?>

“El emeğine rağbet yok”

Bakırcılar Çarşısı’nda esnaflık yapan Mehmet Cesur, küçük esnafların eskiden olduğu gibi iş yapamadığını belirterek...

Özel Haber - 9 yıl önce

Bakırcılar Çarşısı’nda esnaflık yapan Mehmet Cesur, küçük esnafların eskiden olduğu gibi iş yapamadığını belirterek, “El emeğine rağbet yok” şeklinde konuştu.

El emeği ile üretilen ürünlerin eskisi gibi değer görmediğini belirten esnaf Mehmet Cesur, fabrikada üretilen hazır ürünlerin vatandaşların daha çok ilgisini gördüğünü söyledi. Bakırcılar Çarşısı’nda ayakkabı satışı yaptığını sözlerine ekleyen Cesur, “ Daha önce yemeni ve ayakkabı imalatı yapıyordum. Artan işletme giderleri ve vatandaşların fabrikada üretilen ürünlere yönelmesinden dolayı imalat yapmayı bıraktım. Artık insanlar el emeği ürünlere rağbet etmedikleri için benim gibi birçok imalatçı, imalat yapmayı bıraktı” diye konuştu.

“KÜÇÜK ESNAFLARA DAHA FAZLA DESTEK VERİLMELİ”

Vatandaşların alım gücünün her geçen gün düştüğünü ifade eden Cesur, “Son zamanlarda yaşanan fiyat artışları, vatandaşların ekonomisini olumsuz yönde etkiledi. Vatandaşlar yaşamlarını idame ettirmek adına özel tüketim ürünlerini almıyorlar. Bunun yanı sıra alışveriş merkezleri küçük esnafın işlerini olumsuz yönde etkiliyor. Küçük esnaflara daha fazla destek verilmeli” şeklinde konuştu.

FABRİKASYON ÜRÜNLER TERCİH EDİLİYOR

Eskiden yemenilerin tek model olarak üretildiklerini belirten Cesur, “O dönemlerde tek tasarım ile siyah ve kırmızı renk yemeniler yapılabiliyordu. Şimdilerde istenilen renk ve tasarımda yemeniler fabrikalarda yapılabiliyor. Yemeni özellikle ayak sağlığına büyük katkı sağladığı için vatandaşlar tarafından çokça tercih ediliyor. Deriden üretilen yemeniler ayakta terleme ve koku yapmayarak ayak sağlığını koruyor. Geçmişte Kilisli ustalar tarafından yapılan killi yemeniler ayak sağlığına çok faydalı olduğu için büyük ilgi görüyordu. Günümüzde bu ‘Killi Yemeni’ yapan usta bulmak çok zor” diye konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

En meşhur mahalle: Hoşgör

2015-11-28 14:22 - Bizim Mahalle

"Kentsel dönüşüm bizim için fırsat"

2015-12-01 14:16 - Mobil

“Hatlar yer altına alınmalı”

2015-11-26 13:01 - Bizim Mahalle

“İki arada kaldık”

2015-11-25 17:52 - Bizim Mahalle

Küsget profesyonel lokanta hizmetine kavuştu…

2015-11-28 10:02 - Yaşam

Başkan Fadıloğlu Çıksorut’ta park çalışmasını inceledi

2015-11-28 12:20 - Yaşam

Hayırsever Uslu Ailesi’nden "Eğitime anlamlı destek"

2015-11-27 14:09 - Yaşam

Gaziantep Havalimanı'nda bomba alarmı

2015-12-01 19:46 - Asayiş

Ovayolu yeniden başkan

2015-11-30 14:12 - Gündem

TARİH CANLANACAK

2015-11-26 14:22 - Özel Haber

İlgili Haberler

Kayıp Vekil Bulundu! Kendi Fabrikasında Kriz Çözüyor!

18:35 - Özel Haber

Hemşeri Dernekleri ve Muhtarlar Aynı Sofrada Buluştu

20:14 - Özel Haber

Gaziantep’te Yeşeren Umutlar, Yetimlerle Dayanışma Sofrasında Buluştu

19:41 - Özel Haber

MAHBUBA Çay ve AGAH Baharat Sessizliğini Koruyor!

12:16 - Özel Haber

KATODER’den Sevgi Evlerine Gönülleri Isıtan İftar!

12:07 - Özel Haber

Günün Manşetleri

Gaziantep’te 360 Kişiye Ceza Uygulandı!

22:57 - Asayiş

Kayıp Vekil Bulundu! Kendi Fabrikasında Kriz Çözüyor!

18:35 - Özel Haber

Bayramınız ŞÖLEN Olsun

08:15 - Gündem

Gaziantep Vekili O Gece Neredeydi?

21:38 - Gündem

Hemşeri Dernekleri ve Muhtarlar Aynı Sofrada Buluştu

20:14 - Özel Haber