?>

Küçük dolmabahçe sarayı

Yaşam - 9 yıl önce

Atatürk'ün 1933 yılında Gaziantep'i ziyareti sırasında yattığı yatak ve kullandığı eşyalar Gaziantep Atatürk Anı Müzesi'nde ziyaretçilerden yoğun ilgi görüyor.

Atatürk'ün 1933 yılında Gaziantep’e yaptığı ziyaret sırasında, kaldığı Bey Mahallesi'ndeki evde kullandığı eşyalar, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından restorasyonu yapılan Atatürk Anı Müzesi'nde sergileniyor. Gaziantep'in en eski yerleşim yerlerinden biri olan Bey Mahallesi, aynı zamanda Mustafa Kemal Atatürk'ün nüfusa kayıtlı olduğu mahalle. Müzede Atatürk'ün yemek yediği tabak, kaşık ve çatal, Atatürk'ün yattığı yatak, okuduğu kitaplar ziyaretçilerin yoğun ilgisini görüyor.

Atatürk'ün ilk defa 26 Ocak 1933 yılında, yurt gezisi sırasında Gaziantep’e geldiğini Dile getiren Gaziantep Atatürk Anı Müzesi Sorumlusu Serdar Şeritçi, Atatürk’ün Gaziantep’e geldiği zaman, Bey Mahallesinde bir evde dinlendiğini belirtti. Serdar Şeritçi, “Atatürk’ün kaldığı ev yıkıldığı için, bu müzede o zaman Gaziantep’e geldiği zaman kullandığı eşyaları anısına kuruldu. Bu müzenin en büyük özelliği, Atatürk’ün Nüfusuna kayıtlı olduğu, mahallenin bulunduğu müzedir. Burada Atatürk’ün dinlediği yatak ve buraya geldiği sırada kullandığı eşyalar sergileniyor. Gaziantep’in genel kültürünü anlatan bir kütüphanemiz var. Atatürk burada bulunan yatakta dinleniyor. Daha sonra vatandaşlarla bayramlaştıktan sonra, gezisine devam ediyor. Atatürk buraya geldiği zaman kendisine fahri hemşehrilik verilerek, nüfusu resmen Gaziantep’in Bey Mahallesine kaydediliyor. Müzemiz 19 Mayıs 2013 yılında restorasyonu biterek, müze haline getirilip, halkın beğenisine sunulmuştur. Evin tarihi ise 1892 yılından kalma bir evdir. Zaten olarak Bey Mahallesi o tarihlerden kalma bir mekandır” şeklinde konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

"Yer bulamıyoruz"

2016-01-04 13:14 - Bizim Mahalle

"Kentsel dönüşüm önemli"

2016-01-01 12:13 - Mobil

Köylü kadınlar doğal yaşam pazarında

2016-01-04 14:00 - Yaşam

Tuvale uzanan sihirli parmaklar

2016-01-06 10:34 - Mobil

"Uygun değil"

2016-01-03 09:48 - Mobil

Özgüler ailesinin acı günü

2016-01-07 13:23 - Mobil

Gözyaşları arasında uğurlandı

2016-01-08 09:42 - Mobil

Kadoil'in Genel Müdürlüğü'ne Çağdaş Demirağ atandı

2016-01-05 10:47 - Gündem

NCR International Hastanesi'nde NRP eğitimi

2016-01-03 09:41 - Yaşam

Muhtarlar tebligat mağduru!

2016-01-02 08:33 - Mobil

İlgili Haberler

Acarsan Holding Bayramınızı Kutlar

13:06 - Yaşam

Sökücü Ailesinin Acı Kaybı

01:32 - Yaşam

Şehitkamil Belediye Meclis Üyesi Hülya Kılıç’ın Acı Kaybı!

12:19 - Yaşam

Necat Özgül’ün Vefatı Sonrası Ailesinden Teşekkür Mesajı

13:58 - Yaşam

Fayat Bay’ın Acı Günü

01:09 - Yaşam

Günün Manşetleri

CHP'li başkan Hurşit Yıldırım'dan ihraç resti

19:23 - Özel Haber

E-Devlet Üzerinden İstifa mı Etti? Umut Yılmaz Hakkında Bomba İddia!

18:56 - Özel Haber

Şehitkamil Belediye Meclisi toplantı yeter sayısına ulaştı

17:45 - Gündem

CHP Şehitkamil Meclisi'ni Boykot Etti! Katılan İhraç Edilecek!

13:29 - Gündem

Uyuşturucu Tacirlerinin Kabusu PETRA Görev Başında!

21:01 - Asayiş