?>

Gaziantep Kalesi'ne ziyaretçi akını yaşanıyor

Mobil - 8 yıl önce

Hava sıcaklığının yoğun şekilde hissedildiği Gaziantep’te yerli ve yabancı turistlerin ziyareti aralıksız şekilde sürüyor. Yerli ve yabancı turistlerin kentte en çok merak ettiği alanların başında ise Gaziantep Kalesi geliyor.

BÖLGE İLLERİNDEN GAZİANTEP’E AKIN VAR

Tarihi ve kültürel alanlarının dışında dünyanın en büyük hayvanat bahçelerinden birisinin Gaziantep’te olması kente bölge illerinden yoğun şekilde ziyaretçi gelmesine neden oluyor. Gaziantep Kalesinin yanında Kültür Yolu ve diğer kültürel alanları gezen yerli turistlerin önemli bölümü Hayvanat Bahçesi’ni de ziyaret ediyorlar. Diğer yandan ise yabancı turistler konaklamada son aylarda kültür ve tarihsel dokusu kadar gastronomi alanında kente önemli katkı sunuyor.

HAFTA SONLARI TERCİH EDİLİYOR

Yerli ve yabancı turistler hafta sonunu fırsat bilerek, Gaziantep’in tarihi kalesine akın ediyorlar. Çevre illerden ve Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden Gaziantep’e turistik amaçla gelen vatandaşlar kentin tarihi yerlerini geziyorlar. Kentin simgesi konumundaki Gaziantep Kalesi ise en çok turisti misafir etti. Hafta sonu kadar okulların tatil olması nedeniyle hafta arasını da fırsata çeviren vatandaşlar, aileleriyle beraber kaleye gelen ziyaretçiler, Kaleden memnun kaldıklarını ve Kalenin bizleri tarihe götürdüğünü, kalenin içindeki kurtuluş savaşını anlatan efektlerin çok güzel yapıldığını, yoğun bir kalabalık olduğunu belirtti.

Haftanın Öne Çıkanları

‘KAN’IMIZA DOKUNUYOR!

2017-06-29 10:17 - Manşet

Şehitkamil’in kardeşinden Şehitkamil’e ziyaret

2017-06-30 11:34 - Mobil

Gaziantep'te 2.5 milyon lira değerinde uyuşturucu hap ele geçirildi

2017-06-30 11:24 - Güncel

İSTİHDAMDA DEV PROJE

2017-06-29 18:23 - Manşet

Gaziantep Arkeoloji Müzesi yeniden hizmete girdi

2017-06-29 18:34 - Mobil

Başkan Rıdvan Fadıloğlu, şehit ailesi ile bayramlaştı

2017-06-29 09:27 - Mobil

Gaziantep’de menengiç ağaçları 'Antep Fıstığı'na dönüşüyor

2017-06-30 07:11 - Mobil

YAP-BOZ!

2017-06-29 10:27 - Güncel

İLK KAZMA VURULDU

2017-06-29 10:23 - Mobil

Kozanlı Mahallesi'ne sosyal tesis

2017-06-29 10:15 - Mobil

İlgili Haberler

Gaziantep'te taksimetreye zam!

04:55 - Mobil

"Zor durumdayız"

11:50 - Mobil

Başkan Kurt, “13 Ocak’taki BİK kararları basın sektörü için çok önemli olacak”

10:22 - Mobil

OSB'de feci kaza

10:08 - Mobil

Kamil Ocak adı yaşatılacak

07:16 - Mobil

Günün Manşetleri

CHP'li başkan Hurşit Yıldırım'dan ihraç resti

19:23 - Özel Haber

E-Devlet Üzerinden İstifa mı Etti? Umut Yılmaz Hakkında Bomba İddia!

18:56 - Özel Haber

Şehitkamil Belediye Meclisi toplantı yeter sayısına ulaştı

17:45 - Gündem

CHP Şehitkamil Meclisi'ni Boykot Etti! Katılan İhraç Edilecek!

13:29 - Gündem

Uyuşturucu Tacirlerinin Kabusu PETRA Görev Başında!

21:01 - Asayiş