Kahvelipınar Mahallesi’nde yaşanan en büyük sorunun Kentsel Dönüşüm çalışmalarından kaynaklandığını belirten mahalle muhtarı Hayri Bekler, “Mahallede bulunan enkazlardan mahalle sakinleri rahatsız oluyor” diye konuştu.
Gaziantep Hâkimiyet okurları ve Kahvelipınar Mahallesi sakinlerine merhaba. Mahallemizin muhtarı Hayri Bekler’den dinleyip, bilgileri en yalın ve tarafsız haliyle sizlere sunarken, cadde, sokak, bulvar ve parkları sizler için fotoğraflıyoruz. İnanıyoruz ki mahalleyi ve mahalleliyi muhtarından iyi kimse tanıyamaz ve anlatamaz. Onun içindir ki Gazeteniz Hakimiyet her hafta üç mahallede sizlerle, muhtarlarla buluşacak. Toplumsal yaşamımızın vazgeçilmezlerinin başında gelen demokrasi merdiveninin ilk basamağı ve demokrasi zincirinin en kırılgan halkasını oluşturan bu kurum, kurumun temsilcisi muhtarlıklar kuruluşundan günümüze kadar hak ettikleri yerde olamadıkları ve oldukça zor koşullarda mücadele verdikleri için muhtarlarımızın yanında yer almayı bir görev kabul ediyoruz. Siz değerli mahalle sakinlerinin görüş, öneri, eleştiri ve şikâyeti bu sayfanın vazgeçilmezlerinin başında yer alacak.
MAHALLEMİZİN KİMLİĞİ Mahallenin adı: Kahvelipınar Mahallenin İlçesi: Şahinbey/Gaziantep Posta Kodu: 27200 Mahallenin nüfusu: 7 bin Mahallenin seçmeni: 4 bin 350 Sandık Sayısı: 11 Mahalle ve cadde sayısı: 68 Sokak, 4 Cadde Mahallenin muhtarı: Hayri BeklerKahvelipınar Mahallesi’nin daha önce Kıbrıs Mahallesi’ne bağlı olduğunu ifade eden mahalle muhtarı Hayri Bekler, “Mahallemiz 1994 yılında Kıbrıs Mahallesi’nden bölünerek mahallemiz kuruldu. Üç dönemdir mahalle muhtarlığı görevimi sürdürüyorum. Daha önce Güneş Mahallesi mahallemiz sınırları içerisinde yer alırken bölünerek mahalle haline geldi. Mahallemizin nüfusu 7 bin, seçmen sayısı ise 4 bin 350’dir. Mahallemizdeki sandık sayısı 11, yapılan seçimlerde en fazla oy AK Partiye verildi. Kahvelipınar’da 68 sokak, 4 cadde bulunuyor. Caddelerimiz ise Özdemirbey, 44 nolu, 77 nolu ve 42 nolu caddeler mahallede yer alıyor. Komşu mahallelerimiz ise Dumlupınar, Kıbrıs, Güneş ve Ulaş mahallelerinden oluşuyor” diye konuştu.
ALT YAPI YENİLENDİMahalledeki alt yapı problemlerinin büyük oranda çözüldüğünü belirten Bekler, “Şuanda mahallemizde alt yapı sorunu ile karşılaşmıyoruz. Gaski tarafından mahalledeki alt yapı sistemleri geçtiğimiz yıllarda yenilendi. Daha önceki yıllarda 77 nolu caddemiz Dere yatağında olduğu için üst sokak ve caddelerden gelen sular buraya birikiyordu. Yağmurlu günlerde çocuklar o yoldan okullarına ulaşım sağlamakta güçlük çekiyordu. Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Asım Güzelbey döneminde girişimlerimiz neticesinde 77 nolu caddedeki alt yapı tamamen yenilendi” diye konuştu.
VATANDAŞ ENKAZLARDAN RAHATSIZLIK DUYUYORKahvelipınar Mahallesi’nde bir kentsel dönüşüm çalışması yapıldığını ifade eden Bekler, “Kentsel Dönüşüm çalışmalarından dolayı mahalledeki evler yıkılıyor. Yıkılan evlerin enkazları, mahalleden kaldırılmadığı için zaman zaman vatandaşlarımızın şikayetleri oluyor. İster istemez enkaz alanları oluşacaktır. Vatandaşlar mahalledeki enkazların kötü görüntüsünden, çevreye yayılan kötü kokulardan, toz toprak oluşumundan ve farelerden şikayetçi oluyor. Belediye ekipleri farelere karşı ilaçlama çalışmaları yapıyor. Kentsel Dönüşümün vatandaş açısında bir diğer olumsuz yönü ise 3 katlı evi bulunan bir kişi, evinde kendisi ve çocuklarının aileleriyle yaşıyorlar. Üç ailenin ikamet ettiği ev için ancak bir daire parası alınabiliyor. Diğer iki aile mağdur oluyor. Bundan dolayı birçok vatandaş, kentsel dönüşüm çalışmalarına olumsuz yaklaşıyor” diye konuştu.
“TEDAŞ İLE YAŞANAN SIKINTILARIN AZALDIĞINI DÜŞÜNÜYORUM”Tedaş ile yaşanan sıkıntılara değinen Bekler, “Tedaş ile sadece benim değil Gaziantep’te bulunan 183 muhtarımızın sorunu var. Özelleştirmenin ardından çok büyük sıkıntılar yaşadık ama şimdilerde bu sıkıntıların aza indirgendiğini düşünüyorum. Bir normalleşme sürecinin başladığını görüyorum. Daha önce ise mahallede 5 sokağımda aydınlatma sistemi çalışmadığı için Tedaş’ın sorunu gidermesi için haftalarca çaba gösterdiğim oldu. Bir trafodaki şalterin atması nedeniyle 1 hafta 30 sokağımızda aydınlatma sistemi çalışmadı. Böyle ufak sorunlar nedeniyle günlerce beklediğimiz oluyordu. Şimdi eskiye nazaran ekiplerin sorunlara daha hızlı müdahale ettiğini söyleyebiliriz” dedi.
MAHALLE SAKİNLERİ İLKOKUL İSTİYORMahalle sakinlerinin eğitime bakış açısını olumlu olarak değerlendiren Bekler, “Mahallemizde çocukların okullaşma oranı yüzde 90 oranında gerçekleşiyor. Aileler, çocuklarının eğitimli birer birey olması için okutuyorlar. Mahallemizde Adil Ceydeli Ortaokulu bulunuyor. Bu okulumuzun dışında mahallemize yeni bir okul daha inşa ediliyor. Geçmişte eğitimle ilgili olarak ilkokul problemimiz vardı. Mahalledeki çocuklarımız, Ulaş Mahallesi’ndeki Haydar Aliyev İlkokuluna ya da Ertuğrul Gazi İlkokuluna devam ediyorlar. Mahalle sakinleri mahallemizde bir ilkokul olması gerektiğini düşünüyor” diye konuştu.
MAHALEDE SOSYAL DONATI ALANLARI YER ALIYORMahallede sosyal tesis, park alanı ve sağlık ocağı bulunduğunu belirten Bekler, “Mahallemizde sosyal donatı alanlarıyla ilgili herhangi bir sorun söz konusu değil. Mahallemiz, bölgedeki en küçük mahalle olduğu için park alanı, taziye evi ve sağlım ocağı yeterliliğinde sorun yaşanmıyor. 5 tane parkımız, 3 tane halı sahamız bulunuyor” dedi.
BİN 500’ÜN ÜZERİNDE SURİYELİ MÜLTECİ MAHALLEDE İKAMET EDİYORKahvelipınar Mahallesi’nde çevre illerden Gaziantep’e gelen kimselerin ikamet ettiğini belirten Bekler, “Adıyaman, Şanlıurfa, Kahramanmaraş ve Kilis gibi çevre illerden gelen kimseler mahallemizde yaşıyorlar. Bunların dışında bin 500’ün üzerinde Suriyeli Mülteci mahallemizde ikamet ediyorlar. Bizim kayıt altına aldığımız bu sayıdan daha fazla Suriyeli Mültecinin mahallede ikamet ettiğini düşünüyorum. Bu insanların sayısı her gün değişiyor” diye konuştu.