Gaziantep’te öğretmenlerin ikamet etmeleri için 1959 yılında kooperatif olarak yerleşime açılan Öğretmenevleri Mahallesi, günümüzde hemen her kesimden vatandaşın yaşadığı bir bölge haline geldi. 1959 yılında öğretmenler için yapılan tek katlı evlerin yer aldığı Öğretmenevleri Mahallesi, gelişerek Gaziantep’in en güzel semtlerinden bir haline geldi. Öğretmenevleri Mahallesi’nin bu özelliğini korumaya devam ettiğini belirten mahalle muhtarı Mehmet Çetinyürek, “Şehir merkezi konumuna gelen mahallemiz doğal güzellikleri ve ulaşım olanakları ile cazibe merkezi olma özelliğini koruyor” şeklinde konuştu.
Gaziantep Hakimiyet okurları ve Öğretmenevleri Mahallesi sakinlerine merhaba. Mahallemizin muhtarı Mehmet Çetinyürek’den dinleyip, bilgileri en yalın ve tarafsız haliyle sizlere sunarken, cadde, sokak, bulvar ve parkları sizler için fotoğraflıyoruz. İnanıyoruz ki mahalleyi ve mahalleliyi muhtarından iyi kimse tanıyamaz ve anlatamaz. Onun içindir ki Gazeteniz Hakimiyet her hafta üç mahallede sizlerle, muhtarlarla buluşacak. Toplumsal yaşamımızın vazgeçilmezlerinin başında gelen demokrasi merdiveninin ilk basamağı ve demokrasi zincirinin en kırılgan halkasını oluşturan bu kurum, kurumun temsilcisi muhtarlıklar kuruluşundan günümüze kadar hak ettikleri yerde olamadıkları ve oldukça zor koşullarda mücadele verdikleri için muhtarlarımızın yanında yer almayı bir görev kabul ediyoruz. Siz değerli mahalle sakinlerinin görüş, öneri, eleştiri ve şikâyeti bu sayfanın vazgeçilmezlerinin başında yer alacak.
MAHALLEMİZİN KİMLİĞİ Mahallenin adı: Öğretmenevleri Mahallenin İlçesi: Şahinbey/Gaziantep Posta Kodu: 27010 Mahallenin nüfusu: 10 bin Mahallenin seçmeni: 5 bin 300 Mahalle ve cadde sayısı: 9 Sokak ve 3 Cadde 2 Bulvar Mahallenin muhtarı: Mehmet ÇetinyürekÖğretmenevleri Mahallesi’nin Gaziantep’in en güzel semtlerinden biri olduğuna dikkat çeken mahalle muhtarı Mehmet Çetinyürek, “1995 yılında yapılan ara seçimlerde Öğretmenevleri Mahallesi muhtarlığına seçildim. O günden bu yana 5 dönemdir muhtarlık görevinde bulunuyorum. Mahallemizde 10 bin civarında nüfusumuz ve 5 bin 300 seçmenimiz bulunuyor. Mahallemiz sınırlarında Ordu, Ahmet Turan Ertuğ, Üniversite Bulvarı, Kavaklık, Egemenlik Bulvarı ve 14 nolu Caddeleri ve 9 sokağımız bulunuyor. Komşu mahallelerimizi ise Kavaklık, Binevler, Beyazlar, Sarıgüllük Mahallelerinden oluşuyor” diye konuştu.
ORDU CADDESİ ÜZERİNDE YER ALAN DURAKLAR ARASINDAKİ MESAFE ÇOK UZUNAlt yapı konusunda bazı sorunlar yaşadıklarını belirten Çetinyürek, “Yağmurlama kanalları konusunda sorunlarımız var. Gaski’ye şikayetlerimizi bildirdik, ekiplerin çalışmalara başlamasını bekliyoruz” dedi. Mahalle genelinde yaşlı vatandaşların yaşadığını belirten Çetinyürek, “Yaşlı vatandaşlar Ordu Caddesi’nde yer alan duraklar arasındaki mesafeler uzak olduğu için yaşlı vatandaşlar sorun yaşıyorlar. Otobüse binmek için caddeden karşıdan karşıya geçiyorlar. Özellikle Beyazlar Mahallesi ve Vali Konağı arasındaki durakların arası çok açık olduğu için mahalle sakinleri zorluk yaşıyorlar. Konuyla ilgili dilekçe verdik henüz bir sonuç alamadık” şeklinde konuştu.
AYDINLATMA İLE İLGİLİ SORUNLAR YAŞIYORUZAydınlatma ile ilgili Tedaş’la sorunlar yaşadıklarını belirten Çetinyürek, “Tedaş’a şikayetlerimizi bildiriyoruz ancak sorun çözülmüyor. Şikayetlere geri dönüş olmuyor. Muhtarlar arasında yapılan toplantıda gündem Tedaş oluyor. Tedaş ekiplerinin aydınlatma ilgili sorunlarımızı çözmelerini bekliyoruz” diye konuştu. Kavaklık Parkı’nın mahalle sınırlarında yer aldığını dile getiren Çetinyürek, “Kavaklık Parkı mahalle sakinlerinin spor ve dinlenme ihtiyaçlarını karşılamak konusunda yeterli oluyor” dedi.
ÖĞRETMENEVLERİ MAHALLESİ’NİN ESKİ DOKUSU BOZULDUÖğretmenevleri Mahallesi’nin hemen her kesimden vatandaşın yaşadığını dile getiren Çetinyürek, “1959 yılında kurulan mahallenin eski dokusu bozuldu. Eski Öğretmenevlerinden mahalle genelinde sadece iki tane kaldı. Diğerleri yıkılarak yerine yeni binalar yapıldı. Şuanda mahallemizde iki tane okulumuz bulunuyor. Sena Büyükkonuk ve Mehmetçik Ortaokulları mahallemiz sınırlarında yer alıyor” diye konuştu.
KAVAKLIK PARKI MAHALLEMİZE AYRI BİR CAZİBE KATIYORMahalle sakinlerinin kültür düzeyinin diğer mahallelere göre yüksek olduğunu belirten Çetinyürek, “Gaziantep’in elit yerleşim yerleri arasında bulunan mahallemizin kültür düzeyi eğitimli gençlerimizin yetişmesiyle birlikte daha da artıyor. Mahallemizde genelde devlet memurları, doktorlar ve doğal güzellikleri seven insanlar ikamet ediyorlar. Kavaklık Parkı’nın doğal ortamı mahallemizi ayrı bir cazibe katıyor. Merkezi noktada ulaşım olanaklarının geniş olması nedeniyle mahallemiz vatandaşlar tarafından tercih edilme sebepleri arasında yer alıyor” şeklinde konuştu.
ESKİ KOMŞULUK İLİŞKİLERİNİ ARIYORUZAğırlıklı olarak Gaziantep’in yerlisi vatandaşların yaşadığını ifade eden Çetinyürek, “Gaziantep dışından gelen vatandaşlar ve Suriyeli Mülteciler mahallemizde ikamet ediyorlar. Mahallede 100’ün üzerinde Suriyeli Mülteci aile ikamet ediyor. Komşuluk ilişkileri diğer merkez mahallelerdeki gibi sıcak değil. Herkes kendi derdinde eski komşuluk ilişkileri bulunmuyor” dedi.
HIRSIZLIK OLAYLARINDAN MAHALLE SAKİNLERİ RAHATSIZ OLUYORÖğretmenevleri Mahallesi’nde hırsızlık olaylarının arttığını belirten Çetinyürek, “Sürekli yaşanan hırsızlık olayları nedeniyle mahalle sakinleri rahatsız oluyor. Sadece benim dükkanım 1 ayda 4 kere açıldı. 3 gün önce Sağlık Ocağında çalışan hemşirelerin çantaları mesai saati içerisinde çalındı. Araçların camları kırılarak içlerindeki değerli eşyalar çalınıyor. Emniyet birimlerinin konuyla ilgili gerekli tedbirleri almasını istiyoruz” şeklinde konuştu.
AYHAN DUMAN