Cinsiyet Eşitliği İzleme Derneği bünyesinde yer alan Cinsiyet Eşitliği İzleme Merkezi önemli bir hizmete imza attı. Cinsiyet Eşitliği İzleme Merkezi’nin (CEİM) Türkiye’nin toplumsal cinsiyet ve kadın çalışmaları alanında ilk profesyonel konu katalog sistemine sahip olan Dspace temelli elektronik kütüphanesi kullanıcıların erişimine açıldı. E-Kütüphanenin tanıtım toplantısı Gaziantep Kent Konseyi Toplantı Salonu'nda büyük bir katılımla gerçekleştirildi.
KARŞILAŞTIRMALI TÜM İSTATİSTİKLER BU KÜTÜPHANEDE
Cinsiyet Eşitliği İzleme Merkezi E-Kütüphane Koordinatörü Dr. Hasan Kürşat Akcan'ın katılımıyla gerçekleşen toplantıya Gaziantep Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Ayşe Teymur, Cinsiyet Eşitliği Derneği Gaziantep Koordinatörü Esin Özgül, kentte faaliyet gösteren STK'ların temsilcileri, siyasi partilerin kadın kolları temsilcileri ile diğer davetliler katıldı. Cinsiyet Eşitliği İzleme Merkezi E-Kütüphane Koordinatörü Dr. Hasan Kürşat Akcan, düzenlenen tanıtım toplantısında e-kütüphaneni,n içeriği ve kullanımını anlattı. Toplumsal cinsiyet eşitliği ve hak temelli izleme konuları başta olmak üzere pek çok konuda ulusal ve uluslararası raporlar, sözleşmeler ve akademik kaynaklardan oluşan tematik bir kütüphane olan CEİM’in e-kütüphanesi meraklı araştırmacıları ve okuyucuları bekliyor.Cinsiyet Eşitliği İzleme Merkezi E-Kütüphane Koordinatörü Dr. Hasan Kürşat Akcan, genelde soru ve cevaplarla geçen toplantıda yaptığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi;"İçerisinde akademik kaynaklar, göstergeler-endeksler, yerel eşitlik izleme planları, istatistikler ve CEİD yayınları gibi farklı içerikleri barındıran kütüphane, her gün yeni kaynaklarla zenginleşmeye devam ediyor. Şu anda 1000’den fazla çalışmanın yer aldığı koleksiyon, sadece akademisyenlerin, bilim emekçilerinin ve veri temelli çalışan profesyonellerin erişimini değil, veriyi hak temelli mücadelenin temel araçlarından biri haline getirmeyi de hedefliyor."
CİNSİYET EŞİTLİĞİ İZLEME DERNEĞİ HAKKINDA
Cinsiyet eşitliği ile ilişkili çeşitli alanlarda, kurumlarda ve sivil toplum örgütlerinde faaliyet gösteren uzman kişilerden oluşan CEİD, Türkiye’de cinsiyet eşitliğine yönelik kamu politikaların geliştirilmesini sağlamak, var olan politikaların etkinliğini ve yaygınlığını arttırmak ve böylece toplumsal cinsiyet eşitliğinin anaakımlaştırılmasına hizmet etmek amacıyla çalışmalar yürüten bir sivil toplum kuruluşudur.