?>

"Kılınçoğlu’nu kurtarın!"

Bizim Mahalle - 9 yıl önce

Kılınçoğlu Mahallesi’nde daha önce Şahinbey Belediyesi tarafından istimlak edilen evlerin madde bağımlılarının yuvası haline geldiğini söyleyen mahalle muhtarı Mehmet Çeven, “Şahinbey Belediyesi mahalle sakinleri ile anlaşıp mahalledeki boş evlerin yıkımlarını tamamlayarak Kılınçoğlu’nu bu sıkıntıdan kurtarmalı” diye konuştu.

 !#**g83&in=false**#! 

Gaziantep Hakimiyet okurları ve Kılınçoğlu Mahallesi sakinlerine merhaba. Mahallemizin muhtarı Mehmet Çeven’den dinleyip, bilgileri en yalın ve tarafsız haliyle sizlere sunarken, cadde, sokak, bulvar ve parkları sizler için fotoğraflıyoruz. İnanıyoruz ki mahalleyi ve mahalleliyi muhtarından iyi kimse tanıyamaz ve anlatamaz. Onun içindir ki Gazeteniz Hâkimiyet her hafta üç mahallede sizlerle, muhtarlarla buluşacak. Toplumsal yaşamımızın vazgeçilmezlerinin başında gelen demokrasi merdiveninin ilk basamağı ve demokrasi zincirinin en kırılgan halkasını oluşturan bu kurum, kurumun temsilcisi muhtarlıklar kuruluşundan günümüze kadar hak ettikleri yerde olamadıkları ve oldukça zor koşullarda mücadele verdikleri için muhtarlarımızın yanında yer almayı bir görev kabul ediyoruz. Siz değerli mahalle sakinlerinin görüş, öneri, eleştiri ve şikâyeti bu sayfanın vazgeçilmezlerinin başında yer alacak.

MAHALLEMİZİN KİMLİĞİ

Mahallenin adı: Kılınçoğlu

Mahallenin İlçesi: Şahinbey/Gaziantep

Posta Kodu: 27400

Mahallenin nüfusu: 4 bin            

Mahallenin seçmeni: 950

Mahalle ve cadde sayısı: 17 sokak, 8 cadde

Mahallenin muhtarı: Mehmet Çeven

 

Kılınçoğlu Mahalle Muhtarı Mehmet Çeven, “Kılınçoğlu Mahallesi 300 yıl önce kurulmuş bir mahalledir. Gaziantep’in ilk yerleşim noktalarından olan mahallemizde 280 yıllık tarihi Kılınçoğlu Camii bulunmaktadır ve kurulduğu günden bu yana adı değişmemiştir. 2004 yılında mahalle muhtarı olarak seçildim ve 3 dönemdir mahalle muhtarlığı görevini sürdürüyorum. Mahallemizin nüfusu 4 bin, seçmen sayısı ise 950’dir. Daha önce 5 bin nüfusumuz, bin 260 seçmenimiz bulunuyordu. Mahallemizin afet bölgesi ilan edilerek Kentsel Dönüşüm alanına girmesi nedeniyle mahalle nüfusumuzda azalma meydana geldi. Mahallemizde 17 sokağımız, 8 caddemiz bulunuyor. Komşu mahallelerimiz ise Daracık, Alibaba, Delbes, Yavuzlar, Sultan Selim ve Aydınbaba mahallelerinden oluşuyor” dedi.

ALT YAPI YENİLENDİ

Alt yapı sorunlarına ilişkin bilgiler veren Çeven, “Mahallemizin alt yapısı geçtiğimiz yıllarda oldukça sıkıntılıydı. Mahalle alt yapısı eski olduğu için problemler meydana geliyordu. Kanalizasyonlar karataştan yapılı olduğu için sağlıklı değillerdi. Karataş olan kanalizasyon değiştirilerek daha sağlıklı bir alt yapı inşa edildi” diye konuştu.

BELEDİYE İLE VATANDAŞ ANLAŞAMIYOR

Mahalledeki en büyük sorunun kentsel dönüşümden kaynaklandığını belirten Çeven, “Mahallemiz afet bölgesi olması dolayısıyla diğer 32 mahalle ile birlikte Kentsel dönüşüm alanı ilan edildi. Bu kapsamda yaklaşık 10 ay önce mahallede istimlak işlemleri başladı. Belediye tarafından başlatılan kamulaştırma ile birlikte sıkıntılar meydana gelmeye başladı. Mahalle sakinleri evlerinin belediyenin belirlediği fiyatlara satmak istemiyorlar. Vatandaşlar ile belediye arasındaki anlaşmazlıklar, nedeniyle sıkıntılar yaşıyoruz. Belediye tarafından istimlak edilen evlerin kapı ve pencereleri, belediyenin anlaştığı firmlar tarafından sökülerek götürüldü. Kapı ve penceresi olmayan bu evlere madde bağımlılarının yuvası haline geldi” şeklinde konuştu.

MAHALLELİ TEDİRGİN

Belediye ile vatandaş arasındaki sorunun çözümlenmesi gerektiğini ifade eden Çeven, “Şahinbey Belediyesi bildiğim kadarıyla Gaziantep Emlakçılar Odası tarafından belirlenen fiyatlar ile mahalledeki evleri istimlak ediyorlar. Vatandaşlar evlerinin değerinin altında fiyat biçildiğini söyleyerek, evlerini satmak istemiyorlar. Mahalledeki kentsel dönüşüm çalışmaları bu nedenle durmuş vaziyette bulunuyor. Daha önce istimlak edilen evlerin madde bağımlılarının barınağı haline gelmesi nedeniyle sorunun çözümlenmesi gerektiğini düşünüyorum. Mahalle sakinleri de atıl vaziyette bulunan evlerin madde bağımları tarafından mesken tutulmasından şikayet ediyorlar. Şahinbey Belediyesi’nin mahalle sakinleri ile anlaşarak, Kılınçoğlu’nu bu sıkıntıdan kurtarması gerekiyor” diye konuştu.

TEDAŞ İLE YAŞANAN SORUNLAR BİTMİYOR

TEDAŞ ile yaşadıkları sorunları anlatan Çeven, “TEDAŞ’ın özelleştirilmesinden önce hizmet noktasında herhangi bir sıkıntı yaşanmıyordu. Özelleşmenin ardından büyük sıkıntılar yaşadık. Elektrik hizmetlerinde aksama olduğundan gerekli bildirimleri yaptığımızda en geç 3 gün içerisinde sorunun çözümü için ekipler geliyordu. Şimdi ise Adana’daki Bölge Müdürlüğü’nü arayarak buraya kaydımızı yaptırıyoruz. Ondan sonra artık ne zaman sıra gelirse Gaziantep’teki ekip gelip sıkıntıyı çözüyorlar. Sürekli olarak yaptığımız şikayetler sonucunda ancak bir ay içinde gelip sıkıntı çözümleniyor. Bölge müdürlüğünün Gaziantep’te bulunması gerekiyor. Adana’dan Gaziantep’e yapılan yönlendirmeler sağlıklı sonuç vermiyor” şeklinde konuştu.

OKUL SORUNUNA ÇÖZÜM İSTENİYOR

Eğitim konusunda bilgiler veren Çeven, “Mahallemizde Yavuzlar İlkokulu bulunuyor ancak mahallemizde bir ortaokul bulunmuyor. Mahallemizde ikamet eden çocukların yarısı Atatürk Ortaokuluna diğer yarısı ise Şehit Cengiz Topel Ortaokuluna devam ediyor. Mahalle sakinleri Atatürk Ortaokulu mahalleye uzak olduğundan dolayı çocuklarını oraya değil Şehit Cengiz Topel Ortaokuluna göndermek istiyor. Mahalle sakinlerinin ortak görüşü Kılınçoğlu’nda ikamet eden çocukların Şehit Cengiz Topel Ortaokuluna kayıtlarının yapılmasını istiyorlar” dedi.

KILINÇOĞLU PARKI’NA 4 MAHALLENİN İHTİYACINI KARŞILAYACAK TAZİYE EVİ YAPILMALI

Mahallede bulunan sosyal donatı alanları hakkında bilgiler veren Çeven, “Şahinbey Belediye Başkanımız sağ olsun mahallemize bir taziye evi yaptırdı. Bu çalışmadan dolayı teşekkür ediyoruz. Ancak taziye evi yetersiz kalıyor. Benim düşüncem muhtarlıkların bulunduğu Kılınçoğlu Parkı içerisine Yavuzlar, Sultan Selim, Alibaba veAydınbaba mahallelerinin ihtiyacını karşılayacak bir sosyal tesis yapılırsa daha iyi bit hizmet sağlanacağına inanıyorum” diye konuştu.

KILINÇOĞLU’NDA DAR GELİRLİ AİLELER İKAMET EDİYOR

Kılınçoğlu Mahallesi’nin eski bir yerleşim noktası olduğunu hatırlatan Çeven, “Mahallemiz eski bir yerleşim yer olmasından dolayı önceki yıllarda Gaziantep’in yerlisi olan vatandaşların yoğun olarak ikamet ettiği bir mahalle idi. Ancak ilerleyen yıllarda durumu düzelen yerli vatandaşlar farklı mahallelere ikamet etmeye başladılar. Onların yerine dar gelirli aileler ve mülteci aileler, mahalleye yerleşmeye başladılar. Şimdilerde mahallemizin yüzde 15’ini Gaziantep’in yerlisi vatandaşlar oluşturuyor. Mahallemizde 85 hanede 900 civarında Suriyeli Mülteci ikamet ediyor” şeklinde konuştu.

ASAYİŞ EKİPLERİ MAHALLE MUHTARLARI İLE DAHA FAZLA İŞBİRLİĞİ YAPMALI

Mahallede meydana gelen asayiş olaylarını aktaran Çeven, “Mahallemizde zaman zaman hırsızlık olayları meydana geliyor. Kentsel Dönüşüm çalışmalarıyla birlikte mahallemizde madde bağımlısı gençlerin sayısında artış yaşandı. İstimlak edilen evlerin boş kalması bu gençlerin mahallemize daha fazla gelmesine neden oluyor. Vatandaşlar ister istemez bu durumdan tedirgin oluyorlar. İstimlak edilen evlerin kapı ve pencerelerinin sökülmüş olması bu gençlerin evlere girişini kolaylaştırıyor. Asayiş ekipleri, mahalle muhtarları ile daha fazla işbirliği içerisine girebilirlerse asayiş noktasında daha etkili olacaklarını düşünüyorum” diyerek sözlerini noktaladı.

Haftanın Öne Çıkanları

"Kılınçoğlu’nu kurtarın!"

2015-11-17 14:13 - Bizim Mahalle

"Gündoğdu, açık otopark oldu"

2015-11-12 13:39 - Bizim Mahalle

Kamulaştırma çileye dönüştü

2015-11-16 11:22 - Bizim Mahalle

“Harabelerde yaşıyorlar”

2015-11-11 09:15 - Bizim Mahalle

Grup Abdal sevenleriyle buluşacak

2015-11-17 13:27 - Yaşam

HAYAT; HERŞEYE RAĞMEN BİR ARMAĞANDIR!

2015-11-16 11:53 - Röportajlar

Terlik sektöründe söz sahibiyiz

2015-11-10 17:54 - Gündem

Kuyumcuyu bin 500 dolar dolandırdılar

2015-11-12 13:03 - Asayiş

Dülükbaba Tabiat Parkı her mevsimde güzel

2015-11-17 09:18 - Yaşam

Başkan Fatma Şahin Suriyeli mültecileri anlattı

2015-11-15 17:15 - Gündem

İlgili Haberler
Günün Manşetleri

Emniyetten Huzur Operasyonu

16:01 - Yaşam

"Açlık Sınırı 19.830 TL, Maaşlar 12.500 TL!"

14:46 - Ekonomi

Eğitim İçin El Ele: Şahinbey Lions’un Alışveriş Şenliği Başladı

09:35 - Özel Haber

Hakimiyet Gazetesi, Yeniden Refah Kadın Kollarını Ağırladı

08:58 - Özel Haber

Nar Çiçekleri Derneği İlk Genel Kurulunu Gerçekleştirdi

15:04 - Özel Haber