Hayvanat bahçesinde kışlık barınaklarına alınan hayvanların soğuktan etkilenmemeleri için çeşitli önlemler alındı. Hayvanların fizyolojik özelliğine göre farklı ısıtma sistemleriyle kışı sorunsuz geçirmesi için çaba sarf edilen hayvanat bahçesinde, hayvanları aşılama çalışmaları da tamamlandı. Gaziantep Hayvanat Bahçesi Müdürü Aysun Kaya, kışa yönelik tüm hazırlıkların tamamlandığına dikkat çekti.
!#**v423&pl=true**#!
TÜM ÖNLEMLER ALINDI
Isınmaya ihtiyacı olan hayvanları, kuru üzüm, incir ve proteini yüksek yemlerle beslemeye başladıklarını aktaran Gaziantep Hayvanat Bahçesi Müdürü Aysun Kaya, “Özellikle bahçemizde bulunan geyik, ceylan, karaca ve kangurularımızı bu şekilde beslemeye başladık" dedi. Hayvanat bahçesindeki Afrika kökenli aslan, kaplan, leopar ve jaguar gibi yırtıcı hayvanların yaşadıkları alanların ısısının 15 derecenin altına düşmemesi gerektiğine dikkati çeken Kaya, bu nedenle barınaklarında ısıtma sistemlerini çalıştırmaya başladıklarını vurguladı. Kışlık barınaklarda gerekli dezenfeksiyon, bakım ve boya işlemlerini tamamladıklarını ifade eden Kaya, "Özellikle soğuk havadan maymun, timsah, armadillo ve mirket gibi hayvanlar çok çabuk etkileniyor. Bunun yanında yeni açılan safari parkında da hayvanların kışın korunmaları için yeni kışlık barınaklar dizayn etmeye başladık. Hayvanları soğuk ve karlı havalarda bu barınaklarda muhafaza edeceğiz" diye konuştu.
MİLYONLARCA KİŞİ ZİYARET EDİYOR
Gaziantep Hayvanat Bahçesi Müdürü Aysun Kaya, Türkiye'nin en büyüğü olan Gaziantep Hayvanat Bahçesi'nin Avrupa'nın 3, dünyanın ise 4'üncü büyük hayvanat bahçesi konumunda bulunduğunu söyledi. Hayvanat bahçesine özellikle şehir dışından gelenlerin ilgi gösterdiğini aktaran Kaya, "Şimdiye kadar milyonlarca kişi hayvanat bahçemizi ziyaret etti. Bu ziyaretçilerin yüzde 80'i şehir dışından geliyor. Bahçe kışın da ziyaret ediliyor. Hafta içi, günlük bin ila bin 200 ziyaretçimiz oluyor. Hafta sonunda da 7-8 bin kişi ziyaret gerçekleştiriyor" görüşünü kaydetti.