Ziyaret kapsamında gerçekleşen işbirliği ve istişare toplantılarına Gedik Holding CEO’su Dr. Mustafa Koçak’ın yanı sıra, Gedik Holding Yönetim Kurulu Başkan Yrd. Nurettin Beşinci, GAÜN Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Bayram, TargeT TTO Genel Müdürü Ekrem Tekin, Gaziantep Teknopark Uzmanı Onur Akar, TargeT TTO ARGE ve Yenilik Uzmanı Başar Kılıçparlar ile TargeT Akademi Eğitim Koordinatörü Duygu Tiryaki katıldı.
Gaziantep ve bölgesinde metal sektörünü geliştirmek ve sektörün kalifiye eleman ihtiyacını gidermeye yönelik olarak Kaynak Mühendisliği Programının açılması ve Gaziantep Teknopark’ta ARGE çalışmalarının yapılması için incelemelerde bulunan Gedik Holding CEO’su Dr. Mustafa Koçak, “Eğitim çok önemli. Özellikle mesleki, endüstriyel faaliyetlerde bulunacak bir kişiye bir bilgiyi aktarırken tam teşekküllü uygulamalı laboratuarlara ihtiyacımız var. Gaziantep Teknopark’ta oldukça büyük bir yatırım yapmayı düşünüyoruz. Bilindiği gibi Gedik Holding bünyesindeki Gedik Eğitim Vakfı, Türkiye’de kaynak ile ilgili standart oluşturma ve eğitim verme hususunda yetkili olan bir kuruluş. Faaliyetlerimizi yürüttüğümüz Gedik Eğitim Vakfı 30 yıldır bu işleri yürütüyor. Tabii GAÜN Teknopark’ta TargeT TTO ile gerçekleştirmeyi planladığımız projelerimizin öncelikli ayağı uluslararası ‘kaynak mühendisliği’ konusunda verilecek eğitimler. GAÜN ile düşündüğümüz bu projede ilk yıl eğitim konusu ön planda olacak. AR-GE konusu ise eğitim ile birlikte yürüyecek. Vizyonumuz her zaman sanayinin ihtiyacı olan kalifiye elemanlar yetiştirmek. 2008 yılından bu yana yürüttüğümüz kaynak mühendisliği, inspektörlüğü, teknisyen ve kaynakçı eğitimlerinin, kaynak konusunda en stratejik yerlerden birisi olan Gaziantep’te gerçekleştirilmesi ile Gaziantep ‘kaynak’ konusunda bölge için önemli bir merkez olacaktır. Bu bağlamda, bu çalışmayı GAÜN ile yapmak çok önemli. Bu programdan sertifika alanlar, dünyanın her yerinde kaynak inceleme, yapma ve projelendirme işleri yapabilecektir. Bu konuda Gaziantep Üniversitesi’nin akademik kadrosu, yer temini ve ARGE için Gaziantep Teknopark ve uzman kadrosu ile TargeT TTO ile işbirliği içerisinde olmayı istiyoruz” dedi.
GAÜN Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Bayram, “Gaziantep metal ve makine sanayisinin ihtiyaçları konusunda çalışmalar yapıyoruz. Kısa vadede en önemli konulardan birisinin ‘Kaynak Mühendisliği’ sertifikasına sahip nitelikli eleman ihtiyacını karşılamak olduğunu gördük. Dünyanın her yerinde geçerli olacak bir sertifikaya sahip olan bir kaynak mühendisinin önü çok açık olacak. Özellikle, gerek bu bölgede ve gerekse önümüzdeki dönemlerde yeniden inşa ve yapılanmaya girecek olan Ortadoğu coğrafyasında da bu alanda yetişmiş elemana çok ihtiyaç olacaktır. Aynı zamanda ülkemiz içinde de kaynak gerektiren projelerde artık yasal bir zorunluluk haline gelmeye başlayan ‘Kaynak Mühendisliği’ sertifikası altın bir bilezik haline geliyor. Bu sene açtığımız ve öğrenci aldığımız Malzeme-Metalürji Mühendisliği Bölümümüze yoğun ilgi var. Üniversitemizde eğitim dilimizin İngilizce olması, sanayicilerin bu konuda yatırımların artmasıyla bölge bir çekim merkezi haline gelirken, gençlerin Malzeme-Metalürji Mühendisliği’ne olan ilgisini artırdı. Dolayısıyla, yoğunluklu olarak Malzeme-Metalürji ve Makine Mühendisliği’nden mezun olacak insanların katılacağı bu sertifika programı sonunda, ‘uluslararası kaynak mühendisliği’ belgesinin verilecek olması, üniversitemizin mezunlarını iş piyasasında çok daha avantajlı duruma getirecektir. Bu işbirliğini, Üniversite olarak özel sektör esnekliğinde çalışan ve sanayi ile üniversite arasında bir arayüz olan ‘TargeT TTO’ kanalı ve teknoloji alanındaki verdiği eğitimlerle sanayinin ihtiyacına cevap verebilen bir eğitim merkezi durumundaki ‘TargeT Akademi’ vb gibi enstrümanlarımızla gerçekleştirmeyi düşünüyoruz. Gaziantep ve civarını, bölgenin önemli bir eğitim merkezi haline getirmeyi planlıyoruz” şeklinde konuştu.
İHA