?>

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YOKSULA UMUT KAPISI OLDU

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Gaziantep genelinde 100 bin aileye gıda kolisi ulaştıracak. Mübarek ayın başlamasıyla birlikte şu ana kadar 60 bin haneye gıda kolisi ulaştırıldı.

Özel Haber - 4 yıl önce

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Ramazan ayının başlamasından bu yana 60 bin haneye gıda kolisi ulaştırdı. Belediye yönetimi mübarek ayının sonuna kadar bu sayıyı 100 bine çıkartacak. Kentte her 5 haneden birisine gıda kolisi ulaştıran Büyükşehir Belediyesi aynı zamanda Gıda Bankası aracılığıyla binlerce ailenin ev ekonomisine destek olmaya devam ediyor. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, sadece Ramazan ayında değil yılın 12 ayında Gıda Bankası aracılığıyla yardımların sürdürüldüğüne dikkat çekti.

50 EKİP İLE KENTİN DÖRT BİR YANINDA YARDIMLAR SÜRÜYOR

Yürüttüğü çalışmalar ve hayata geçirdiği projelerle sosyal belediyecilikte örnek model oluşturan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, bereket, merhamet ve paylaşma ayı olan Ramazan Ayı’nda vatandaşların yanında olmaya devam ediyor. Yeni tip Koronavirüs (Kovid-19) Salgını döneminde ihtiyaç sahibi vatandaşlara yardımlarını aralıksız sürdüren Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in talimatı doğrultusunda Ramazan Ayı’nda “Paylaştıkça Artan Bereket” sloganıyla ihtiyaç sahibi 100 bin aileye gıda yardımı yapmak için çalışmalarını tamamladı, dağıtımlar başladı. Büyükşehir Belediyesi Kadın Aile Eğitim ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı ekiplerince yürütülen dağıtımlarda ev ev, sokak sokak gezilerek yardımlar ulaştırılıyor.

ALO 153 İLE BAŞVURU YAPILABİLECEK

Büyükşehir Belediyesi ilk etapta kurum bünyesinde faaliyet gösteren Sosyal Araştırma Merkezi (SARMER) tarafından yapılan çalışmalar sonucu elde edilen veriler ışığında dağıtımlarını gerçekleştirecek. Gaziantep Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyeler ve kaymakamlıklara bağlı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarından yardım almayan vatandaşların ise 7/24 hizmet esasına dayanarak hizmet veren ALO 153’e talep oluşturarak başvuru yapabilecekler.

“GELEN YARDIM TALEPLERİ ANINDA DEĞERLENDİRİLİYOR”

Yapılan çalışmalar hakkında konuşan Büyükşehir Belediyesi Kadın Aile Eğitim ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Dr. Mehmet Abdullah Aksoy, içinde bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi’nin olduğu Ramazan Ayı’na kavuşmanın mutluluğunu yaşadığını aktararak, “Bu yıl da pandemi sürecinden dolayı çadırlarda beraber iftar yapamıyoruz maalesef, burukluk yaşıyoruz. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi olarak başkanımız Fatma Şahin’in talimatıyla evlere, ihtiyaç sahibi vatandaşlara gıda yardımına başlıyoruz. Geçen yılda aynı usulü benimseyip evlere götürdük. Büyükşehir Belediyesi olarak yüz bin gıda paketi hazırladık. Ev ev, sokak sokak dolaşıp gıda paketlerimizi ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza dağıtacağız. İftar çadırlarımızda yüzbinlerce insanla bir araya geliyorduk ve bu bereketi bizzat yaşıyorduk. Pandemiden dolayı bu yıl da böyle devam edeceğiz. SARMER ile ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın gerekli bilgileri var elimizde. Herhangi bir nedenden dolayı ulaşamadığımız bir vatandaşımız varsa mağduriyet yaşanmaması için ‘ALO 153’ hattını arayarak ulaşabilirler. Bir telefon kadar yakınız. En kısa sürede ekiplerimiz evlere ulaşacaklar. Bu vesileyle Kuran ayı, Rahmet ayı, Bereket ayı ve paylaşım ayı olan Ramazan Ayının bizlere, ülkemize, İslam alemine ve bütün İnsanlığa hayırlar getirmesini diliyorum” dedi.

Haftanın Öne Çıkanları

Sanko öğrencilerinin sınav başarısı

2021-04-26 07:58 - Gündem

Ağız ve Diş Sağlığının İnsan Vücuduna Etkileri

2021-04-22 05:15 - Yaşam

CHP’DE İLK ADAY REİSOĞLU OLDU

2021-04-21 07:40 - Mobil

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YOKSULA UMUT KAPISI OLDU

2021-04-27 10:21 - Özel Haber

300 yataklı hastane inşaatı başladı

2021-04-25 07:36 - Özel Haber

ÇOCUKLARIMIZ BU KADAR DEĞERSİZ Mİ?

2021-04-25 10:47 - Özel Haber

Nizip'te 3 hırsız yakalandı

2021-04-26 07:57 - Asayiş

Zorlu karşılaşma

2021-04-25 12:53 - Spor

Koçer “ Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir “

2021-04-22 05:06 - Gündem

“Tahmazoğlu çocuklarımızdan özür dilemeli”

2021-04-27 10:18 - Özel Haber

İlgili Haberler

Kayıp Vekil Bulundu! Kendi Fabrikasında Kriz Çözüyor!

18:35 - Özel Haber

Hemşeri Dernekleri ve Muhtarlar Aynı Sofrada Buluştu

20:14 - Özel Haber

Gaziantep’te Yeşeren Umutlar, Yetimlerle Dayanışma Sofrasında Buluştu

19:41 - Özel Haber

MAHBUBA Çay ve AGAH Baharat Sessizliğini Koruyor!

12:16 - Özel Haber

KATODER’den Sevgi Evlerine Gönülleri Isıtan İftar!

12:07 - Özel Haber

Günün Manşetleri

Gaziantep’te 360 Kişiye Ceza Uygulandı!

22:57 - Asayiş

Kayıp Vekil Bulundu! Kendi Fabrikasında Kriz Çözüyor!

18:35 - Özel Haber

Bayramınız ŞÖLEN Olsun

08:15 - Gündem

Gaziantep Vekili O Gece Neredeydi?

21:38 - Gündem

Hemşeri Dernekleri ve Muhtarlar Aynı Sofrada Buluştu

20:14 - Özel Haber