?>

“Huzurumuz kalmadı”

Bizim Mahalle - 9 yıl önce

Gaziantep’in en eski mahalleleri arasında bulunan Düğmeci Mahallesinde ikamet eden vatandaşların Suriyeli Mültecilerden dolayı şikayette bulunduklarını ifade eden mahalle muhtarı Abidin Küsüker, “Mahallemizde ve kentte huzur kalmadı” dedi. Gaziantep Hakimiyet okurları ve Düğmeci Mahallesi sakinlerine merhaba. Mahallemizin muhtarı Abidin Küsüker’den dinleyip, bilgileri en yalın ve tarafsız haliyle sizlere sunarken, cadde, sokak, bulvar ve parkları sizler için fotoğraflıyoruz. İnanıyoruz ki mahalleyi ve mahalleliyi muhtarından iyi kimse tanıyamaz ve anlatamaz. Onun içindir ki Gazeteniz Hakimiyet her hafta üç mahallede sizlerle, muhtarlarla buluşacak. Toplumsal yaşamımızın vazgeçilmezlerinin başında gelen demokrasi merdiveninin ilk basamağı ve demokrasi zincirinin en kırılgan halkasını oluşturan bu kurum, kurumun temsilcisi muhtarlıklar kuruluşundan günümüze kadar hak ettikleri yerde olamadıkları ve oldukça zor koşullarda mücadele verdikleri için muhtarlarımızın yanında yer almayı bir görev kabul ediyoruz. Siz değerli mahalle sakinlerinin görüş, öneri, eleştiri ve şikâyeti bu sayfanın vazgeçilmezlerinin başında yer alacak.

MAHALLEMİZİN KİMLİĞİ

Mahallenin adı: Düğmeci

Mahallenin İlçesi: Şahinbey/Gaziantep

Posta Kodu: 27400

Mahallenin nüfusu:   700         

Mahallenin seçmeni: 300

Mahalle ve cadde sayısı: 11 Sokak ve 2 Cadde

Mahallenin muhtarı: Abidin Küsüker

Düğmeci Mahallesi muhtarı Abidin Küsüker, 20 yıldır mahalle muhtarı olarak görev yaptığını belirten Abidin Küsüker, Düğmeci Mahallesi Gaziantep’te bulunan ilk yerleşim yerlerinden biri olarak göze çarpıyor. Kale çevresinden kurulmuş olan Tışlaki, Karagöz, Seferpaşa gibi eski yerleşim yerleri arasında yer alıyor. Mahallemiz geçmiş yıllarda Gaziantep’in en çok tercih edilen mahallelerinden biri iken zamanla insanların yeni yerleşim yerlerine göç etmesiyle birlikte nüfusu azalan bir semt haline geldi. Mahalle sakinleri eski evlerin bulunduğu mahalleden ayrılarak diğer semtlere göç ediyorlar. Düğmeci Mahallesi Gaziantep’in eski yerleşim yerlerinde olduğu gibi dar gelirli ailelerin ikamet ettiği biri mahalle haline geldi” dedi.

“MAHALLEMİZİN NÜFUSU AZALDI”

Düğmeci Mahallesi’ne ilişkin bilgiler veren Küsüker, “Dayı Ahmet Ağa Konağı’nın da içinde bulunduğu mahallemizde insanların taşınmasıyla birlikte boş kalan evlere Suriyeli Mülteci aileler yerleşmeye başladılar. Diğer yandan önemli iş yerleri mahallemizde bulunan Suburcu ve İstasyon Caddeleri üzerinde yer alıyor. 2000’li yılların başında mahallemizde seçmen sayısı 2 bin 500 dolaylarında iken bugün 300 seçmenimiz bulunuyor. Mahallede ise 700 kişi ikamet ediyor. Suriyeli Mülteciler ise 120 hane de 600 civarında kişi ikamet ediyor. 7 bin civarında vatandaş mahallemiz sınırları içerisinde çeşitli işlerde çalışıyor. Yani ikamet edilen bir mahalleden çok iş yerlerinin yoğun bulunduğu bir mahalleyiz. Mahallede 11 sokağımız, 2 caddemiz yer alıyor. Komşu mahallelerimiz ise Karagöz, Seferpaşa ve Tışlaki mahallelerinden oluşuyor” dedi.

RESTORASYON ÇALIŞMALARI KAPSAMINDA MAHALLEMİZ YENİLENİYOR

Alt yapıyı değerlendiren Küsüker, “Mahallemiz eski bir mahalle olduğundan dolayı alt yapıyla ilgili problemler meydana gelebiliyor. Biz yetkililer ile iletişim kurarak, alt yapı sorunlarının kısa süre içerisinde çözümlenmesi yönünde çalışmalar yapıyoruz. Sorun ve sıkıntılar anında gideriliyor. Mahallemizde başlatılan restorasyon çalışmaları kapsamında mahalle alt yapısı yenilenerek, elektrik hatları yer altına alınacak ve doğal gaz getirilecek. Bu süreçte alt yapı çalışmalarına ağırlık verilecek. Şuanda restorasyon çalışmaları kapsamında evlerin dış cepheleri yapılıyor” şeklinde konuştu.

“KABARIK TELEFON FATURALARI ÖDÜYORUZ”

Tedaş ile yaşanan sıkıntıları dile getiren Küsüker, “Gaziantep’te hangi mahalleye gidersen git en büyük problem Tedaş oluyor. Tedaş ile ilgili sıkıntıların çözümlenmesi için vekiller ile toplantı yapıldı ancak sonuç alınamadı. Aydınlatma ile ilgili sıkıntılarımızın giderilmesinde güçlük çekiyoruz. Büyükşehir ekiplerinden yardım alarak sorunumuzu giderebiliyoruz. Özelleşmeden sonra eskisi gibi iyi hizmet alamıyoruz. Muhtarlara sorunlarını iletsinler diye hat verildi arıyoruz kimse cevap vermiyor. Tedaş ile yaptığımız telefon görüşmelerinden dolayı yüklü telefon faturaları ödüyoruz. Özelleştirmeden sonra gelen elemanlar arızanın nerede olduğunu tam olarak tespit edemiyorlar” dedi.

MAHALLEDE OKUL BULUNMUYOR

Eğitime ilişkin bilgiler veren Küsüker, “Mahallemiz sınırları içerisinde okul bulunmuyor. Mahalledeki çocuklar yakındaki Kepkep İlkokuluna ve diğer mahallelerdeki okullara devam ediyorlar. Ortaokul olarak Münüfpaşa’ya devam ediyorlar. Mahalle nüfusu az olduğu için okul ve eğitim noktasında sorunlar yaşamıyoruz. Mahallemizde alan bulunmadığı için okul yapılamıyor” şeklinde konuştu.

“SİNAGOG SOSYAL TESİS YAPILACAK”

Mahalledeki büyük sıkıntılardan birinin sosyal tesis eksikliği olduğunu ifade eden Küsüker, “Mahallemizde Sosyal Tesis, Sağlık Ocağı, Taziye evi olmadığı için sorunlar yaşıyoruz. Mahallede bir cenaze olduğu zaman Türktepe Mahallesi’nde bulunan taziye evini kullanmak durumunda kalıyoruz. Diğer mahallelerde de cenaze olunca orada yoğunluk oluyor. Sağlık Ocağı ise mahalle sakinleri için başlı başına büyük sıkıntı yaratıyor. Mahallemizde yaşayan ihtiyar vatandaşlar, Türktepe Mahallesindeki sağlık ocağına gidiyorlar. Türktepe Mahallesi engebeli bir noktada yer aldığı için mahalle sakinleri ulaşım sağlamakta güçlük çekiyor. Karagöz, Seferpaşa ve Düğmeci mahallelerinde bulunan insanların rahatça ulaşabileceği bir noktaya sağlık ocağı ve sosyal tesis yapılmasını istiyoruz. Mahalleden Türktepe’ye çıkan herhangi bir otobüs olmadığı için insanlar zorluk çekiyorlar. Konuyla ilgili olarak bana sitemde bulunuyorlar. Geçtiğimiz haftalar da Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Gaziantep Üniversitesine bağlı bulunan Sinagog’a bir sosyal tesis yapılmasıyla ilgili müjde verdi. Gerekli görüşmelerin ardından buraya Sosyal Tesis yapmak amacıyla kullanacağız” diye konuştu.

“MÜLTECİLER KAMPLARA GÖNDERİLMELİ”

Asayiş olaylarına değinen Küsüker, “Birkaç çıkmaz sokağımızda gasp ve hırsızlık olayları yaşanıyor. Bu konuda emniyet ile irtibat kuruyoruz. Ancak mahallede ikamet eden Suriyeli Mültecilerle ilgili sıkıntılar yaşanıyor. Mahalle sakinleri de Suriyeli Mültecilerden dolayı yoğun şikayette bulunuyorlar. Şehirde yaşayan bazı mülteciler, kamplara gönderilirlerse vatandaşlarda biraz olsun rahatlar. Mülteciler ucuz iş gücü olara görülüyor ve birçok işveren bunları yanlarında çalıştırıyorlar. Mültecilerle birlikte hırsızlık olayları da artıyor. Vatandaşlar bu durumda şikayet ediyorlar. Mültecilerin kamplara taşınmasını istiyoruz. Gaziantep’in birçok mahallesinde huzur kalmadı” diye konuştu.

MAHALLEMİZDE KOMŞULUK İLİŞKİLERİ YÖNÜNDEN İYİ DURUMDA

Düğmeci mahallesinde yerli vatandaşların sayısının azaldığını ifade eden Küsüker, “Mahallemizde şuanda Gaziantep’in yerlisi vatandaşların sayısı azaldı. Kilis ve Mardin tarafından vatandaşlar mahallemizde ikamet ediyorlar. Birbirlerini tanıyor, komşuluk ilişkileri iyi durumda” diye konuştu.

AYHAN DUMAN

Haftanın Öne Çıkanları

Gaziantep’in kalbi: Çukur Mahallesi

2015-09-17 09:23 - Bizim Mahalle

Binevler’in kanayan yarası: "Tedaş"

2015-09-16 13:02 - Bizim Mahalle

“Kozmopolit mahalle”

2015-09-16 10:35 - Bizim Mahalle

“Doğrudan hizmet alamıyoruz”

2015-09-17 09:07 - Bizim Mahalle

"Aileler mağdur ediliyor"

2015-09-16 11:04 - Bizim Mahalle

"Verilen sözler tutulmalı"

2015-09-16 12:52 - Bizim Mahalle

“Vatandaşın canı tehlikede”

2015-09-16 11:46 - Bizim Mahalle

“Belediyeler, muhtarları bilgilendirmeli”

2015-09-17 09:39 - Bizim Mahalle

Kıvılcım Nihal Mert : BAŞARI

2015-09-16 19:58 - Röportajlar

“Huzurumuz kalmadı”

2015-09-18 07:59 - Bizim Mahalle

İlgili Haberler
Günün Manşetleri

Emniyetten Huzur Operasyonu

16:01 - Yaşam

"Açlık Sınırı 19.830 TL, Maaşlar 12.500 TL!"

14:46 - Ekonomi

Eğitim İçin El Ele: Şahinbey Lions’un Alışveriş Şenliği Başladı

09:35 - Özel Haber

Hakimiyet Gazetesi, Yeniden Refah Kadın Kollarını Ağırladı

08:58 - Özel Haber

Nar Çiçekleri Derneği İlk Genel Kurulunu Gerçekleştirdi

15:04 - Özel Haber