Odası Başkanı Mehmet Sarıbal, kanserojen madde içeren çanta üreticilerinin yanı sıra, terlik ve saraciye sektöründe faaliyet gösteren işyerlerini belediye- İş-Kur, Maliye, SGK ve polis ekipleri eşliğinde denetlendiğini duyurdu.

Yapılan denetimlerde sadece kanserojen madde içeren çanta ve yan ürünlerinin yapıldığı işletmeler değil bu işletmelerde kaçak yollarla çalıştırılan Suriyelilerde tespit edildi. Sosyal güvenlik yetkilileri kaçak yollarla çalışan Suriyelileri yapılan denetimlerde tespit ederek kayıt altına aldılar. Yapılan denetimlerde ayrıca 100’den fazla işyeri mühürlendi, ruhsatsız çalışan işyerleri ise işyeri çalıştırma ruhsatlarını yaptırmaları yönünde uyarıldı. Karşılarında denetçileri gören işyeri sahipleri cezadan kurtulamadılar.

Gaziantep Sayacılar Odası Başkanı Mehmet Sarıbal, kentte yerleşen Suriyeli sığınmacıların özellikle kendi sektörlerinde iş başı yaptıklarını anlatarak, “Aylardır yetkilileri sesimizi duyurmaya çalıştık ve sonunda onlarda gelinen noktada, kaçak yollarla çalıştırılan Suriyeli sığınmacıların yavaş yavaş işyeri açmaya başladıklarını anladılar. Son dönemde işyerleri her yönüyle denetlenmeye başlandı. Bu tüm meslek odaları adına oldukça sevindirici, Suriyeli sığınmacıların esnafımızda yarattığı tahribat gözle görülmeye başlanıldı” şeklinde konuştu.

Piyasada satılan ucuz çantaların tamamının kanserojen madde içerdiğine dikkat çeken Gaziantep Sayacılar Odası Başkanı Mehmet Sarıbal, “Yerel yönetimlerin Sağlık Bakanlığının genelgesi doğrultusunda tezgahta 5-10 liraya satılan ucuz çantaları toplaması gerekiyor. Bu çantalar insan sağlığı için olumsuz bir tablo oluştururken, diğer yandan ise esnafımızın mağdur olmasına sebep oluyor. Esnafımızın mağduriyetinin giderilmesi için belediye yönetimlerinin bakanlık genelgesi doğrultusunda denetimlerini artırmalarını ve bu çantaları piyasadan toplamalarını talep ediyoruz” dedi.

Haftanın Öne Çıkanları

YIKIM NE ZAMAN TAMAMLANACAK?

2019-07-17 10:41 - Özel Haber

Evde saksılara ekili kenevir ele geçirildi

2019-07-18 10:27 - Asayiş

BABACAN’LA GAZİANTEP’TE KİMLER YOLA ÇIKACAK?

2019-07-21 09:19 - Özel Haber

Sigortada güvenli adres ‘Ahmet Beyaz’

2019-07-18 10:28 - Özel Haber

İYİ Parti İl Başkanı Oğuz Hocaoğlu oldu

2019-07-18 10:27 - Yaşam

Orhan yaşamını yitirdi

2019-07-16 03:19 - Güncel

Alin Tosca, Gazişehir Gaziantep'te

2019-07-22 04:10 - Spor

Özkaraman genel başkanlığa seçildi

2019-07-17 10:38 - Özel Haber

Dünyanın en iri kemirgeni

2019-07-22 08:56 - Yaşam

NİHAYET!

2019-07-18 11:07 - Özel Haber

İlgili Haberler

Mahbuba'dan Göz Boyayan Reklamlar, Cevaplanmayan Sorular!

20:51 - Özel Haber

CHP’deki Tartışmalı İsim Şimdi Genel Merkez Peşinde!

23:17 - Özel Haber

Kayıp Vekil Bulundu! Kendi Fabrikasında Kriz Çözüyor!

18:35 - Özel Haber

Hemşeri Dernekleri ve Muhtarlar Aynı Sofrada Buluştu

20:14 - Özel Haber

Gaziantep’te Yeşeren Umutlar, Yetimlerle Dayanışma Sofrasında Buluştu

19:41 - Özel Haber

Günün Manşetleri

Uyuşturucu Tacirlerinin Kabusu PETRA Görev Başında!

21:01 - Asayiş

Mahbuba'dan Göz Boyayan Reklamlar, Cevaplanmayan Sorular!

20:51 - Özel Haber

CHP’nin Sessiz Fırtınası Reis Geliyor(!)

14:21 - Gündem

CHP’deki Tartışmalı İsim Şimdi Genel Merkez Peşinde!

23:17 - Özel Haber

CHP’de Kriz Büyüyor! “Delilsiz Rapor, Suskun Başkan ve Algı Oyunu”

21:33 - Gündem