?>

Habur Sınır Kapısı'ndaki sorunlar masaya yatırıldı

Ekonomi - 9 yıl önce

GAİB’de ihracatçılarla bir araya gelen Gaziantep Valisi Yerlikaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi ihracat rakamlarını değerlendirerek, son dönemlerde Habur Sınır Kapısı'nda yaşanan sorunlar masaya yatırıldı.

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) hizmet binasında, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi toplantı bir araya geldi. GAİB Koordinatör Başkanı Abdulkadir Çıkmaz, Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birlikleri Başkanı Salahattin Kaplan, Güneydoğu Anadolu Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği Başkanı Sami Konukoğlu, Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçı Birlikleri Başkanı Mahsum Altunkaya, GTO Başkanı Eyüp Bartık, GTB Meclis Başkanı Selami Memiş ve çok sayıda ihracatçının katıldığı değerlendirme toplantısında son dönemlerde Habur sınır kapısında yaşanan sorunlar masaya yatırıldı.

GAİB Koordinatör Başkanı Abdulkadir Çıkmaz 30 yılı aşkın bir süredir Habur Sınır Kapısı'nda ikinci köprünün yapılamadığını, 2016 yılının ilk döneminde yapılmasını beklediklerini ifade etti. TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi’ye GAİB’in gerçekleştirdiği ihracat rakamlarıyla ilgili bilgiler de veren Başkan Çıkmaz ise 2023 hedeflerine yönelik çalışmanın sürdüğünü ifade etti. 2023 hedeflerinin Türkiye’nin kalkınmada ki ortak paydası olduğunu da belirten GAİB Koordinatör Başkanı Çıkmaz, 1 Ocak-18 Kasım 2015 tarihleri arasında GAİB’in 7 milyar 497 milyon 623 bin dolarlık ihracat gerçekleştirdiğini de hatırlatarak, bu dönemde Gaziantep’ten yapılan ihracat rakamının ise 5 milyar 543 milyon 127 bin dolar olduğunu kaydetti. Bu süreçte 185 ülkeye ihracat gerçekleştirildiğini de belirten Başkan Çıkmaz, Habur Sınır Kapısı'ndaki sorunların nakliye fiyatlarını da arttırdığını söyleyerek, sınır kapısındaki sorunların acilen çözülmesi gerektiğini belirtti. Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’den önemli destekler gördüklerini de sözlerine ekleyen Başkan Çıkmaz, Gazianteplilerin sorunlarla ilgili bir araya gelme ve ortak akıl üreterek sorunların üzerine gitmesi açısından örnek bir kent olduğunu da belirtti.

Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçı Birlikleri Başkanı Mahsum Altunkaya da dünyanın bütün ülkelerine ihracat gerçekleştirmeye yönelik çalışmalarını çeşitli projelerle yürüttüklerini ifade ederek tanıtım gruplarının önemine dikkat çekti.

Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birlikleri Başkanı Salahattin Kaplan ise Gaziantep’in halının merkezi konumunda olduğunu ancak son dönemlerde bankaların üreticiye yaşattığı kredi çağırma uygulamalarının çeşitli sıkıntılara neden olduğunu belirtti.

TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi de sorunların çözümü için ilgili bakanlıklar nezdinde girişimlerini sürdüreceğini ifade ederek yeni kurulacak hükümetle birlikte birçok sorunun kısa bir süre içerisinde çözüme kavuşacağına inandığını belirtti.

Haftanın Öne Çıkanları

"Kılınçoğlu’nu kurtarın!"

2015-11-17 14:13 - Bizim Mahalle

“Güvenliğimiz yok”

2015-11-22 16:52 - Bizim Mahalle

“Belediye hizmetlerinden memnunuz”

2015-11-19 13:19 - Mobil

Grup Abdal sevenleriyle buluşacak

2015-11-17 13:27 - Yaşam

Yenice Höyük Arkeolojik Kazı Çalışmaları devam ediyor

2015-11-23 07:12 - Yaşam

Bu son olsun!

2015-11-23 10:32 - Gündem

Suriyeli Türkmenler, yapılan saldırıyı protesto etti

2015-11-22 13:31 - Gündem

“Hükümdar olmalıyız”

2015-11-20 10:25 - Manşet

Sanko Üniversitesi öğrencileri beyaz önlük giydi

2015-11-21 16:09 - Gündem

Yeniliklerin değişmeyen yüzü: WOODSTAR

2015-11-17 12:50 - Yaşam

İlgili Haberler

Bankalar Eski Dolarları Reddetti, Döviz Bürolarında Fırsatçılık Başladı!

21:02 - Ekonomi

İhracatın Yıldızları Parladı: 2023’ün Şampiyonları Ödüllerini Aldı

03:39 - Ekonomi

GTB, Gıda Sektörü İçin Uluslararası Rekabetçiliği Artıracak 3. UR-GE Projesini Hayata Geçiriyor

15:22 - Ekonomi

"Açlık Sınırı 19.830 TL, Maaşlar 12.500 TL!"

14:46 - Ekonomi

Enerji Sektörü GTO’da Buluşuyor!

00:23 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Gaziantep’te 360 Kişiye Ceza Uygulandı!

22:57 - Asayiş

Kayıp Vekil Bulundu! Kendi Fabrikasında Kriz Çözüyor!

18:35 - Özel Haber

Bayramınız ŞÖLEN Olsun

08:15 - Gündem

Gaziantep Vekili O Gece Neredeydi?

21:38 - Gündem

Hemşeri Dernekleri ve Muhtarlar Aynı Sofrada Buluştu

20:14 - Özel Haber