?>

İKA 2018’de Bölgeye 31 Milyon Destek Verecek

Yaşam - 7 yıl önce

İpekyolu Kalkınma Ajansı (İKA) 2017 yılı Proje Teklif Çağrısı kapsamında 31 milyon TL destek verecek.

Gaziantep, Adıyaman ve Kilis illerine yönelik faaliyet gösteren İpekyolu Kalkınma Ajansı, 2017 yılı Proje Teklif Çağrısı kapsamında, Yenilikçi İşletmeler Mali Destek Programı, Sanayide Enerji Verimliliğinin Artırılması Mali Destek Programı, Kültür-Turizm Altyapısı Mali Destek Programı, Kent Kültürü ve Kentlilik Bilincinin Geliştirilmesi Mali Destek Programı, Organik Tarım Mali Destek Programı için 31 milyon TL destek verecek.

İpekyolu Kalkınma Ajansı’nın kurulduğu günden beri bölgenin kalkınmasında önemli rol oynadığını söyleyen İpekyolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Burhan Akyılmaz, ‘‘2010-2017 dönemleri içerisinde Gaziantep’te 453 projeye 77 milyon TL, Adıyaman’da 229 projeye 32 milyon TL, Kilis’te 105 projeye 16 milyon TL olmak üzere toplamda 787 projeye 125 milyon destek sağladık. 2017 yılı Mali Destek Programı kapsamında da bölgemize 5 başlıkta 31 milyon TL destek sağlayacağız. Desteklerin bölgemize hayırlı olmasını diliyorum.’’ dedi.

Mali Destek Programlarıyla İlgili bilgi veren Akyılmaz,  Yenilikçi İşletmeler Mali Destek Programı ile İmalat sanayiinde; Ar-Ge ve tasarım altyapısının geliştirilmesi ve yenilikçiliğin arttırılmasının hedeflendiğini söyledi. Akyılmaz,  programın öncelikleri olarak Ar-Ge merkezleri ve tasarım merkezlerinin kurulması, Ar-Ge ve Ür-Ge faaliyetlerinin yapılması, Ar-Ge odaklı Üniversite-Sanayi İşbirliği’nin geliştirilmesi, Endüstri 4.0  uygulamalarının yapılmasının belirlendiğini de sözlerine ekledi.

TRC1 Bölgesi’nde ilk olarak Kent Kültürü ve Kentlilik Bilincinin Geliştirilmesi Mali Destek Programına çıkılacağını hatırlatan Akyılmaz, ‘‘TRC1 Bölgesi’ndeki kent kültürünün geliştirilmesi, kentlilik bilincinin oluşturulması ve yaygınlaştırılması, kente özgü değerlerin korunması, geliştirilmesi ve tanıtılması, kentlilik bilincinin oluşturulması ve yaygınlaştırılması programın önceliklerini oluşturuyor’’ dedi.

Bölgenin turizm potansiyeline de dikkat çeken Akyılmaz, 'Kültür-Turizm Altyapısı Mali Destek Programı' ile TRC1 Bölgesi'nde kültür ve turizm odaklı altyapı çalışmalarının destekleneceğini belirtti. Akyılmaz, " TRC1 Bölgesi’nin kalkınmasına katkı sağlayacak turizm ve kültür-sanat olanaklarının artırılmasına yönelik altyapının iyileştirilmesi amaçlanmaktadır. Bu amaçla; öncelikli olarak TRC1 Bölgesi'nde tescilli taşınmaz kültür varlıklarının restorasyonuna yönelik yapım işlerini içeren altyapı projeleri, akarsu ve göl kıyılarında doğa turizmi ve su sporlarına yönelik yapım işlerini içeren altyapı projeleri, eko-turizm, sağlık turizmi ve gastronomi turizmi gibi alternatif turizm türlerinin geliştirilmesini yönelik yapım işlerini içeren altyapı projeleri, turizm kümeleri geliştirmeye yönelik yapım işlerini içeren altyapı projeleri, müze, kültür merkezi gibi kültürel tesislerin kurulmasına ve iyileştirilmesine yönelik yapım işlerini içeren altyapı projeleri ve ortak kullanıma açık sosyal ve kültürel alanların artırılmasına yönelik yapım işlerini içeren altyapı projeleri desteklenecektir." şeklinde konuştu.

GAP desteğiyle iki program yürütülecek

Akyılmaz, Güneydoğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi desteğiyle ayrıca 2 program yürütüleceğini ifade ederek, programların Sanayide Enerji Verimliliğinin Artırılması Mali Destek Programı ve Organik Tarım Mali Destek Programı olduğunu söyledi.  Akyılmaz,  ‘‘Sanayide Enerji Verimliliğinin Artırılması Mali Destek Programı ile Endüstriyel enerji verimliliğini artıran tedbirlerin belirlenmesi ve uygulanması yoluyla, TRC1 Bölgesi’ndeki sanayi işletmelerinin enerji tüketim maliyetlerinin düşürülmesine, ulusal ve uluslararası rekabet güçlerinin arttırılmasına ve enerjide dışa bağımlılığın azaltılmasına katkıda bulunmaktır. TRC1 Bölgesi’ndeki sanayi işletmelerinin enerji maliyetlerinin verimlilik artırıcı tedbirlerin uygulanması yoluyla düşürülerek, işletmelerin rekabet edebilirliklerinin arttırılması ve enerji verimliliği uygulamalarının bölge sathında yaygınlaştırılmasıdır.’’Organik Tarım Mali Destek Programı’nın TRC1 Bölgesi’ndeki organik tarım değer zincirinin güçlendirilmesine ve ulusal ve uluslararası rekabet edebilirliğinin arttırılmasına katkıda bulunacağına dikkat çeken Akyılmaz, ‘‘Programla organik tarımsal üretimde örgütlemenin teşvik edilmesi ve kurumsallaşmanın desteklenmesi, bölgede üretilen veya işlenen organik tarımsal ürünlerin katma değerinin ve kalitesinin artırılması, bölgesel, ulusal ve uluslar arası işbirliklerinin geliştirilmesi suretiyle bölgede üretilen ürünlerin pazarlara erişiminin sağlanması hedefleniyor.” ifadelerini kullandı.

Haftanın Öne Çıkanları

Yıl sonu indirimleri, piyasayı canlandırdı

2017-12-31 09:00 - Güncel

Suç makinesi adliyeye sevk edildi

2018-01-05 08:33 - Güncel

Kimsesizler mezarlığına gömüldü

2018-01-01 07:38 - Güncel

2018’de hedef 10 milyar dolar

2018-01-03 08:40 - Ekonomi

2017 yılı mücadele dolu bir yıl oldu

2017-12-31 08:49 - Ekonomi

PROJE NETLEŞTİ

2018-01-03 11:26 - Güncel

Hıdıroğlu: “Bu başarı hepimizin”

2018-01-03 08:41 - Ekonomi

Hindiler elde kaldı

2017-12-31 08:53 - Güncel

Kapanacak olan Gaziantepspor'un son umudu Cenk Tosun'un Avrupa'ya transferi

2018-01-02 02:43 - Güncel

Gaziantepspor'da 'kulübü kapatma' kararı

2017-12-31 09:04 - Güncel

İlgili Haberler

Emniyetten Huzur Operasyonu

16:01 - Yaşam

Trafik Sıkışıklığına Son: Tugay Köprülü Kavşağı'na Yeni Şerit Eklendi

16:24 - Yaşam

TÜRGEV Destekli Başarı

12:12 - Yaşam

GAZETECİ ARİF KURT'UN ACI GÜNÜ

13:40 - Yaşam

Dikkat! Sular kesintisi

21:16 - Yaşam

Günün Manşetleri

Yılmaz: “Yeniden Refah Partisi Çare Üreten Bir Hareket Olacak”

12:53 - Özel Haber

Gaziantep Kent Konseyi'nden KADES İçin Farkındalık Toplantısı

22:45 - Özel Haber

KADEM’den “Şiddete Seyirci Kalma” Çağrısı

22:09 - Özel Haber

Av. Sidal Öztürkmen’den Kadın Hakları Üzerine Önemli Sunum

11:18 - Özel Haber

Öğretmenlerden Unutulmaz 24 Kasım Kutlaması

10:25 - Genel