Gaziantep Ticaret Borsası’nın (GTB), organik tarımda viral hastalıklara ve zararlılara karşı hazırladığı ‘Bakteriyel Mücadele Ürünü Üretimi’ projesi, İpekyolu Kalkınma Ajansı (İKA) tarafından desteklenmeye hak kazandı.
-Proje kapsamında organik tarımla iştigal eden çiftçilere bahçe zararlıları ile ilgili eğitimler verilerek, bakteriyel mücadele için ürün üretimi gerçekleştirilecek.
GTB tarafından hazırlanan “Organik Tarımda Karşılaşılan Viral Hastalık ve Zararlılara Karşı Bakteriyel Mücadele Ürünü Üretimi: Bakteriyel Preparatlar” projesi, İpekyolu Kalkınma Ajansı’nın, ‘GAP Organik Tarım Değer Zinciri Pilot Uygulamaları Mali Destek Programı’ kapsamında destek almaya hak kazandı.
İKA tarafından desteklenen, GTB ve Yeditepe Üniversitesi işbirliğiyle yürütülecek olan projenin sözleşmesi, İKA Genel Sekreter Vekili Uğur Aladağ ve GTB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu tarafından imza altına alındı.
Projenin amacı hakkında açıklamalarda bulunan GTB Başkanı Tiryakioğlu, Gaziantep’te organik tarım üretiminde zararlı böcek türlerine karşı biyolojik mücadele ürünü üretimi konusunda teknik eleman yetiştirilmesi ve çiftçilerin bilgilendirilmesini hedeflediklerini söyledi.
Projenin faaliyete girmesiyle birlikte bölgede ve Gaziantep’te organik tarımın daha bilimsel ve bilinçli yöntemlerle yapılacağında dikkat çeken Tiryakioğlu, “ Öncelikli amacımız her şeyden önce organik tarımın şehrimizde gelişmesine ve daha geniş alanlara yayılmasına katkı sunmak. Bu nedenle organik tarımda sıklıkla karşılaşılan zararlı böcek ve hastalıklar konusunda çiftçilerimizi eğitmek ve bilgilendirmek istiyoruz” dedi.
Biyolojik mücadeleyle daha sağlıklı ürünler elde edilmesini hedeflediklerini kaydeden Tiryakioğlu, projenin çevreye dost mücadele yöntemlerinin çiftçilere benimsetilmesine ve organik tarımda biyolojik mücadele altyapısının oluşturulmasına katkı sağlayacağını sözlerine ekledi.