?>

"Çalışmalar yarım kaldı"

Mobil - 9 yıl önce

Sakarya Mahallesi’nde yer alan elektrik hatlarının bir kısmının önceki yıllarda başlatılan çalışmalar kapsamında yeraltına alındığını ifade eden Sakarya Mahallesi Muhtarı Hanifi Duran, “Elektrik hatlarının yer altına alınması için başlatılan çalışmalar kapsamında mahallemizdeki elektrik hatlarının bir kısmı yeraltına alındı. Ancak çalışmalar tamamlanmadan ekipler mahallede ayrıldılar. Mahallemize eski bir yerleşim yeri olduğu için elektrik hatları evlere çok yakın noktalardan geçiyorlar. Vatandaş bu durum karşısında çareyi elektrik kabloları ile evlerin arasına kalas yerleştirmekte buldu” şeklinde konuştu.

Gaziantep Hâkimiyet okurları ve Sakarya Mahallesi sakinlerine merhaba. Mahallemizin muhtarı Hanifi Duran’dan dinleyip, bilgileri en yalın ve tarafsız haliyle sizlere sunarken, cadde, sokak, bulvar ve parkları sizler için fotoğraflıyoruz. İnanıyoruz ki mahalleyi ve mahalleliyi muhtarından iyi kimse tanıyamaz ve anlatamaz. Onun içindir ki Gazeteniz Hâkimiyet her hafta üç mahallede sizlerle, muhtarlarla buluşacak. Toplumsal yaşamımızın vazgeçilmezlerinin başında gelen demokrasi merdiveninin ilk basamağı ve demokrasi zincirinin en kırılgan halkasını oluşturan bu kurum, kurumun temsilcisi muhtarlıklar kuruluşundan günümüze kadar hak ettikleri yerde olamadıkları ve oldukça zor koşullarda mücadele verdikleri için muhtarlarımızın yanında yer almayı bir görev kabul ediyoruz. Siz değerli mahalle sakinlerinin görüş, öneri, eleştiri ve şikâyeti bu sayfanın vazgeçilmezlerinin başında yer alacak.

MAHALLEMİZİN KİMLİĞİ

Mahallenin adı: Sakarya

Mahallenin İlçesi: Şahinbey/Gaziantep

Posta Kodu: 27060

Mahallenin nüfusu: 10 bin         

Mahallenin seçmeni: 2 bin 500

Mahalle ve cadde sayısı: 13 Sokak, 3 Cadde

Mahallenin muhtarı: Hanifi Duran

 

Sakarya Mahallesi’nin eski bir yerleşim noktası olduğunu ifade eden mahalle muhtarı Hanifi Duran, “Mahallemiz geçmişte önce Çamlıca Mahallesi daha sonra ise Nuri Pazarbaşı Mahallesi’ne bağlandı. İlerleyen yıllarda Nuri Pazarbaşı Mahallesi’nden ayrılarak Sakarya Mahallesi ismiyle mahallemiz kuruldu. 2011 yılında yapılan ara seçimler ile mahalle muhtarı olarak seçildim ve iki dönemdir görevimi yerine getiriyorum. Mahallemizin nüfusu 10 bin, seçmen sayısı ise 2 bin 500’dür. Geçmiş yıllarda mahallemizin nüfusu ve seçmen miktarı daha fazla idi. Ancak Çamlıca, Nuri Pazarbaşı ve mahallemizi kapsayan alanda Kentsel Dönüşüm Çalışmaları başlatılarak mahallelerin bir kısmı yıkılarak Çamlıca Konutları gibi yeni konut alanları inşa edildi. Kentsel Dönüşümün yapıldığı alanlarda ikamet eden vatandaşlar farklı mahallelere taşındılar. Bunun yanı sıra mahallemizde 325 hanede bin civarında Suriyeli Mülteci ikamet ediyor. Mahallemizin sınırları içerisinde 13 sokak ve 3 cadde yer alıyor. Komşu mahallelerimiz ise Çamlıca, Nuri Pazarbaşı, Etiler ve Kurbanbaba mahallelerinden meydana geliyor” şeklinde konuştu.

“ALT YAPI SORUNLARI KISA SÜRE İÇERİSİNDE GİDERİLİYOR”

Altyapıya ilişkin bilgiler veren Duran, “Mahallemiz eski olmasına rağmen olağanüstü sıkıntılar yaşanmıyor. Mahallemizde alt yapıda bir problem meydana geldiği zaman sıkıntılarımız kısa süre içerisinde gideriliyor. GASKİ ekipleri ve belediyelerimiz alt yapı konusunda büyük bir özen gösteriyorlar. Kenti sağlıklı bir alt yapıya sahip olması için gereken yapılıyor” şeklinde konuştu.

“VATANDAŞIN CAN GÜVENLİĞİ TEHLİKEDE”

TEDAŞ’ın Gaziantep için kanayan bir yara olduğunu ifade eden Duran, “Bizim mahallemizde ve çevremizde bulunan mahallelerde elektrik hatlarının yeraltına alınmasıyla ilgili geçmişte bir çalışma başlatıldı. Mahalle genelinde yapılan çalışmalarda, elektrik hatlarının bir bölümü yeraltına alınırken büyük bir kısmı yeraltına alınmadı. Çalışmalar tamamlanmadan ekipler geri çekildi. Elektrik hatlarının yeraltına alınması konusunda dilekçe vermiş olmamıza rağmen çalışmalar tamamlanmadı. Şuanda Nuri Pazarbaşı, Sakarya ve Çamlıca mahallelerinde elektrik hatlarını bir kısmı yeraltında diğer kısmı ise halen yerli yerinde duruyor. Yeraltına alınmamış olan elektrik hatları vatandaşların can güvenliğini tehlikeye atıyor. Elektrik kabloları evlerin pencere ve balkonlarının yakınından geçiyor. Vatandaşların bir kısmı elektrik kablolarını evlerin pencere ve balkonlarından uzak tutabilmek için el yordamı ile hazırladıkları kalasları ev ile elektrik kabloları arasına koyuyor” diye konuştu.

“VATANDAŞ İLE KARŞI KARŞIYA GELİYORUZ”

Mahalle genelinde aydınlatma sorunları yaşandığını söyleyen Duran, “Mahallemizde bulunan birçok sokakta aydınlatma sistemlerinin çalışmıyor. 186’yı arayarak şikayetlerimizi bildirdiğimiz zaman en erken bir ay içerisinde ekipler gelip mahalledeki sorunu çözümlüyorlar. TEDAŞ ile yapılan toplantılarda mahallelerdeki yaşanan sıkıntılara çözüm üretmek yerine Gaziantep genelinde projelerini anlatıyor. Bizler mahallelerimizde yaşanan sorunlara daha etkili ve hızlı çözümler üretilmesini istiyoruz. Mahalle sakinleri sokaktaki aydınlatma çalışmadığı zaman bizlere bildiriyor, arıyoruz TEDAŞ’ın gelen giden olmuyor. Sorun giderilemeyince mahalle sakinleri ile karşı karşıya geliyoruz” şeklinde ifade etti.

“SAKARYA MAHALLESİ AFET BÖLGESİ İLAN EDİLDİ”

Sakarya Mahallesi’nin Afet Bölgesi ilan edildiğini söyleyen Duran, “Mahallemiz eski bir yerleşim yeri olduğu için evlerin imar ve iskanı bulunmuyor. Geçmiş yıllarda bu evlerin inşasına izin verildiği için mahalle genelinde plansız bir yapılaşma söz konusu. Mahalle genelinde dar sokaklar bulunuyor, bu sokaklarda iki araç park ettiği zaman sokağa araç giremiyor. Ambulans ve itfaiye gibi büyük araçlar sokaklara ulaşmakta sorunlar yaşıyor. Mahallemiz Afet Bölgesi ilan edilen 32 mahalle arasında yer alıyor. Geçmiş yıllarda Çamlıca, Etiler ve Sakarya mahallelerinin bir kısmında yapılan kamulaştırma çalışmaları sonunda Çamlıca Konutları gibi konut alanları inşa edildi. Mahallelerin kalan kısmında henüz bir kamulaştırma çalışması yapılmadı” diye konuştu.

“SOSYAL DONATI ALANLARININ EKSİKLİĞİNİ YAŞIYORUZ”

Sakarya Mahallesi’nde taziye evi, sosyal tesis, sağlık ocağı ve muhtarlık ofisi olmadığını söyleyen Duran, “Plansız yapılaşma nedeniyle mahalle genelinde sosyal donatı alanlarının eksikliğini yaşıyoruz. Mahallede sosyal tesis, taziye evi, muhtarlık bürosu ve sağlık ocağı bulunmuyor. Mahalle sakinleri aile hekimine ulaşmak için yakın mahallelerde bulunan sağlık ocaklarına gidiyorlar. Diğer yandan mahallemizde iki tane okulumuz ve küçük bir park alanımız bulunuyor. Taziye evi ve sosyal tesis yapılması konusunda Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’ndan istekte bulunduk bekliyoruz” şeklinde konuştu.

“ZAMAN ZAMAN HIRSIZLIK OLAYLARI YAŞANIYOR”

Asayiş olaylarına değinen Duran, “Mahallemizde aydınlatma sistemlerinin çalışmamasından dolayı zaman zaman hırsızlık olayları meydana geliyor. Emniyet birimleri ile gerekli konuları paylaşıyoruz, yardımcı oluyoruz” dedi.

Haftanın Öne Çıkanları

"Çalışmalar yarım kaldı"

2016-01-21 13:18 - Mobil

“Çözüm bulunamıyor”

2016-01-19 14:29 - Mobil

Şehitkamil, şifa dağıtan Sülüklü Gölünü onardı

2016-01-20 09:01 - Mobil

Kalp krizinden ölen ünlüler

2016-01-21 09:16 - Yaşam

Matbaacılar ‘Sitesi’ne kavuşuyor

2016-01-15 14:48 - Mobil

Suriyeli sürücülere geçici plaka uyarısı

2016-01-15 08:14 - Gündem

Gaziantep meteoroloji radarı test yayınlarına başladı

2016-01-19 09:12 - Gündem

Uçak Kazaları Artık Can Almayacak!

2016-01-20 13:13 - Dünya

Sani Konukoğlu dualarla anıldı

2016-01-21 12:22 - Mobil

Domotex halı fuarında işler yolunda

2016-01-19 08:50 - Mobil

İlgili Haberler

Gaziantep'te taksimetreye zam!

04:55 - Mobil

"Zor durumdayız"

11:50 - Mobil

Başkan Kurt, “13 Ocak’taki BİK kararları basın sektörü için çok önemli olacak”

10:22 - Mobil

OSB'de feci kaza

10:08 - Mobil

Kamil Ocak adı yaşatılacak

07:16 - Mobil

Günün Manşetleri

Emniyetten Huzur Operasyonu

16:01 - Yaşam

"Açlık Sınırı 19.830 TL, Maaşlar 12.500 TL!"

14:46 - Ekonomi

Eğitim İçin El Ele: Şahinbey Lions’un Alışveriş Şenliği Başladı

09:35 - Özel Haber

Hakimiyet Gazetesi, Yeniden Refah Kadın Kollarını Ağırladı

08:58 - Özel Haber

Nar Çiçekleri Derneği İlk Genel Kurulunu Gerçekleştirdi

15:04 - Özel Haber