Meslek odalarına bağlı esnaf temsilcilerinin önemli bölümü oda aidatlarını ödeyemez duruma geldi. 700 üyesi bulunan Demir Doğramacılar Esnaf Odası 2018 yılında sadece 6 üye aidatını düzenli olarak ödeyebildi.
“700 ESNAF TEMSİLCİSİNDEN SADECE 8’’İ AİDATINI ÖDEDİ”
Esnafın bağlı bulundukları meslek odalarına aidatlarını zamanında ödeyememesinden dolayı olarak meslek odalarının ekonomik olarak sıkıntı yaşadığına dikkat çeken Gaziantep Demir Doğramacılar Odası Başkanı Aziz Rüstemoğlu, “Meslek odamıza kayıtlı 700 esnaf temsilcimiz bulunuyor. Bu kadar yüksek üye sayısı karşısında 2016 yılında odamıza aidatını düzenli olarak ödeyen 6 esnaf temsilcisi bulunuyor. Yaşanan ekonomik sıkıntılar karşısında üyelerimizin hiç birisini icraya vererek aidat tahsilatına gitmek istemiyoruz. Fakat diğer yandan ise aidat alacaklarını tahsil edemediği için zorlanan bir meslek odası bulunuyor. Oldukça zorlandığımız bu süreçte esnaf temsilcilerimizin oda aidatlarını zamanında ödemelerini istiyoruz” diye konuştu.
“BU GİDİŞLE ODA YÖNETİMİ OLARAK HİZMET VEREMEZ DURUMA GELECEĞİZ”
Üye aidatlarının tahsilatında yaşanan sorun ve sıkıntılardan dolayı kısa süre sonra oda yönetimi olarak hizmet veremez duruma geleceklerini anlatan Gaziantep Demir Doğramacılar Odası Başkanı Aziz Rüstemoğlu, “Sadece bizim meslek odamızla ilgili olarak konuşmuyorum, birçok meslek odası üyelerinden aidatları düzenli şekilde toplayamıyorlar. Bu meslek odaları da bizim gibi ekonomik anlamda zor günlerden geçiyorlar. Bizler esnafımıza daha iyi hizmet edebilmek için bu aidatları toplamak zorundayız. Esnafımızın tüm sorunlarında onların yanında olabilmek ve daha güçlü şekilde sorunların üstesinden gelebilmek için bu aidatların düzenli olarak toplanması gerekmektedir” şeklinde konuştu.
KORSAN ÇALIŞAN SAYISI ARTTI
Gaziantep Demir Doğramacılar Odası Başkanı Aziz Rüstemoğlu, demir doğrama sektöründeki gelişmeye bağlı olarak kayıt dışı çalışan demirci sayısının da arttığını vurguladı. Rüstemoğlu, kayıt altında olmadan demir doğrama işiyle uğraşanlarla ilgili sorun yaşadıklarını anlatarak, bu konuda yetkili kurumlarla işbirliği içerisinde mücadele vermek istediklerini söyledi. Demir doğramacı esnafının özellikle son yıllarda iş potansiyelinde önemli düşüş yaşadığını anlatan Gaziantep Demir Doğramacılar Odası Başkanı Aziz Rüstemoğlu, “Kalfalık belgesini alan kişi çalıştığı işyerinden ayrılarak kendi dükkanını açıyor. Buna benzer çok sayıda örnek var. Yıllardır sektörde yer alan esnafımız ise bu tür kişilerin kalitesiz ve ucuz iş yapmaları nedeniyle sorun ve sıkıntı yaşıyorlar. Neredeyse son 4 yıldır esnafımız para kazanamıyor. İnşaat sektörünün gelişmesine rağmen esnafımızın içinde bulunduğu durum gerçekten içler acısı. Özellikle TOKİ projelerinde firmaların kendi çalıştıkları demircilere işi vermesi küçük esnafın yok olma noktasına getirdi. Diğer yandan kentte kendi firmalarımızın önemli bölümü de farklı illerden demir doğramacılarla çalışmaya başladılar. Bu durum karşısında dayanacak gücümüz neredeyse kalmadı” şeklinde konuştu.AYSU YIKMIŞ