?>

Kültür turizmi başladı

Mobil - 9 yıl önce

Gaziantep Kalesi çevresindeki esnaf, kültür turizmin açılmasını bekliyor. Kurban Bayramı tatiliyle birlikte yerli ve yabancı turistlerin Gaziantep’e gelmeye başladığını belirten esnaf önümüzdeki günlerde gelen turist sayısının daha da artacağını söyledi. Gaziantepli esnaflar dört gözle turistlerin gelmesini bekliyor. Turistlerin uğrak yerlerinden biri olan Kale çevresi ve kültür yolundaki esnafın yüzü bayram tatiliyle birlikte gülmeye başladı. Yaklaşık 1 ay öncesine kadar işlerinin iyi olmadığını söyleyen esnaf, önümüzdeki günlerde turistlerin gelmesiyle işlerinin daha da iyi olacağını vurguladı.

“DÖRT GÖZLE TURİSTLERİ BEKLİYORUZ”Kültür yolu esnafı olarak, bakırcı ve yemenicisiyle turistleri bekliyoruz diyen Zekeriya Uzunöz, şunları söyledi: “Bayramdan dolayı işlerimizde bir hareketlilik var. Bayram sonrasında da ciddi bir turist yoğunluğu bekliyoruz. Gaziantep’e gelecek turistler gönül rahatlığıyla gelip gezebilirler. Yerli ve yabancı turistlerin Gaziantep’e gelmelerini dört gözle bekliyoruz. Kale çevresindeki kültür yolu esnafı olarak, yemenicisiyle, bakırcısıyla herkesi buraya bekliyoruz” şeklinde konuştu.

“YERLİ VE YABANCI TURİSTLER GELMEYE BAŞLADI”2 ay öncesine kadar durgun olan işlerinin şimdi daha iyi olduğunu belirten Coşkun Keleşoğlu ise: “2 haftadan bu yana işlerimizde bir artış var. Yerli ve yabancı turistler bayram tatiliyle birlikte gelmeye başladı. Yaklaşık 2 ay öncesine dönersek işlerimiz çok kötüydü şimdi ise işlerden memnunuz. Önümüzdeki günlerde de daha iyi olacak diye ümit ediyoruz. Gaziantep’e gelecek olan turistleri özellikle kültür yolunu gezmeye davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.

“TURİSTLERİN UĞRAK YERİ KÜLTÜR YOLU”Gaziantep’e gelen turistlerin en çok Kale çevresindeki kültür yolunu gezdiklerini ifade eden Ekrem Cengiz ise: “Beklentimiz Kurban Bayramı sonrası yerli ve yabancı turistlerin artacağı yönünde. Kale çevresindeki düzenlemeyle ortaya çıkartılan ‘Kültür Yolu’ projesi turistlerin bu bölgeye olan ilgisini de arttırdı. Gelen turistlerin çoğu kale çevresinden gezmeye başlıyor. Sezonumuz açıldı. Bayram tatili sonrası yerli ve yabancı turistlerin yoğun bir şekilde bu bölgeye geleceğini düşünüyoruz” dedi.

Haftanın Öne Çıkanları

Gaziantep'in 'şampiyonu' hazır

2016-09-19 03:04 - Spor

Gurbetçi vatandaşlar, Gaziantep çarşı esnafının yüzünü güldürdü

2016-09-17 05:47 - Ekonomi

Gaziantep'te korkunç cinayet

2016-09-13 17:42 - Asayiş

Gaziantep’ten İsviçre’ye kebap tepkisi

2016-09-17 06:49 - Dünya

Gaziantep'te Cemevi’ne bombalı saldırı ihbarı polisi harekete geçirdi

2016-09-17 06:14 - Mobil

IŞİD hedefleri karadan ve havadan vuruluyor

2016-09-18 08:10 - Dünya

Gaziantep'te 'Dünya barışı' için 3 ton aşure pişirilecek

2016-09-20 08:25 - Mobil

Gaziantep'te gürültü cinayeti

2016-09-16 07:22 - Asayiş

Cumhuriyet Savcısı Kurtuluş Tayanç Çalışır, FETÖ yapılanmasını kaleme aldı

2016-09-20 10:21 - Yaşam

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Dünyanın hiçbir ülkesi FETÖ için sığınak değildir"

2016-09-19 05:06 - Mobil

İlgili Haberler

Gaziantep'te taksimetreye zam!

04:55 - Mobil

"Zor durumdayız"

11:50 - Mobil

Başkan Kurt, “13 Ocak’taki BİK kararları basın sektörü için çok önemli olacak”

10:22 - Mobil

OSB'de feci kaza

10:08 - Mobil

Kamil Ocak adı yaşatılacak

07:16 - Mobil

Günün Manşetleri

Uyuşturucu Tacirlerinin Kabusu PETRA Görev Başında!

21:01 - Asayiş

Mahbuba'dan Göz Boyayan Reklamlar, Cevaplanmayan Sorular!

20:51 - Özel Haber

CHP’nin Sessiz Fırtınası Reis Geliyor(!)

14:21 - Gündem

CHP’deki Tartışmalı İsim Şimdi Genel Merkez Peşinde!

23:17 - Özel Haber

CHP’de Kriz Büyüyor! “Delilsiz Rapor, Suskun Başkan ve Algı Oyunu”

21:33 - Gündem