?>

Suriyeli esnafa dikkat çekti

Yaşam - 7 yıl önce

Milliyetçi Hareket Partisi Gaziantep İl Başkanı Muhittin Taşdoğan düzenlediği basın toplantısında kentte işyeri açan Suriyeli esnafların kayıt altına alınması gerektiğini dile getirdi. Karbonmonoksit zehirlenmelerine karşı yerel yönetimlerin vatandaşları bilgilendirmeye yönelik daha aktif çalışma sürdürmesi gerektiğini dile getiren Taşdoğan, uyarılarda bulundu.

“SURİYELİ ESNAFA YÖNELİK DENETİMLERİN ARTIRILMASI LAZIM”

MHP İl Başkanı Taşdoğan kentte işyeri açan Suriyeli sığınmacılara yönelik denetimlerin artırılması gerektiğine dikkat çekerek, “Suriyeli misafirler, izinsiz bir şekilde ne oda kaydı, ne de ticaret sicil kaydı yaptırarak, berber dükkanı açmaları ve her geçen gün bu sayının artmasıdır. Esnafımız bu konudan son derece muzdariptir. Bizim esnafımız vergilerini ödüyorlar. Denetimlerden geçiyorlar ve dükkan açabilmek için çeşitli izinler alıyorlar. Fakat Suriyeliler ’de bu durum daha da basit, sadece dükkanı kiralıyorlar ve hiçbir izin almadan işletmeye başlıyorlar. Aldığımız bilgilere göre 138 tane kayıt dışı Suriyeli berber bulunuyor. Odanın yaptığı denetimlerde ise hijyen konusunda ciddi bir risk var. Hatta dükkanların içlerinde başka ticari işlerde yapıyorlar. Bu Suriyeli berberlerin denetimleri gerekli kuruluşlar tarafından yapılmalı ve kayıt altına alınmalıdır. Denetim ve ruhsat işlemleri birimlerini göreve çağırıyoruz” dedi.

ZEHİRLENMELERE KARŞI VATANDAŞ BİLGİLENDİRİLMELİ”

Taşdoğan sözlerine şu şekilde devam etti;“Bir diğer husus ise kış aylarının gelmesiyle yaşanabilecek olası karbonmonoksit zehirlenmeleridir, daha anlaşılır bir dille soba zehirlenmelidir. Karbonmonoksit zehirlenmeleri sıklıkla; kapalı ortamlarda açık ocaklar, bacası çekmeyen soba, şofben, bacasız gaz sobalarında yakıtın iyi yanmaması nedeni ile meydana gelir. Karbonmonoksitle meydana gelen zehirlenmelerde kısa süre içerisinde tıbbi müdahale yapılmazsa, zehirlenmeler ölümle sonuçlanabiliyor. Her yıl ülkemizde ve özellikle şehrimizde soba zehirlenmelerinden kaynaklanan onlarca ölüm vakası ile ocaklarımız sönmektedir. Arkasında yüzlerce yetim öksüz, engelli ve acı bırakmaktadır. Bu tür vakalarla karşı karşıya kalmamak için çeşitli önerilerimiz bulunmaktadır. Öncelikler vatandaşlarımız soba, baca, şofben ve doğal gaz ile ilgili gerekli temizlik işlemlerini yaptırmalıdır. Belediyelere ise bu konuda çok iş düşmektedir. Öncelikle Karbonmonoksit dedektörü dağıtımı yapılmalı ve bu dağıtımlar her mahallede her haneye ulaşılacak şekilde organize edilmelidir. Ekipler kurulmalı ve vatandaşlarımız bu konuda gerekirse ayaklarına kadar gidilip bilinçlendirilmelidir. Bacalara rüzgar gülü denen basit aparatın taktırılması, takılmasının tavsiye edilmesi ve hatta belediyelerimizce ücretsiz takılması sağlanmalıdır.”

Haftanın Öne Çıkanları

Akıllı Yaşam Hackathon ile Gelecek HKÜ’de Kodlanıyor

2017-11-30 04:52 - Teknoloji

İMO’da teknik gezi

2017-11-30 06:30 - Teknoloji

YASAKLANDI!

2017-11-29 09:06 - Özel Haber

Yeni sağlık müdürü Abdulkadir Turgut

2017-11-29 06:08 - Yaşam

Webo ve Muhammet Reis, öğrencilerle buluştu

2017-11-23 11:56 - Spor

RESTORE EDİLDİ

2017-11-23 11:43 - Özel Haber

Fenerbahçe'den Karaduman'a ziyaret

2017-11-29 04:55 - Spor

GKV’den öğretmenlerine muhteşem balo

2017-11-27 03:33 - Yaşam

1 puan önemli

2017-11-27 03:54 - Spor

BAKLAVANIN TADINI KAÇIRDILAR

2017-11-27 10:28 - Özel Haber

İlgili Haberler

Acarsan Holding Bayramınızı Kutlar

13:06 - Yaşam

Sökücü Ailesinin Acı Kaybı

01:32 - Yaşam

Şehitkamil Belediye Meclis Üyesi Hülya Kılıç’ın Acı Kaybı!

12:19 - Yaşam

Necat Özgül’ün Vefatı Sonrası Ailesinden Teşekkür Mesajı

13:58 - Yaşam

Fayat Bay’ın Acı Günü

01:09 - Yaşam

Günün Manşetleri

Gaziantep, Avrupa'nın Zirvesine Yerleşti!

19:31 - Gündem

Reis Reisoğlu Ankara'dan Yalnız Gelmedi!

17:38 - Özel Haber

CHP Gaziantep İl Başkanı Reis Konuşacak! Siyasi Pistte Sert İniş Bekleniyor

17:11 - Özel Haber

CHP'li Avukatlar Adliyede Yumruk Yumruğa!

13:50 - Özel Haber

CHP Şehitkamil İlçe Başkanı Hurşit Yıldırım'dan Sert Tepki "İstifa Etmeyeceğim, Namussuzluk Yaparsan İstifa Edersin!"

13:19 - Özel Haber