?>

Kamulaştırma çileye dönüştü

Muhtar Ergün Kıcıkoğlu, “Mahallemizde 5 yıldır devam eden kamulaştırma çalışmalarında belediye vatandaşlara ev ve iş yerlerinin tam değerini vermediği için sıkıntılar yaşanıyor” diye konuştu.

Bizim Mahalle - 9 yıl önce

Şıh Cami ve Hamamı’nın etrafının açılmasıyla ilgili olarak başlatılan yıkım çalışmalarının Kepenek Mahallesi için büyük bir problem haline geldiğini söyleyen mahalle muhtarı Ergün Kıcıkoğlu, “Mahallemizde 5 yıldır devam eden kamulaştırma çalışmalarında belediye vatandaşlara ev ve iş yerlerinin tam değerini vermediği için sıkıntılar yaşanıyor” diye konuştu.

Gaziantep Hakimiyet okurları ve Kepenek Mahallesi sakinlerine merhaba. Mahallemizin muhtarı Ergün Kıcıkoğlu’ndan dinleyip, bilgileri en yalın ve tarafsız haliyle sizlere sunarken, cadde, sokak, bulvar ve parkları sizler için fotoğraflıyoruz. İnanıyoruz ki mahalleyi ve mahalleliyi muhtarından iyi kimse tanıyamaz ve anlatamaz. Onun içindir ki Gazeteniz Hakimiyet her hafta üç mahallede sizlerle, muhtarlarla buluşacak. Toplumsal yaşamımızın vazgeçilmezlerinin başında gelen demokrasi merdiveninin ilk basamağı ve demokrasi zincirinin en kırılgan halkasını oluşturan bu kurum, kurumun temsilcisi muhtarlıklar kuruluşundan günümüze kadar hak ettikleri yerde olamadıkları ve oldukça zor koşullarda mücadele verdikleri için muhtarlarımızın yanında yer almayı bir görev kabul ediyoruz. Siz değerli mahalle sakinlerinin görüş, öneri, eleştiri ve şikâyeti bu sayfanın vazgeçilmezlerinin başında yer alacak.

MAHALLEMİZİN KİMLİĞİ

Mahallenin adı: Kepenek

Mahallenin İlçesi: Şahinbey/Gaziantep

Posta Kodu: 27400

Mahallenin nüfusu: Bin 900      

Mahallenin seçmeni: 950

Mahalle ve cadde sayısı: 19 sokak ve 3 cadde

Mahallenin muhtarı: Ergün Kıcıkoğlu

 

Kepenek Mahallesinin Gaziantep’in eski yerleşim yerlerinden olduğunu dile getiren mahalle muhtarı Ergün Kıcıkoğlu, “Eski rivayetlere göre 1200’lü yıllarda yerleşime açıldığını söyleniyor. Mahallemizde Şıh Fetullah Efendi Hazretlerinin ziyareti ve Kurtuluş Savaşı kahramanı Karayılan’ın mezarı mahallemizde bulunuyor. Şıh Cami ve Şıh Hamamları sınırları içerisinde bulunuyor. Kepenek Mahallesinde üç dönemdir muhtarlık görevinde bulunuyorum. Mahallemizin nüfusu bin 900, seçmen sayısı ise 950’dir. 83 hanede Suriyeli mülteciler ikamet ediyor. Mahalle sınırlarında 9’ü çıkmaz olmak üzere toplam 18 sokak ve 3 cadde bulunuyor. Komşu mahallelerimiz ise Suyabatmaz, Kozluca ve Kocaoğlan mahallelerinden oluşuyor.

 !#**g81&in=false**#! 

KEPENEK YENİLENDİ

Alt yapıya ilişkin değerlendirmede bulunan Kıcıkoğlu, “Mahallemizde alt yapıya ilişkin bir sorun yaşanmıyor. Üç yıl mahallemizin alt yapısı tamamen yenilendi. Belediye Başkanlarımız mahallemize büyük önem veriyorlar. Çünkü Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu mahallemizde yaşamış olan kişilerdir. Alt yapı yenilenmeden önce GASKİ ile sorunlarımız bulunuyordu. Şimdi ise sorunlarımız devamlı olarak takip ediliyor” dedi.

“KAMULAŞTIRILAN EVLEİRN TAM DEĞERLERİ VERİLMELİ”

Mahalledeki kamulaştırma çalışmalarında sorunlar yaşandığını söyleyen Kıcıkoğlu, “Şahinbey Belediyenin kamulaştırmaları noktasında mahalle sakinlerinin şikayetleri bulunuyor. Belediye eskinden olduğu gibi ev ve iş yerlerine hak olan değerleri vermiyor. İnsanlara evlerin ve dükkanların tam değerlerinin verilmesi gerekiyor. Şıh Cami ve Hamamının etrafının açılması için bu kamulaştırmaların yapılması noktasında istekte bulunan biz olduk. Belediyenin insanları mağdur etmeden ev ve iş yerlerinin tam değerini vermesi gerekiyor. Vatandaş hakkını alamıyor, evlerin ve dükkanlarının belediye tarafından tespit edilerek vatandaşlara verilmesi gerekiyor. Ancak belediye bu değerlerin altında gayrimenkullere değer biçiyor. Evini kamulaştıran vatandaş aldığı para ile başını sokabileceği bir ev satın alabilmesi gerekiyor” şeklinde konuştu.

“MAHALLE AYDINLATMASINI ŞAHİNBEY BELEDİYESİ TARAFINDAN SAĞLANIYOR”

Kepenek Mahallesi’nde restorasyon yapıldığını ifade eden Kıcıkoğlu, “Belediyenin restorasyon yapmasından önce mahalledeki aydınlatmaları TEDAŞ sağlıyordu. Burada TEDAŞ ile yoğun sorunlar yaşadık. Restorasyon çalışmalarıyla mahallemiz büyük oranda yenilendi. Elektrik aydınlatma sistemleri yenilenerek aydınlatmamız Şahinbey Belediyesi tarafından sağlanmaya başlandı. Restorasyon ile aydınlatma sistemleri yenilenerek, elektrik hatları yer altına alındı” diye konuştu.

“KAMULAŞTIRMA ÇALIŞAMLARI 5 YILDIR DEVAM EDİYOR”

Eski yerleşim noktalarının restorasyonu kapsamında Kepenek Mahallesi’nin restore edildiğini hatırlatan Kıcıkoğlu, “Mahallemizdeki Şıh Cami ve Hamamının etrafının açılması için Şahinbey Belediyesi tarafından mahallemizden restorasyon çalışmaları yapıldı. Bu noktada mahalle genelinde bir yenileme çalışması yapıldı. Mahallede kamulaştırma çalışmaları 5 yıldır devam ediyor. Mahallede bu kamulaştırma sonrasında yıkımlar devam edecek. Kamulaştırma noktasında tarihi noktaların etrafının açılması noktasında istekte bulunan biz olduk. Ancak kamulaştırmada vatandaşlar mağdur ediliyor. Bu şekilde olmaması gerekiyor” şeklinde konuştu.

SOSYAL DONATI ALANLARI MEVCUT

Mahallede sosyal donatı alanlarının olduğunu dile getiren Kıcıkoğlu, “Mahallemizde okul, sosyal tesis, taziye evi ve park alanları mevcut bulunuyor. İstiklal İlkokulu ve Ortaokulu mahallemiz sınırları içerisinde yer alıyor. 3 yıl önce sosyal tesis ve taziye evi yapıldı. Şehreküstü Konakları’nın yakından bulunan sosyal tesis ve taziye evi vatandaşlar tarafından çok fazla kullanılmıyor” diye konuştu.

KEPENEK KOZMOPOLİT BİR YAPIYA SAHİP

Kepenek Mahallesi’nin kozmopolit bir mahalle olduğunu ifade eden Kıcıkoğlu, “ Mahallemiz eski bir mahalle olduğu için Gaziantep’in yerlisi vatandaşlar mahallemizde ikamet ediyorlar. Ancak değişen zaman ve alınan göç sonrasında ağırlıklı olarak şehir dışından gelen vatandaşlar mahallemizde ikamet ediyorlar. Van, Besni ve Siirt’ten gelen kimseler ikamet ediyorlar. Komşuluk ilişkileri eskinden olduğu gibi değil. Dar gelirli aileler genel anlamda mahalle genelinde ikamet ediyorlar” diye konuştu.

RESTORASYON ÇALIŞMALARI SONRASI ASAYİŞ OLAYLARI AZALDI

Asayiş olaylarına değinen Kıcıkoğlu, “Mahallemizde hırsızlık olayları ve madde bağımlılarıyla ilgili sıkıntılar yaşanıyordu. Şimdilerde bu sıkıntılar büyük oranda azaldı. Restorasyon çalışmaları bu konuda olumlu bir etki yarattı. Şıh Fettulah Aşevi’nde dağıtılan yemekleri almak için gelen kimseler nedeniyle mahallede bazı sıkıntılar yaşanıyor. Şehrin değişik noktalarından gelen kimseler nedeniyle mahalle sakinleri tedirgin oluyorlar. Dağıtımlar sırasında sıkıntılar meydana geliyor. Hırsızlık olayları ara çıkmaz sokaklarda yoğun olarak yaşanıyordu. Restorasyon sonrası bu olaylar azaldı” dedi.

Haftanın Öne Çıkanları

"Gündoğdu, açık otopark oldu"

2015-11-12 13:39 - Bizim Mahalle

Kamulaştırma çileye dönüştü

2015-11-16 11:22 - Bizim Mahalle

“Harabelerde yaşıyorlar”

2015-11-11 09:15 - Bizim Mahalle

Terlik sektöründe söz sahibiyiz

2015-11-10 17:54 - Gündem

DONDURULMUŞ TEHLİKE!

2015-11-09 13:32 - Manşet

Kuyumcuyu bin 500 dolar dolandırdılar

2015-11-12 13:03 - Asayiş

Başkan Fatma Şahin Suriyeli mültecileri anlattı

2015-11-15 17:15 - Gündem

“Ağabey kalk evimize gidelim”

2015-11-11 14:44 - Manşet

GKV, Prof. Dr. Ayten Sezer Arığ’ı ağırladı

2015-11-13 09:10 - Yaşam

W Motors’dan 900 Beygirlik Canavar!

2015-11-12 11:32 - Teknoloji

İlgili Haberler
Günün Manşetleri

Emniyetten Huzur Operasyonu

16:01 - Yaşam

"Açlık Sınırı 19.830 TL, Maaşlar 12.500 TL!"

14:46 - Ekonomi

Eğitim İçin El Ele: Şahinbey Lions’un Alışveriş Şenliği Başladı

09:35 - Özel Haber

Hakimiyet Gazetesi, Yeniden Refah Kadın Kollarını Ağırladı

08:58 - Özel Haber

Nar Çiçekleri Derneği İlk Genel Kurulunu Gerçekleştirdi

15:04 - Özel Haber